Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3373 visningar

Bråkiga fotleder

1973 • Arlöv
#1
25 oktober 2010 - 12:42
Gilla
För drygt ett år sedan började jag få problem med mina fotleder efter att ha ökat träningsmängden. De hakade upp sig rejält och "smällde" i tid och otid. I början var det mest obehagligt, men utvecklades till att göra direkt ont. Det slutade med att jag inte kunde springa alls på flera månader, utan fick låta det läka ut.

Nu har jag sprungit lite sporadiskt igen i ett halvår utan problem. Men den senaste månaden har jag försökt öka träningsmängen så smått, och då har besvären börjat visa sig direkt. Det märks mest när jag går nerför en trappa, då är inte vänster fotled med på noterna... Jag blir så vansinnígt frustrerad. Ni som kikar i min dagbok ser att det inte handlar om stora mängder träning precis. Jag vill ju kunna springa så mycket mer!

Någon som vet vad det kan bero på, och vad jag kan göra åt det?

Pia
Mikael Fermhede
1957 • Åsa
#2
25 oktober 2010 kl 13:29
Gilla
Innan jag kan råda dej skulle jag vilja veta var på foten / fötterna som smärtan kommer ? Svullnad ? Inga ledbesvär i övrigt ? Inga tidiagare skador på fotlederna exv vrickningar ? Hur länge kan du stå barfota på ett ben i taget innan du tvingas ta stöd , blundande ?
MVH
Mikael
1973 • Arlöv
#3
25 oktober 2010 kl 21:34 Redigerad 25 oktober 2010 kl 21:40
Gilla
Jag får inte ont i fötterna i övrigt. För ett år sedan kände jag mig städigt stel och öm i fotlederna, och de kunde "smälla" när som helst. Detta gjorde också mer och mer ont, även om jag inte skulle kalla det för smärta kanske. Nu är det inte alls lika besvärande än så länge, men jag är rädd att det är på väg tillbaka. Jag har väldigt svårt att beskriva det rent anatomiskt... men när det smäller till, så känns det som att det är nästan i höjd med fotknölarna.

För ett år sedan röntgade jag både fot-och handleder eftersom jag var stel och öm. Detta visade dock inget, och det la sig av sig själv.

Ingen svullnad alls. Att stå på ett ben och blunda visade sig inte vara min starka sida... kan iofs bero på att jag har ett dåligt balanssinne i största allmänhet. vä klarade15-20 sek, hö något mer.
Anders Hedlund
1942 • Båstad
#4
25 oktober 2010 kl 21:43
Gilla
Hejsan Pia,
har haft liknande problem. Då envisades jag med fotgymnatik, massage, höja sänka stående på trappsteg samt balansplatta. efter nån månad, om det berodde på min envisa träning vet jag inte säkert. Men knaket slutade.
Hoppas det löser sig för dig!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.