Löpning Tävlingar & Motionslopp 6 inlägg 551 visningar

Midnattslopps alternativ?

1963 • Lindome
#1
23 augusti 2010 - 11:39
Gilla
Kajsa B
1987 • Göteborg
#2
23 augusti 2010 kl 12:06
Gilla
Tyckte årets bana var riktigt bra. Verkar som många är nöjda med den, så varför ändra?
Sofia Johansson
1982 • Varberg
#3
23 augusti 2010 kl 12:59
Gilla
Håller med Kajsa, rolig och lagom varierande bana runt Göteborg. Kul att man på flera ställen såg andra delar av loppet samtidigt som man sprang.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#4
23 augusti 2010 kl 17:58
Gilla
Håller verkligen med om att det var kul att kunna se andra delar av banan under loppet. Varit segat och kunde inte ta i under loppet utan kände att jag hade gått om tid till annat, både att kunna se andra delar av loppet, underhållningen och att få springa på gator som haga nygata, magasinsgatan etc gjorde det verkligen till ett trevligt lopp där det kändes som att det tog slut för fort. I min värld är det bästa betyget!
1963 • Göteborg
#5
23 augusti 2010 kl 18:44
Gilla
Mats jag tror inte på ditt förslag. Trafikkontoret vill inte stänga av kollektivtrafiken via Skånegatan. Så de kommer inte att godkänna den dragningen. Polisen kommer inte att godkänna att polishuset på Ernst Fontell Plats med tillhörande häkte isoleras. Det är en sak att göra det på Sylvesterloppet med ganska den begränsade mängden löpare. Då är det möjligt att ta sig fram utan större problem. Det blir en annan sak nattetid med löparhorderna i samband med Midnattsloppet. Sen tror jag att Skånegatan är en utryckningsväg för Räddningstjänsten och såna får ju heller inte Midnattsloppet gå på. Det finns fler gator i ditt förslag som jag tror Trafikkontoret inte heller godkänner av likartade skäl som ovan.

Under de tre år som Midnattsloppet funnits i Göteborg. Har det inte varit lätt att få till en 10 km slinga i centrala Göteborg som Trafikkontoret godkänner. Det gäller ju inte bara att få det kommunala godkännandet,, dessutom måste det vara en vacker och löpbar bana. Det finns också kravet att den inte skall vara för smal. Sen skall den också uppfylla Midnattsloppets signum. Att den går igenom kvarter där det finns gatuliv. Sen vill Midanttsloppet också ha en slingrig bana, där löparna vid några tillfällen skall kunna se löpare som befinner längre bort. Sen får man heller glömma belysning och underlag.
1963 • Lindome
#6
26 augusti 2010 kl 09:57
Gilla
Just det! pratade personligen med hon=damen från trafikkontoret som över vakade loppet hennes kommentar var -tyvärr är det knappast troligt att banan kan se ut så här nästa år pga av att det ska byggs väg tullar på en del av platserna som banan går på nu.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.