Löpning Tävlingar & Motionslopp 8 inlägg 57 visningar

Min första halvmara fastslagen!

fru Lindh
1968 • Finland
#1
11 januari 2008 - 12:53
Gilla
Japp, i morse klarnade att i våra trakter ska starta ett maraton(första gången!) i höst.Nu finns inga ursäkter att inte delta.Hittills har jag joggat mest för att det är något som passar min livssituation och medför positiva biverkningar.Men nu...har jag ett mål,mer än motionsloppet på milen som går i juni.Och plötsligt blev jag nervös.Jag är ju mer tant än tjej och löper långsamt.Egentligen spelar det ingen roll om jag kommer sist i mål,bara nån vänlig själ tar emot mig och klappar om mig o berömmer =) Men tänk om jag inte fixar det? Har någon avbrutit en halvmara?


Nu har jag ju gott om tid på mig,och kastade ett öga på marathon.se programmen.Ni som följt dem, kör ni till punkt o pricka? Jag gillar inte att springa med ögat på klockan,men i programmet handlar det ju mest om att öka på minuter i visst system.
Hjälp,jag är total nybörjare!

Tänkte lite löst att satsa på att klara halvmaran på 2 timmar,just för att jag ingen ungdom i topptrim är.Och så småningom vill jag kolla banan lite för att känna in mig-är det ok?


PS:om nån känner för att besöka denna sida av Östersjön,välkommen!
http://www.itamerimaraton.fi/

1967 • Helsingborg
#2
11 januari 2008 kl 13:16
Gilla
Man kan alltid gå!
Du kommer att klara det galant.
Tänk vad spännande :-))))

//Tant Maria.
fru Lindh
1968 • Finland
#3
11 januari 2008 kl 13:40
Gilla
Tack Maria =)
Ja,det är ok att gå? Jag har knappt kunnat tänka på annat nu, och eftersom jag basunerar ut det till alla vänner så måste jag fixa det "med äran i behåll". Ja,det är SÅ spännande!!!
Martin Agronius
1977 • Kiruna
#4
11 januari 2008 kl 20:36
Gilla
Hallå där fru Lindh
Jag tog en snabb koll på din träningsdagbok och eftersom du redan har varit uppe i 12 km pass så tror jag kanppast att det ska vara något problem för dig att hantera en halvmara. Din km tider har ju oxå förbättrats! Ha lite fokuserad träning och följ ett av programen på marathon så där lagom så fixar du det under två timmar.
Jan D
1967 • Skövde
#5
11 januari 2008 kl 22:59
Gilla
Jag tror inte på att man kan följa programmet slaviskt. Däremot är det jättebra att ha som grund för att stegra träningsmängden på ett bra sätt samt alternera med intervall, backe, fartlek m.m, sånt som man kanske lätt struntar i annars.
Missar man nån dag, strunt samma, även kan det vara så att man känner sig trött och sliten efter att kört ett tag, hoppa över ett pass och låt kroppen återhämta sig.

Lycka till!
1974 • Göteborg
#6
12 januari 2008 kl 11:55
Gilla
Grymt jag ska med springa min första halv mara i år (Gbg varvet).
Jag började springa lite i slutet av November och idag ska jag prova 1,3 mil.
Jag måste klara varvet på under 1,58 för jag måste vara snabbare en vad min pappa var när han sprang 1984.
Jag är sjuk laddad. Jag springer 3ggr i veckan. Jag har puls klocka så jag springer inte så jätte fort men 10,5 mil har jag sprungit på 57 minuter så orkar jag bara samma tempo så klara jag det. Trodde aldrig att jag skulle tycka det var roligt att springa men nu är jag helt fast..
Jag hoppas på att klara en hel mara en gång men det är ett mycket senar projekt..
fru Lindh
1968 • Finland
#7
14 januari 2008 kl 20:11
Gilla
Gjorde ett långpass igår och det kändes bra, trots vissa störande moment och ett mörker jag gärna slipper snart.C 15 km blev det och benen bar mig även idag =).Nu blev det vilodag ,men det är ju gott om tid än.Motvind,svett som svider i ögonen och törst/kissnöd är sånt jag lite oroar mig för inför halvmaran...
1974 • Göteborg
#8
14 januari 2008 kl 23:56
Gilla
Jag sprang 13 kilometer igår, hade faktiskt ganska mycket kraft kvar i benen när jag kom i mål. Så imorgon anmäler jag till Göteborgsvarvet ,gäller bara att inte springa för långt eller för snabbt så man skadar sej.
Ska försöka springa 10,5 km 2 dagar i veckan och 13 km 1dag i någon månad och sedan köra lite längre på helgen då jag springer 13 km idag.
Sen är det inte länge kvar till min första halv mara..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.