Löpning Övrigt 29 inlägg 2805 visningar

Poliser i joggingspåret

1982 • Helsingborg
#1
27 april 2011 - 14:16
Gilla
Är inte det här bra så säg! Poliser i joggingspåret vid Älvsjö gamla IP, varje tisdag kl. 19.00 fram till den 24/5. I alla fall för den som är lite mörkrädd ( ensam-i-skogen-rädd :)
< < < 1 2 > > >
Tor
1975 • Göteborg
#2
27 april 2011 kl 15:55
Gilla
Finns någon liknande i Västerås: http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=16400

Om poliserna är i tjänst så tycker jag det är lite märklig prioritering (så länge det inte föreligger någon hotbild mot joggarna i Älvsjö).
1982 • Helsingborg
#3
27 april 2011 kl 16:01
Gilla
Det kan jag hålla med om, men det kan ju hända att det ligger som friskvård för dem. Fler kanske tar tillfället i akt att ta sig ut i spåret kvällstid när de finns på plats.
1983 • >
#4
27 april 2011 kl 16:13
Gilla
Du får nog fråga polisen från din lokalstation om de är intresserade.
1966 • Karlstad
#5
27 april 2011 kl 17:13
Gilla
Det behöver inte vara fel att serva allmänheten i joggingspåret nån gång ibland så att några kan känna sig tryggare.
Det är väl inte bara fotbollsdrägget som ska ha barnvakt jämt för skattepengar.
1964 • Huddinge
#6
27 april 2011 kl 17:32
Gilla
Träning ingår väl i polisens tjänst? Bra om den görs offentligt. Skulle vara kanon om de gick på offentliga gym också alternativt öppnade upp sina egna.
Micke Larsson
1971 • Norge
#7
27 april 2011 kl 18:05
Gilla
Peter H Nilsson: "Det är väl inte bara fotbollsdrägget som ska ha barnvakt jämt för skattepengar."

Håller med något så fruktansvärt! Eller "Word!" som ungdomarna skulle ha sagt. Joggarna får hålla tillgodo med skogsstigar, eller i bästa fall ett elljusspår (där ljuset fimpas nattetid för att spara ström). Allt medan hela bostadsområden stängs av och fylls med poliser flera gånger i veckan för att 22 överbetalda lallare ska kicka lite boll. Om det någon gång går lite resurser till vår folksport (som förvisso inte intresserar lika många ölpimplande soffpotatisar med ansiktet nedtryckt i en skål med chips), så är det fan inte mer än rätt!
1972 • Halmstad
#8
27 april 2011 kl 18:51
Gilla
Word, Micke :)
1965 • Eksjö
#9
27 april 2011 kl 18:57
Gilla
Frågan är dock; törs man springa ifrån dem, eller utlöses jaktinstinkten då? ;-)
1988 • Helsingborg
#10
27 april 2011 kl 19:52
Gilla
I polisens tjänster ingår det 1 timmes fys i veckan att plocka ut OM verksamheten tillåter detta. Alltså, de får planera in 1 timme fys i veckan, i anslutning till ett ordinarie pass men då måste det vara INNAN de egentligen jobbar. De har väldigt sällan möjlighet att träna under arbetstid i övrigt. Säg att de jobbar 15-23 en måndag, då kan de inte sticka och träna vid 19-20 eftersom verksamheten kräver att de ska vara ute och rulla i sina bilar, så då får de lägga träningen 14-15 istället..

Brandmän har det bra mycket bättre, 1,5h fys varje arbetspass. Jobbar de 08-18 så ska de träna 1,5h förslagsvis mellan 16-17.30. Så länge de inte får larm vill säga...då får de givetvis släppa träningen. Kan lägga till att oftast jobbar man på 3 dagar i veckan som brandman. Som polis jobbar man typ samma antal dagar, fast får alltså mycket mindre träning betald...


Anledningen till att jag vet är för att jag är brandman och sambon är polis...och hon är grymt avundsjuk på att jag kan träna på arbetstid och således inte behöver lägga "fritid" på samma sätt som hon måste göra, även om hon får betalt den timmen hon tränar innan jobb...
1988 • Helsingborg
#11
27 april 2011 kl 19:55
Gilla
Sen ska jag ju inte säga att poliser ALDRIG får träna under sin arbetstid t.ex 15-23 men sannolikheten för att de ska kunna det är väldigt liten då de allt som oftast har något ärende att ta hand om...
1980 • Stockholm
#12
27 april 2011 kl 19:57
Gilla
Hej på er!
Jag älskar fotboll men somnar nästan aldrig med ansiktet i chipsskålen =)

Det är ju sjukt tråkigt att det går åt en massa samhällsresurser för att vissa personer har svårt att bete sig som folk på fotbollsmatcher. Men jag måste säga att jag är tacksam för att Polisen finns där eftersom det skapar trygghet för mig och min dotter som inte är där för att slåss utan för att titta på dom 22 överbetalda lallarna (vi är så puckade att vi gillar sånt ;)

Det verkar som att det även bland joggare finns en del överskottsenergi som tar sig uttryck i påhopp till höger och vänster. Kan inte denna energi användas till bättre saker som att förslagsvis:
a) jogga (kanske även med medmänniskor som känner sig otrygga)
b) komma med ett konstruktivt förslag till hur vi kommer till rätta med idioterna som slåss på fotbollsmatcherna (här är det kanske en fördel om man har varit på nån match så att man har nån form av grundläggande förståelse för problematiken)

Tycker jag vore jättebra! Precis som jag tycker att det är bra att Poliserna finns i Älvsjö-spåret minst en kväll i veckan.

