Löpning Träning 4 inlägg 848 visningar

Träna förutom joggning ?

1972 • Dalsjöfors
#1
13 oktober 2010 - 15:31
Gilla
Vad ska man träna på gymmet om man vill att även denna träning ska ge resultat när man joggar ?

Låt oss säga att man är ute och löptränar 3-4 ggr i veckan och har sina vilodagar imellan som man bör ha. Om jag då går till gymmet och vill att även denna träning ska göra nytta när jag joggar,(antingen tidsmässigt eller längdmässigt) vad bör jag fokusera på då ? Jag vill ju naturligtvis att vilodagen jag har ska göra nytta för löpningen så träna underkroppen är väl förmodligen uteslutet men jag spekulerar bara helt fritt utan att veta ett dugg om det :D
Marieh Lindgren
1985 • Karlstad
#2
13 oktober 2010 kl 15:35
Gilla
Att ha stark mage och rygg är viktigt vid löpning så jag tycker absolut att du ska fokusera på de musklerna.
1991 • Oskarshamn
#3
13 oktober 2010 kl 15:42
Gilla
Mage ocg rygg är som sagt väldigt viktigt att träna som löpare, bl.a. för att förebygga problem med ljumskarna och liknande. Kör gärna rörlighetsträning också, det kommer du ha nytta av dels i löpningen och dels som skadeförebyggande!
1980 • Kungsbacka
#4
13 oktober 2010 kl 16:20
Gilla
Hej Tommy,

Jag håller med om att det är bra att träna mage, rygg för att förbättra din löpning. Kör mycket på det! Just nu fokuserar jag själv på tåhävningar och att stärka anklarna och smalbenen för att stabilisera löpsteget och undvika skador.

En annan alternativ träningsform som kan vara bra är att simma någon gång i veckan. Det är skonsamt, jag upplever att det är bra för återhämtningen!

Lycka till!
http://motivation.bloggplatsen.se/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.