Löpning Träning 4 inlägg 1834 visningar

Hålla igång marathonschema under resa

1966 • Malmö
#1
26 december 2007 - 19:38
Gilla
Hej
I februari åker familjen till Thailand. Fantastiskt skönt, givetvis. Men också ett avbrott i träningen inför mitt livs första lopp, Stockholm Marathon. Tjuvstartade på 4-timmarsschemat och är inne på vecka sju nu, just för att kunna reglera eventuellt träningsbortfall på resan. Till frågan: hur upprätthåller man bäst den fysiska statusen under tre veckor i Thailand? Har ingen lust att träna fyra dagar i veckan på en sådan semester, men kan tänka mig en runda eller två då och då. Vad krävs för att inte tappa mer än att jag kan hoppa in i schemat igen när vi kommer hem? Då är jag, om jag räknat rätt i fas med veckorna.
Anna W
1980 • Hisings Backa
#2
26 december 2007 kl 21:23
Gilla
Det finns en regel som säger att man kan halvera både antalet pass och längden på passen och ändå behålla formen i flera månader om man bara behåller intensiteten på passen man faktiskt kör. Gäller åtminstone för motionärer. Har dock aldrig försökt själv, så jag kan inte riktigt uttala mig om hur bra det funkar.
1966 • Karlstad
#3
26 december 2007 kl 21:44
Gilla
Beror väl lite på också..
Ska du avstå träning för att du ska festa i tre veckor kanske du inte är i så bra form. Om du inte ska festa järnet är mitt råd att köra åtminstone två pass i veckan. Jag skulle inte lägga ner i tre veckor inför maran.
1966 • Malmö
#4
26 december 2007 kl 22:38
Gilla
Inget festande. Familjesemester. Två pss i veckan låter överkomligt, även tre om det inte tar för lång tid. Kan bli lite tråkigt att ligga på stranden hela dagarna, så det går ju att smita iväg en halvtimme då och då. Verkar vara en fin ö att löpa på.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.