Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 838 visningar

tävlingsskor

1963 • sollentuna
#1
8 maj 2011 - 19:06
Gilla
ska springa sthlm.maran o har köpt ett par tävlingsskor på löplabbet skulle gå bra o springa i dom enl. dem. har samtidigt blivit avrådd av flera erfarna löpare att springa maran i dom. skorna heter saucony kinvara o jag satsar på en tid kring 3.25. Tacksam för tips.
Stefan Ödman
1970 • Skövde
#2
8 maj 2011 kl 19:53
Gilla
Jag funderar också på att använda mina Kinvara på SM. De eller mina Saucony Mirage, men självklart lockar Kinvaras låga vikt. Sprang med Tangent förra året, men de finns inte längre.
1964 • Ekhagen
#3
8 maj 2011 kl 22:53
Gilla
Testa hur det känns på ett långpass. Alllmänt sett bör man nog vänja sig succersivt vid att springa långt med tävlingsskor. För mig sliter det en del på hälsenorna.
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
9 maj 2011 kl 14:07
Gilla
Konstiga skor. Kan inte bestämma sig för vem som ska köpa dem - extra dämpning i hälen men nästan platt (4mm skillnad mellan häl och framfot). Om man landar på hälen tror jag inte man ska ha den här skon på ett långt asfaltlopp.

Landar man längre fram på foten så gör som Tomas rekommenderar: ta ut dem på ett långpass (på asfalt) och känn hur de känns. Är det noll problem efter 20+ km så går nog bra på maran också. Kör lite andra skor på träningspassen före, undvik ensidig belastning. Men har man aldrig sprungit långpass på asfalt i halvlätta skor som denna så är det stor risk för problem med vader/hälsenor sista milen.

Själv springer jag numera marorna i det lättaste som finns, men det har tagit 2,5 år (med bakslag) att komma dit. Och jag springer de flesta långpass i hälvlätta skor.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.