Löpning Avancerad träning 24 inlägg 1265 visningar

24h spinning - låååååång berättelse

1956 • PARTILLE
#1
28 oktober 2007 - 20:36 (Redigerad 30 december 2006 - 00:00)
Gilla
EN LÅNG DAGS FÄRD MOT NY DAG – ROSA BANDET 24 timmars spinning
Efter mycket försnack och peppning var det äntligen dags för att äntra en spinningcykel. Tanken var att min den skulle äga min bakdel i 24 timmar. Vilket den kom att göra. Ett hejdundrande fantastisk event med högt tryck ifrån början till slut. Helt fantastiskt! Min utmaning var att sitta och köra själv i 24 timmar. Här är min berättelse.
Förberedelser: Min son Robert och hans sambo Malin hade vänligheten att stå för logistiken till och från detta event. Jag anlände i god tid med en rejäl packning. Det räcker inte att ta med sig vattenflaska och handduk som till ett vanligt spinningpass. När här krävs mer. Jag hade med mig ett par liter Cola, ett flaskställ med 6 flaskor sportdryck. Chips, jordnötter, gel och hembakta Rune-kakor. Utöver det var det ett par extra skor och lite rena tröjor att byta, samt tre handdukar.
Efter att ha preparerat cykel jag skulle köra på så gav sig Robert och Malin av, de skakade på huvudet – kan inte förstå varför. Jag hälsade på arrangörer och andra deltagarna. Det låg en liten spänd atmosfär i luften. Mitt mål inför detta event var att köra alla 24 timmarna själv och att sitta så länge som möjligt på cykeln utan att springa på toaletten. Detta var för övrigt det enda som skulle få mig att lämna cykeln, det hade jag bestämt.
Passet startade prick 15:00 och skulle köras till 14:00 dagen därpå. Detta har att göra med att under natten så skiftades det till sommartid och då slutar vi 14 istället för 15.
Timme 1:
Denna första timme på 24 timmars äventyret måste jag erkänna att jag upplevde som mycket seg. Vet inte varför. Men här hände inte så mycket mer än att vi just drog igång. Allt startade utan problem för mig. Passet leddes av Alexander Amprazis, som också skulle köra 24 timmar solo, precis som jag.
Timme 2:
Den gick däremot desto snabbare. Det som hände var att jag började känna lite huvudvärk. Det kan troligtvis ha att göra med enebarmeligt dåliga luften som var i lokalen. Ventilation var ett okänt begrepp. Vi hade ett fönster öppet hela tiden, fast det märktes knappt. Passet leddes av Alexander Amprazis.
Timme 3:
Också en timme som bara susade iväg vrålsnabbt. Det var mycket körning i stående (pos 2 och pos 3) denna timme. Allt kändes jättebra. Passet leddes av Maria Götesdotter. Full fart där.
Timme 4:
Denna timme spelades en av mina favvolåtar – Darudes Sandstorm. Den är ju bara så bra och ännu bättre på ett spinningpass. Nu kom en endorfinkick. Kände mig oförskämt pigg. Liet kaxigt uttryckte – som en dag på jobbet. Nu hade även huvudvärken försvunnit. Passet leddes av Maria Götesdotter.
Timme 5:
Denna timme spelades det bara en massa 70- och 80-talslåtar. Den ena klassikern framför den andra radades upp. Inga problem att spinna till sådan musik. Allt känns jättebra. Passet leddes av Alexanders pappa Christos, som dessutom ställt upp och skänkt massa fina priser från sitt företag. Riktiga godbitar.
Timme 6:
Ytterligare en timma med förra timmens retro-tema. Alla i lokalen älskar låtarna, både gammal som ung. Detta är verkligen musik. Jag känner mig i kanonform. Blev intervjuad också. Kul! Detta var också Christos pass.
Timme 7:
Nu börjar dom första besvären komma. Jag har ont i mina handflator. Det blir mycket skav av händerna när man håller i styret. Annars känns det fortfarande mycket bra. Nu var Marie tillbakar i ledarrollen.
Timme 8:
Denna timme blev mist lika seg som den första timmen. Inte mycket hände här. ”Spinning as usaual.” Och allt känns bra. När jag körde Ironmanspinningen - på 8 tim och 15 min, var jag mycket mer sliten och besvärad än denna spinning. Marie ledde passet.
Timme 9:
Nu fick vi massa små cykellampor – vita och röda samt rosa ljusstavar som lyste fluorescerat när man böjde dom. Hela spinninglokalen blev en enda stor ljud- och ljusshow. Coolt!! Ledare Alexander.
Timme 10:
Stora party-timmen! Nu är det verkligen högtryck på spinningen. Nu är det roligt. Jag kände att det gjorde lite ont under min vänstra fot. Inte så mycket men man kunde känna smärtan lite avlägset. Denna timme fick jag sittandes på cykeln lite ryggmassage av Frederico Hernandez. Ledare Alexander.
Timme 11:
Den var OK. Men nu började jag känna smärtor i på utsidan av vänster knä. Tog omedelbart fram Aloe Vera Heat Lotion och smorde in. Marie ledde åter detta pass.
Timme 12:
En mycket seg timme. Det gör mer och mer ont i mitt vänstra knä. Om jag minskar kadensen till en viss frekvens, så går det bra att trampa. Orkesmässigt är det inga problem. Men nu har jag gjort halva dygnet utan att överhuvudtaget lämna cykeln. Jag är mycket nöjd. Ledare Marie.
Timmer 13:
Alexander tog över ledarrollen. Inleddes med en första kisspaus precis efter jag passerat 12 timmars vallen. Jag passade även på att byta tröja och keps. Frederico behandlade mitt knä. Han smorde in och masserade mitt vänsterben med salva. Nu har jag rejält ont. Mycket ont. Jag kan inte stå upp och trampa längre. Jag vara tvungen at
< < < 1 2 > > >
1955 • Västra Frölunda
#21
29 oktober 2007 kl 18:15 Redigerad 29 oktober 2007 kl 18:16
Gilla
Det funkar enklast med en bärbar dator och en "kanon".

Med datorerna kan vi prata med varandra, Enklast genom att lägga upp särskilda identiteter på "messenger". TV-apparaterna får sända Vasaloppet medan projektorduken kör datorerna.

Då kan vi titta in till varandra och kanske göra lite utmaningar m.m.
Hela grejen kan ju växa till något nytt och stort.
1985 • Floda
#22
29 oktober 2007 kl 19:02 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Wohaa! Grymt imponerad Stefan!!
Stort att du fortsatte trots långa plågsamma motgångar.

Visst är det en stark drivkraft att ha folk runt omkring sig som hejjar och hoppas man ska fixa det. Kände det själv när jag cyklade i september.

GRATTIS!! Du är så djävla värd det! :-)
Peter Bengtsson
1966 • Hindås
#23
30 oktober 2007 kl 20:52 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Bra jobbat. GRATTIS!!!
1956 • PARTILLE
#24
30 oktober 2007 kl 21:24 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Tack alla! Knäna mår bättre. Jag körde ett lugnt en timmas pass i dag och det gick bra...
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.