Foruminlägg av Carina

< < < 1 2 3 > > >
#1
4 augusti 2010 kl 09:46
Gilla
Variera träningen mer? Byt ut något pass mot simning eller spinning, lägg till ett styrkepass på söndagen. Andra saker som kan vara bra att testa är yoga (styrka, smidighet bla) eller klättring.

Gör sånt som du tycker är kul och mår bra av. Ät det du tycker är gott och mår bra av. Endorfiner är bra skit.
Vågen är inget tillförlitligt mått på hur du mår eller ser ut.
Ta hand om dig.
#2
6 augusti 2010 kl 11:25
Gilla
utöver kost och löpsteg: att hålla en kotte i vardera hand hjälper. det handlar inte om att flytta fokus mha smärtpunkt i handflatan - utan en akupressurpunkt som sitter där.
#3
8 oktober 2010 kl 11:40
Gilla
...när du blir väldigt besviken över att det blir personalmöte med bjudlunch för att det rubbar din mat&löpplanering
...när du blir väldigt lycklig över att personalmötet blir framflyttat
...när du kollar på klockan och ser att det är 30 minuter kvar till est. löp och du får ett Pavlovskt bajshugg
#4
9 oktober 2010 kl 10:02
Gilla
@Kristian: Jajemen, kortformen av "klassiskt betingat behov att tömma kroppen"
#5
3 november 2010 kl 11:06
Gilla
vän av ordning påpekar att Vrinnevi 2.5 är egentligen 2.4, om det var den som avverkades 4 varv...
#6
4 november 2010 kl 18:47
Gilla
borde jag starta en ny tråd... "...eftersom jag är singel och kollegor/kompisar/ytliga facebookvänner redan hört det till leda..." :P

men igår löpte jag 5k utan att stanna alls. kan iofs finnas samband med att jag inte sprang mitt vanliga spår (kraftigt kuperat) utan körde en citytur. men skryt som skryt. :)

det är alltid positivt att se framgångar och utveckling hos sig själv samt berömma sig själv för de steg en tar på vägen dit.
#7
8 november 2010 kl 22:56
Gilla
rave går också bra, vatten, salt och dextrosol och det går finfint att dansa i 7 timmar. lagom trött i benen såhär två dygn senare.

träning ska vara roligt också

:)
#8
16 december 2010 kl 15:53
Gilla
Luftigt och lättnavigerat.
Dock går det inte att uppdatera sin profulbild eller avatar med webbläsaren Opera.
#9
19 december 2010 kl 12:34
Gilla
Mobilsidan har haft det här problemet ett tag;
- det går inte att lägga in träningspass under kategorin övrigt, tex styrka eller gruppträning.
- statistiken visar bara löpning/år.
- textarea i forumet på mobilsidan saknar scroll, vilket betyder att en inte kan redigera inläggen under tiden de skrivs.

Webbläsare: Safari
#10
30 mars 2011 kl 23:40
Gilla
springer runt i skogarna i ett par Salomon xa pro 3d ultra.
de sitter som gjutna och håller tätt även i oväntade myrar, vilket så sent som idag var en rolig upptäckt för mig - mindre rolig för min löparkompis vars merch-skor sög åt sig myrvatten som svampar.
#11
20 juli 2011 kl 15:11
Gilla
Hej Anna
De första 2.5 kilometrarna av varje pass är öken! Iaf enligt min åsikt. Benen är tunga, vingliga och stela. Hjärnan/egot kommer med idel protester och vill mycket hellre ligga på soffan och bli matad med praliner och film. Egentligen är det nog bara rastlösheten jag har som motor under de första strävsamma minutrarna. Fort går det ju inte...

Men sen händer något, när liksom kroppen kommer på att det är helt okej, hjärnan/egot lägger ner stridsyxan och känslan av att vara en duracellkanin kommer över mig. Sen kan jag hålla på i timmar. Fortfarande inte fort, men vingligheten och stumheten går liksom över.

Jag kallar mig själv "den motvillige löparen" - det kan ju vara så även för dig att kroppen är lite svårövertalad.

Pepp!
#12
20 juli 2011 kl 15:36
Gilla
Testa att springa i din MAF-pulszon om du inte vet din maxpuls. http://www.isegran.com/jogging/maf.htm
Ja, det går jättelångsamt i början men ju bättre kondition du får desto snabbare kommer det gå...

