Löpning Träning 24 inlägg 5072 visningar

HATAR ATT SPRINGA!

1970 • Linköping
#1
19 oktober 2010 - 11:58
Gilla
Kallt, fryser om händerna, sliten efter helgen eftersom det blev för många öl, blåsigt, samma rundor hela tiden, tröttare, säsongen slut - inga konkreta mål kvar, tappat toppformen, snart kommer is och snöhelvetet, varför ska jag fortsätta? m.m m.m

Någon mer som har det svårt med motivationen???

Funderar på att börja spela tennis? visst fan är det roligare!!?
/ Kalle
< < < 1 2 > > >
Lena M
1961 • Norrtälje
#2
19 oktober 2010 kl 12:11
Gilla
Håller med dig om allt! (utom det där med ölen).

Men det finns inget som ger samma tillfredsställelse som löpning. Så det där med tennis kan du glömma!!
1980 • Kungsbacka
#3
19 oktober 2010 kl 12:24
Gilla
Om du känner så starlt tycker jag att du ska ta en paus på ett par veckor. Kör tennis istället! Gillar du att cykla kanske det är ett alternativ...?

Motivationen är inte alltid på topp! Ofta pressar jag mig ändå men ibland är känslan väldigt stark och då tar jag en paus för att inte tröttna helt. Viktigt tycker jag är att inte föknippa träning med något jobbigt och negativt. Löpning ska vara rolig och positiv. Den ska få dig att känna dig stark och frisk :)

Efter ett tag då måndagsångesten har släppt och solen tittar fram istället för att regnet öser ner kanske viljan att springa kommer tillbaks.

Lycka till & hitta nya mål!
http://motivation.bloggplatsen.se/
1970 • Linköping
#4
19 oktober 2010 kl 13:55
Gilla
Lena M!
Bra sex ger väl samma tillfredställelse, eller??

Kajsa-Maria!
Visst vore det bra med en paus på ett par veckor. Men samtidigt som jag tycker det går tungt så vet jag ju hur skönt det känns efteråt....Jag är också livrädd för att ta ett uppehåll för då kanske jag inte kommer igång igen!!

Mitt nya mål ska vara att försöka uppskatta löpningen utan att ta några tider eller vara med i några tävlingar. Det kommer bli en riktig prövning att se om jag kan motivera mig till det.
1971 • Hisings-Kärra (Göteborg)
#5
19 oktober 2010 kl 14:16
Gilla
Karl: Inte ens sex ger samma tillfredsställelse som löpning. Det som kommer närmast (som jag gjort) är att åka bil riktigt snabbt, men det är inte samma fysiska insats, så ändå inte riktigt.

När det stämmer fullt ut och det riktigt hög hastighet och riktigt hög puls och det är precis under mjölksyregränsen så finns det inget som slår känslan att springa.
1980 • Kungsbacka
#6
19 oktober 2010 kl 14:26
Gilla

Ja visst är det för känslan eftersåt som vi springer! Håller med totalt :)

Det låter som ett bra mål för dig, kämpa vidare på det. Du kanske ska ta och hitta nya rundor också...

http://motivation.bloggplatsen.se/


1981 • Linköping
#7
19 oktober 2010 kl 14:27 Redigerad 19 oktober 2010 kl 14:28
Gilla
Johan: Jag tror att du har ett rätt taskigt sexliv ;-)

Sedan måste jag säga att jämföra löpning och sex är som att jämföra (och välja mellan) flygplan och äpplen...

Karl: mina tips är att 1) hitta någon/några att springa med, 2) Satsa på lång lugn löpning (här kan jag starkt rekommendera att lyssna på en riktigt bra ljudbok och bara löpa på, lugnt och skönt. Du får bara lyssna på boken när du springer, så välj gärna någon spännande) 3) varför inte satsa mer på alternativträning? Varför plåga sig i onödan? Spring nåt "underhållspass" men satsa sedan på tennis/gym/simning mm bygg starkare kropp på fler plan. Spring när det är hyffsat skönt ute. Annars så mår man bra av en lugnare period eller en viloperiod. Du kommer att längta ut så småningom. Jag säger inte att det är rätt, men vissa (många!) springer ju aldrig på vintern, det behöver inte vara fel. Varför plåga sig?

Själv ska jag plåga in mig nu efter 31okt (Åland Marathon) MÅSTE bli lite starkare i övrigt och gymma lite. Men jag ser fram emot löpningen, jag springer där jag trivs, i skogen, eller i andra vackra landskap, skulle inte kunna vara utan det.

Edit: Kajsa-Maria Håller absolut INTE med! När jag springer njuter jag i nuet, av att vara i skogen, av att känna vinden, av att röra mig framåt, av stunden.
1980 • Kungsbacka
#8
19 oktober 2010 kl 14:34 Redigerad 19 oktober 2010 kl 14:47
Gilla
Karin: Intressant tips med ljudbok :)
Det tror jag är något som skulle passa mig, ska absolut testa.

För vissa tror jag att den positiva känslan upplevs under själva träningspasset, medan för andra kan det upplevas direkt efteråt eller senare när man lägger upp fötterna i soffan :) Det är nog olika, men oberoende av när man känner känslan är det en bra effekt av träning.
http://motivation.bloggplatsen.se/
1963 • Göteborg
#9
19 oktober 2010 kl 18:00
Gilla
Ett knep du kan använda är att ta bussen eller tåget och sen kliva av på slumpvis hållplats. Sen är det bara att springa hem. Du springer nog längre än skulle skulle gjort annars och du lär säkert hitta nya vägar. Det får motivation att hålla farten också annars blir du kall.
1973 • Årsunda
#10
19 oktober 2010 kl 19:14
Gilla
Japp, det oändligt tråkigt!!
Jag har förlikat mig med det, och försöker i stället minnas inför varje runda att jag tycker att det är grymt skönt efteråt, eftersom inget annat ger samma effekt. Och därför fortsätter jag... Bonus är att få längta efter löpningen 1 runda av 10.

