16 juni 2011 kl 14:45
Fredrik -> Vad Taube slåss mot på andra ställen skiter jag i här. Det är inte det vi diskuterar. Det du säger nu är som att man inte få diskutera ett partis policy på miljöfrågorna utan att börja diskutera deras syn på ekonomin.
Det du försökte göra innan var att istället för att hålla dig till saken så började du blanda in en massa andra saker. Klassisk LCHF-argumentation. Hitta på något helt galet, när du inser att det inte håller så börjar du ge dig på SLV och rekommendationerna om mättat fett.
Felen och påhitten i Taubes argument har folk gått igenom hur många gånger som helst. Du får väl söka lite. Du fick en bra länk tidigare,
http://carbsanity.blogspot.com/search/label/Gary%20Taubes%20Fact%20CheckDet faktum att du inte har lyckats ta fram en enda studie som stödjer det du säger utan istället hänvisar till en massa förespråkare som säljer böcker och annat material är ganska talande dock...
Niclas -> Det finns ingen känd testosteroneffekt som du tjatar om. Och nej, jag har inte heller sagt att den finns utan det är något som du har feltolkat helt på egen hand. Det enda sambandet mellan fett och testosteron handlar om att väldigt lågt fettintag kan ge lägre insulin. Inte att mycket fett ger mycket testosteron.
Man kan hålla på att hitta små effekter åt båda håll hela tiden om man vill det. Faktum kvarstår att det i praktiken blir irrelevant.
Tex så har de studier som finns faktiskt visat på att en kost med <7 % kolhydrater ger en lägre energiförbrukning än en kost med mer kolhydrater. Men det är ingen som påstår att det ger någon metabol fördel för det...
Although the above studies provide some evidence of a change in the thermic effect of food when fat is substituted for carbohydrate, the magnitude of this change is usually small, and the direction is opposite to the one that would be required to explain a greater weight loss after consumption of a low-carbohydrate diet. This change in the thermic effect of a meal, however, did not translate into a lower total energy expenditure, except when the carbohydrate intake was reduced to a ketogenic level (7% of calories). The reason for this decrease is unknown, but the authors speculated that it was due to reduced physical activity that was secondary to low glycogen stores.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15113737/