Ha en underbar Champions League-kväll! ;)
1966 • Karlstad
#13
27 april 2011 kl 21:00 Redigerad 27 april 2011 kl 21:12
Gilla
Här kommer ett konstruktivt förslag:
Låt klubbar och publik betala vad det faktiskt kostar med bevakning och insatser så länge våldet sker på rutin så kommer problemet att lösa sig självt. Om inte sporten/samhället tar itu med drägget så finns det inga som är beredda att betala såna summor för att se eländet och då får sporten tänka om.
Var mer i samhället (förutom i hockeyrinken då) är det okey att folk misshandlas med sporten som täckmantel? Det är lika korkat som att ursäkta mord som hedersrelaterat. (jag vet att det inte är samma sak men man försöker släta över en företeelse med en dålig ursäkt)
Våld är våld oavsett vem som utövar det så länge inte alla inblandade gett sitt medgivande.
Inte nog med att utövarna ska tjäna otrevliga pengar, de ska subventionera sitt utövande med skattemedel också utan att det gynnar någon.

edit: Ska väl tillägga att fotboll är enormt kul att se på, men jag går inte på matcher pga problemet på/runt arenorna. Ska publiken behöva tänka så är något väldigt fel.
Tor
1975 • Göteborg
#14
27 april 2011 kl 21:35
Gilla
"Det behöver inte vara fel att serva allmänheten i joggingspåret nån gång ibland så att några kan känna sig tryggare.
Det är väl inte bara fotbollsdrägget som ska ha barnvakt jämt för skattepengar."

Tyvärr så händer det ju en del saker i samband med vissa fotbollsmatcher - därför behövs där poliser. Så länge det är ofarligt att jogga i Älvsjö tycker jag att poliserna där skall prioritera annorlunda.
Micke Larsson
1971 • Norge
#15
27 april 2011 kl 22:04
Gilla
Rickard, jag erkänner att jag aldrig försitter ett tillfälle att hacka på fotboll (världens tråkigaste sport enligt min högst subjektiva bedömning), men egentligen ville jag bara berömma Peter och Älvsjöpolisen. Påhoppet blev en ren bonus, och jag kan försäkra att jag inte förbrukar någon överskottsenergi på det.

Vad gäller konstruktiva förslag för fotbollskostnader (fast nu börjar vi kanske lämna ämnet) får jag återigen hålla med Peter. Klubbarna brukar regelmässigt hävda att våldsproblem i samband med fotboll och hockey är ett "samhällsproblem" och inte ett "idrottsproblem" och även om de inte har helt fel tror jag attityden omöjliggör egna lösningar.

Det märkliga är att det är ett samhällsansvar att bygga arenor, att sköta bevakningen, att hålla klubbarna under armarna ekonomiskt om det går dåligt (eller om de köpt för dyra lallare :-D ), men intäkterna behåller klubbarna glatt själva.

Tor: Om joggarna i Älvsjö upplever otrygghet fyller polisen en funktion. Huruvida de behövs mer eller mindre där än på fotboll vet jag inte, men jag är ganska säker på att de skulle uppskattas i joggingspåret, både i Älvsjö och på andra platser.
Kristofer Hindersson
1975 • Norrtälje
#16
27 april 2011 kl 22:21 Redigerad 27 april 2011 kl 22:22
Gilla
"Frågan är dock; törs man springa ifrån dem, eller utlöses jaktinstinkten då? ;-)"

Där har du något Peter. Kanske en ny träningsform att lägga till intervaller och fartlek: "tjuv och polis"?
1980 • Stockholm
#17
27 april 2011 kl 23:37
Gilla
Tror det är bra med lite perspektiv. Hur många poliser handlar det om? Klart som tusan att samhället måste ha råd med några poliser i älvsjöspåret??

Beroendesjukdomar kostar samhället 27 miljarder årligen. Eftersom spelmissbruk är en av dessa sjukdomar så måste vi, förutom fotboll såklart, även förbjuda tex trav.

Eller vad säger du Peter?

För det handlar väl om kostnaden och inte huruvida det är just drägg som kollar på fotboll?? Även om "drägg" självklart är ett helt normalt sätt att benämna andra människor när man skriver ett inlägg om att stoppa våld och osämja...

:D
Magnus Kruppke
1977 • Älvsjö
#18
28 april 2011 kl 00:03
Gilla
Om ett gäng snubbar alltid ställer sig utanför coop i åkersberga och slår på folk som går på parkeringen, är det då coops problem?
1966 • Karlstad
#19
28 april 2011 kl 06:25
Gilla
Sa jag drägg?
Oops, jag menade socialt missanpassade individer som inte lyckats finna sin roll i samhället och som genom upprepat aggressivt beteende utvecklat en antisocial personlighetsstörning som ger sig uttryck i olämplig hantering av basebollträn..
"Osämja" Jo så kan man uttrycka det.. :-)

Men som dom svenskar vi är så låter vi allt vara ifred för grannen har gjort så och där borta blev det så. Rökarna kostar pengar och offpiståkare tar onödiga risker och kan jag upprepa andra faror som svar på ett problem så kan man låtsas att det första problemet inte finns och absolut inte är någons ansvar.
Ni får gärna dra mer exempel på att arenavåldet går att ursäkta men jag står ändå fast vid att det känns lite onödigt..
1965 • Eksjö
#20
28 april 2011 kl 18:43
Gilla
@ Magnus Kruppke

Om ett gäng brudar alltid ställer sig utanför pälsbutiken i åkersberga och slår på folk som går på parkeringen, är det då pälsbutikens problem? ;-)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.