Ojdå, idag var glaset halvtomt...
Hoppas ändå att du håller ut eftersom löpning trots allt är bäst!
1974 • Lund
#11
19 oktober 2010 kl 19:27
Gilla
Karl, anmäl dig till något nytt som du inte gjort eller inte gjort på länge, gärna något som är "värre" än det du gjort innan. Något du borde klarar men måste hålla igång din träning men även gärna lite galet så du kan skryta efteråt. Det blir ett äventyr att se fram emot samtidigt som du har ett mål med träningen.

Lite förslag efter att tjuvkikat i din löpdakbok är kanske är terräng runda typ munkastigen 44km eller ursvikultra http://www.ursvikultra.se/ (har för mig att man kan springa kortare än 75km ) kanske ett tidslopp Karlstad 6h brukar gå i february oc Skövde 6h i mars. Eller kanske en recap på Maran det är ju ingen nyhet för dig men det var ett tag sedan.

Men det behöver inte vara ett lopp kanske springa hem till någon släkting/kompis som bor långt bort kan vara ett mål, om det är 25km eller 50km kan du vara med här http://www.seponkotisivut.com/kotirata/yourstruly.php om du väljer rätt dag...

Eller så tar du bara en utflyckts löpning, ladda med lite pengar och spring till en tjolle/mack eller affär handla lite dricka och en godis, spring till nästa om du ser till att ha 4-5km mellan varje ställe har du ett riktigt mysig runda som antaglign inte är slitig heller eftersom den inte blir så snabb.
Pär W
1967 • Skellefteå
#12
19 oktober 2010 kl 19:58
Gilla
Variera skiten mer. Sikta på en tävling. Gå med i en klubb. Eller lägg ned. Varför göra något man hatar?
MMS
1972 • Västerås
#13
19 oktober 2010 kl 21:15
Gilla
Tror inte att du hatar att springa egentligen, men jag förstår det där med motivationen. Själv kan jag inte springa pga av benhinneproblem, så det är motivationen att ta sig in på gym eller liknande som brister i mitt fall. Längtar tillsjag kan springa igen. Så kämpa på i höstmörkret!
Micke Wigstrand
1964 • Tranås
#14
19 oktober 2010 kl 21:25
Gilla
Visst händer det att det smakar skit under tiden ibland, men väldigt sällan.
Jag håller helt med Karin, jag springer för löpningen, inte för känslan efteråt, den är en bonus.
Håller även med om att köra lugna långa pass, men utan ljudbok. Visst är det kul när man känner att man blir snabbare, (händer knappt mej längre) men jag struntar allt mer i klockan. Det är betydligt behagligare att låta sinnena och intrycken från omgivningen att ta över, detta tycker jag är lättare vid ett lugnare tempo.
Äter för övrigt äpplen nästan varje dag, och flyger UL lite emellanåt. ;-)
1983 • >
#15
19 oktober 2010 kl 21:55
Gilla
Det låter ju på dig som om du inte vill bli övertalad att fortsätta springa i höst, så varför försöka? Men jag kan säga en sak iaf och du kanske håller med. Visst, det är roligare med bollsport och lagsport, men den där sköna känslan får man nästan bara från löpning.
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#16
19 oktober 2010 kl 22:48
Gilla
Hej Karl.
Jag upplevde precis samma sak för någon månad sen. Undrade varför jag håller på med löpning och all utrustning var på väg att slängas.
Det som hjälpt mig att hitta motivation till träning igen har varit 2 saker.
1 Hitta något nytt. Jag här börjat träningscykla. Jättebra alternativträning, även som transport till och från jobbet - "gratis" träning med tanke på tidsklämman.
Har även börjat fundera på bi/triathlon.
2 Spring tillsammans med någon. Själv hittade jag en jättetrevlig löparklubb att träna med en gång i veckan. Nu är det inbokad som en fast aktivitet i kalendern som ogärna missas - träningen blir av!

Den bästa träningen är den som blir av, prova ut vad som funkar för dig, är det ett fast tennispass i veckan, så är det bra för dig :-)
1969 • Sala
#17
20 oktober 2010 kl 00:01
Gilla
Karin, vilket är flygplan och vilket är äpplen? :)
1970 • Linköping
#18
20 oktober 2010 kl 09:01
Gilla
Tack för alla tips!!!
Näe, jag hatar inte löpningen generellt utan jag hatade löpningen den dagen och visst har de flesta ibland svårt med motivationen framför allt när man gjort dom tider och dom tävlingar man ville.

Kommer inte sluta springa men kanske byta ut en del pass mot något annat.

/ Kalle
1981 • Linköping
#19
20 oktober 2010 kl 09:06
Gilla
Mårten: Tja, äpplen är nyttigt och "five a day keeps the doctor away". Att flyga är kraftfullt och kittlande för en del läskigt för en del. "Vilket som är vilket" tror jag att det är upp till personlighet... :-D
Cia Kågedal
1969 • Linköping
#20
20 oktober 2010 kl 10:01
Gilla
Bra Kalle, och tar du för långt uppehåll drar jag ut dig i på en tur i januari!

/Cia
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.