Löpning Skador & Rehab 25 inlägg 13279 visningar

Ont i hjärtat?

Mathilda
1990 • Bromma
#1
26 december 2009 - 23:46
Gilla
Haha, en heart ache tråd!
Dan före dopparedan upplevde jag värk bakom revnenen på vänster sida, typ under bröstet när jag bara satt och sydde. Det gjorde ont en ganska lång stund, sen slutade det. Idag när jag var ute och sprang så började det göra ont igen. Jag blev snabbt trött och hade högre puls än jag brukar (mycket högre) och var tvungen att stanna och gå då och då, något som jag ALLDRIG behöver göra på det sättet. När jag kom hem var jag helt slut och sjönk ihop i en hörna i köket. Efter att jag hade duschat var mina ben fortfarande skakiga. När jag senare på kvällen gick ut en lugn och kort promenad med hunden fick jag ont igen. Någon som vet vad det här kan vara?
< < < 1 2 > > >
Mathilda
1990 • Bromma
#21
7 januari 2010 kl 18:07
Gilla
Henrik: Så du menar att även halsbränna kan ge utslag som ont i bröstkorgen/hjärtområdet?
Henrik Andersson
1973 • Göteborg
#22
7 januari 2010 kl 18:50
Gilla
Japp precis så. När jag kände det första gången så blev jag lite rädd och det gjorde att löpningen inte kändes bra. Det är ju bra att hålla lite koll på kroppen och pulsmätaren kan vara bra indikation om du har en infektion i kroppen. Dock får man väl komma ihåg att man förmodligen har högrepuls om man springer och det är varmt (förmodligen inte aktuellt just nu).
Men som sagt, ont i bröstet ska kollas av läkare som kan uteslut hjärtmuskel inflammation vilken man som löpare bör vara uppmärksam på men. I mitt fall försvann mina besvär nästan direkt när jag tar receptfria Pepsid duo.

Lycka till

Johan Wibäck
1971 • Huddinge
#23
8 januari 2010 kl 09:01
Gilla
Matilda, förhoppningsvis är dina bekymmer ingen fara, men jag hoppas verkligen att du ser till att få en relevant undersökning av dina känningar i hjärttrakten.

Dina bekymmer påminner om de jag hade då jag råkade ut för hjärtmuskelinflamatiion för några år sedan. Skillnaden är att mina smärtor satt i även utan ansträngning. Finns som skrivits innan hur många olika orsaker som helst till smärtor i hjärttrakten och vad jag förstår är stress och gaser kanske de vanligare.

Hoppas allt går bra med undersökningen och att du snart kan slippa dina bekymmer, men till den dagen du är säker på orsak tycker jag att du skall vara mycket försiktig med fysisk ansträngning oavsett hur kul den än må vara.

Må väl, ha det bäst och lycka till!
Mathilda
1990 • Bromma
#24
8 januari 2010 kl 11:32
Gilla
Nu har jag varit hos doktorn och enligt ekg och blodtryck så är jag jättefrisk, vilket känns jättebra. Jag har även tagit blodprover (gud vad mycket blod dom tar) som jag kommer att få svar på nästa vecka, som det är nu är jag mer positivt nyfiken på det än tvärt om.

Men hjärtmuskelinflammation, var är det faktiskt man har ont då? Enligt vad jag har förstått så har man inte några känselnerver i hjärtat. Så var gör det ont? Och vad är det som händer med hjärtmuskeln? Är det som vilken inflammation som helst?
1971 • Stockholm
#25
9 januari 2010 kl 13:39 Redigerad 9 januari 2010 kl 13:40
Gilla
Visst kan man ha smärta från skador/inflammation i inre organ. Fråga vem som helst som har haft hjärtinfarkt, det kan göra rejält ont. Myokardit (inflammation i hjärtmuskeln) är hos annars friska, icke injicerande drogmissbrukare ger dock oftast ganska lindriga symptom (mer trötthet/obehag än smärta). Men förmågan att exakt lokalisera smärtan är sämre i inre organ, jämfört exempelvis med huden där smärtan kan lokaliseras mer exakt.

Oftast är inflammation i själva hjärtmuskeln (eller på hjärtklaffarna) sammanhängande med annan infektion i kroppen. Vanligast luftvägsinfektion. Bakterier eller virus kommer ju inte åt hjärtat direkt, utan måste komma någonstans ifrån.

Om du inte har förhöjt CRP, LKP, troponin ("snabbsänka", vita blodkroppar i blodet, hjärtmuskelenzym) eller påverkan på EKG bör din läkare ganska snabbt kunna utesluta myokardit.

Om du skulle ha myokardit så har det oftast ett mycket snällt, okomplicerat förlopp, men bör förstås följas noggrant.

Du hittar mycket info på nätet, om du söker på myokardit.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.