Löpning Kost & Näring 85 inlägg 3740 visningar

gröt

1997 • Göteborg
#1
6 februari 2010 - 19:36
Gilla
havregryns grten är grötarnas gröt de är en gröt som kan förtäras nstan var somhelst i landet från malmö i söder til jarvisjärve i norr gröten är en näringsrik blandning och smakar gott att äta vid vilken tidpunkt man vill man kan tilloch med sitta och små snaska på bussen. gröten är specielt bra på att ätas innan träning då den ska ätas precis innan träningen för omm man väntar lite så hinner delar av gröten förbrännas och det som inte är förbränt ligger bara där och skvalpar men om man äter dereckt innan träning så fins det inge utrymme för skvalp så då blir det perfekt balans i kistan.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
1981 • Uppsala
#61
7 maj 2010 kl 11:50
Gilla
Thomas: underbart att höra att du också uppskattar Kornmjölsgröten!

Tor: Startavgift 250 spänn. Det får man mycket havregryn för :-)
Rebecca Pettersson
1990 • Göteborg
#62
9 maj 2010 kl 22:12
Gilla
:@ Gustaf hermansson: I promise, det är riktigt gott. Dessutom blir gröten proteinberikad och mer mättande med ägg i. sjukt nice :D
Jennie Salomonsson
1975 • Partille
#63
28 juli 2010 kl 21:55
Gilla
Ääääälskar gröt i alla former.
Åt den med nyponsoppa på vandring i fjällen. GOTT!
Hade ingen mjölk.
Annars kanon med färsk frukt.
Åsa
1983 • Fagersta
#64
28 juli 2010 kl 22:40
Gilla
För de som vågar testa..rör ner några äggvitor i havregrynsgröten. Går även att steka på, grötplättar! *de ni*
Robert L
1962 • Luleå
#65
29 juli 2010 kl 09:11
Gilla
Under en period då träningen gjorde att jag gick ner i vikt testade jag en ny variant: när gröten var färdig rörde jag ner en näve russin, en matsked olja - raps eller en god olivolja - och en matsked sojapulver. Det senare gör att fettet smiter in i gröten utan att det känns så fett. Smaken är inte alls dum. Hmmm... ska kanske gå och ta en frukost till?
Erika Schönborg
1966 • Vallda
#66
29 juli 2010 kl 09:25
Gilla
Och på tal om NM i grötkokning. Varför inte prova vinnargröten - Ugglegröt. Själv hoppar jag över skrädmjöl (för det har jag inget), men glöm inte kanelen!!!

1 portion:
½ dl havregryn
½ dl rågflingor
2 dl vatten
1 msk solrosfrön
lite kanel
lite salt
½ skivad mogen banan
2 msk skrädmjöl

Rör om och koka i cirka 5 minuter.
Servera med råsocker
och kanel.
R
1984 • Göteborg
#67
29 juli 2010 kl 13:51
Gilla
Smör? Ost? Ketchup? Olja? Konstigt... Jag äter min gröt som den är med en skvätt mjölk i! Sen kokar jag den på mjölk för det blir godare då. Om jag vill lyxa till det tar jag en halv tesked socker på. Mycket godare än att ha sylt på!

Sen brukar jag ha i kruskakli, linfrö, råggryn eller annat gott i den!

Gröt ruels!
1985 • Göteborg
#68
29 juli 2010 kl 13:59
Gilla
Oatley har en havremjölk med jordgubbssmak som är sjukt god till havregrynsgröt
1978 • Vårgårda
#69
4 januari 2011 kl 22:44
Gilla
Äter havregrynsgröt nästan varje morgon och det är bland det bästa på hela dagen. Efter att jag läst denna tråden så blev jag så jäkla sugen så jag måste gå lägga mig nu så jag får vakna snart å äta frukost. Förresten så räcker det med lite kanel på gröten för min del men kan ta en sked socker ibland för å lyxa till det på helgerna! :)
1970 • Linköping
#70
5 januari 2011 kl 08:52
Gilla
fy fan vad jag hatar gröt, skitäckligt
Bergan
1981 • Göteborg
#71
5 januari 2011 kl 08:57
Gilla
Ätit havregrynsgröt till frukost på jobbet varje dag i snart 8 år och jag har fortfarande inte tröttnat. Tycker det är lika gott varje dag =)
Kör med mellanmjölk och 2 matskedar äpplemos. Blir även gröt till frukost på helgerna ibland men då lyxar jag till med hallon eller blåbär istället för äpplemos.
1968 • Falun
#72
28 januari 2012 kl 17:58
Gilla
Grötarnas gröt i trådarnas tråd :-)
Gröt är gott (med rätt tillbehör) och mättande!
Bengt
1979 • Vallentuna
#73
28 januari 2012 kl 18:52
Gilla
2 dl havregryn, 3,5 dl vatten, lite linfrön, en skvätt olja av vad som finns i skåpet, lite frysta bär alt en mosad banan. Kanon frukost i morse sprnag jag 21km på den grunden
Daniel Fägerstrand.
1976 • Torslanda
#74
28 januari 2012 kl 19:12
Gilla
Risgrynsgröt med kanel o massor av socker :D
1968 • Helsingborg
#75
28 januari 2012 kl 19:27
Gilla
Gröt på grynblandning (http://www.axa.se/Vara-produkter/Gryn/Grynblandning/). Koka den på mjölk istället för vatten. En nypa salt, två nypor socker och lite kanel i det. Till det äter man mammas hemlagade äpplemos. Mums filibaba!
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#76
28 januari 2012 kl 19:30
Gilla
0.5 dl havrekli+0.5 dl fiberhavregryn till 2.5 dl vatten. Därtill upptinade blåbär+gojibär. Och sojamjölk. Sprang 30.3 km på det :)
1974 • Alingsås
#77
28 januari 2012 kl 19:47
Gilla
havregryn salt kanel canderel lite kardemummao hälften med
mjölk i sedan en klick med äpplemos samt mjölk
anne-marie sjölin
1959 • tyresö
#78
28 januari 2012 kl 22:17
Gilla
Låter smaskigt har inte hört förut att man kan koka havregrynen med mjölk, men kanel brukar jag ha på och faktskt lingonsylt.
kent lindblom
1967 • gävle
#79
28 januari 2012 kl 22:33
Gilla
Havregrynsgröt med rivet äpple o kanel. Helst röda ekologiska äpplen som är riktigt saftiga. Så jävla gott.
Cecilia Jivemo
1974 • Örebro
#80
29 januari 2012 kl 22:09
Gilla
Mitt recept på gröt är - 1 dl fiberberiktad havregryn, 2 dl vatten, ca 0,5 msk linfrökross o solrosfrön o salt efter smak. Till det -rivet eller småbitar av äpple o så massor av kanel o mjölk......ett måste varje morgon=)
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.