Konditionen du hade när du tränade för ett par år sen är sedan länge borta så det är bara att bygga upp den igen.
#13
20 juli 2011 kl 18:45
Gilla
Det du framför allt bör träna är tålamodet :D
Blir du stressad av att pulsen går upp kan du ge dig den på att pulsen går upp.
#14
9 mars 2012 kl 17:54
Gilla
Det är inte utan jag tänker att icke tränande personer har lika många förklaringsmodeller till varför de _inte_ kommer iväg och tränar som tränande personer finner förklaringsmodeller om varför de _gör_ det. Det negativa kommenterandet kring den andra partens beteende är bara ett sätt att rättfärdiga sitt eget beteende.

Jag möter allt från trötta suckar till glada hejarop, till oroliga "du bantar väl inte" typer av kommentarer. Allt beror på avsändaren när jag saltar och väger hur mycket jag ska ta åt mig. Någon som tex en person som aldrig ägt en löparsko i hela sitt liv, kan jag ta suckarna på ett helt annat sätt. Jag försöker inte pracka på denne min livsstil och tackar mjukast för att inte behöva anta dennes. Det är olika.

Däri får också acceptansen för andras olikheter också ligga.
Det finns ingen anledning att snäsa tillbaka med spydiga kommentarer. Om nu träningen skapar glada endorfiner i kroppen, använd klacksparken till att sparka undan de konstiga kommentarer som människor kläcker ur sig.
#15
11 mars 2012 kl 14:37
Gilla
Ja. pga överrörlighet har jag ofta problem med leder. Under vinterhalvåret smärtar de helt naturligt pga det råkalla vädret och en mindre träningsmängd kommer in. Jag stretchar inte, men yogar för att stärka upp små muskler och skapa stabilitet i alla leder. Det funkar.

När jag löper är det främst i tider över 50 minuter som jag känner av hur stötarna ffa i höftleden gnager. Då får jag ofta stanna och sträcka ut ishiasnerven som halkar fel.

I övrigt har jag inga skador som är oväntade för någon som har överrörlighetsproblematik. Det finns en vana vid stukningar, sträckningar och vrickningar. Men visst, det är klart det är trist att inte kunna lägga all den tid jag skulle vilja på löpträning. I perioder har jag trott att jag aldrig mer ska kunna ta ett löpsteg pga att knäna är sladdriga etc. Men sen går det några veckor och sladdret rättar till sig och löpsteget sitter.
#16
16 mars 2012 kl 10:36
Gilla
möjligheten att få se vältränade män i tights är ibland enda motivatorn att ge mig ut i spåret.

men mjukisbyxor ser bara underhållande ut.
#17
23 mars 2012 kl 12:01
Gilla
Jag var ute med en löpargrupp från gymmet när vi sprang förbi en liten unge, sittande med tårar överallt. Jag vände och sprang tillbaka, och fick veta att hans dansträning var inställd men att avlämnande förälder redan åkt och han hade ingen telefon med sig. Tänkte att om det varit min unge hade jag velat att en vuxen tog tag i saken och hjälpte till, så jag räckte över min telefon och inom någon minut hade han fått tag på en förälder som kunde komma och hämta.
Löpargruppen fortsatte så vidare och när vi kom tillbaka till gymmet så fick jag faktiskt en eloge för att jag gjorde något som ingen av de andra fick för sig att göra.
Förstörde jag någons träning genom att egenmäktigt pausa hela gruppen ca 500m från start? Nej jag tror inte det.
#18
5 augusti 2012 kl 12:11
Gilla
Jag har noterat att det är fler spontana hejarop och hälsningar om jag ser pigg och fräsch ut (i.e lite sminkad och håret är inte ett radioaktivt katastrofområde).
#19
6 augusti 2012 kl 15:02
Gilla
Hej!

Jag har funderingar angående min arbetspuls. Den är fascinerande hög, varför jag har tittat lite extra på den senaste halvåret. Dessvärre blir jag inte klok på det hela, så jag ber om lite klarhet av er.

När jag är ute och springer i skogen snittar jag på 176-184 bpm med en högre (uppmätt) puls på 185-197. Går pulsen över 194 så börjar jag gå för att få ner den (ackompanjerat av ett frustrerat mummel). Jag får inte mjölksyra av träningen, och ingen nämnvärd träningsvärk dagen efter.

Min vilopuls ligger runt 52 (50-54) och jag är i allmänhet frisk och ganska hälsosam. Lågt blodtryck, normalt bmi. Cyklar, dansar, och utövar yoga utöver min löpträning.

Frågan är: kan jag trycka på tempot ännu mer? Eller ska jag strunta i att börja gå när pulsen överstiger 194?
Som det är nu håller jag igen eftersom pulsen är så hög.

Är det bara så att jag har en högre maxpuls?

/Carina
#20
6 augusti 2012 kl 15:13
Gilla
Tack Bo för ditt svar,
jag har testat olika pulsklockor och de ger ungefär samma siffror.
< < < 1 2 3 > > >