Foruminlägg av Anders Hedlund

< < < 1 2 > > >
#1
30 juni 2010 kl 06:03
Gilla
Jag köpte Inov-8 X-talon 212 för ett par dagar sen och har hunnit springa ca 15km med dom, sprang bla en 10km runda igår och jag är redan förtjust i skon. Väldigt lätta och följsamma. Längtar redan ut till nästa terräng runda! Jag har iofs inte testat andra trailskor så jag ha rinte så mycket att jämföra med.
#2
4 augusti 2010 kl 19:58
Gilla
Jag skall beställa lite skor från nätet och är väldigt sugen på att testa en lättare racing flats. Jag har nu spenderat åtskillia timmar till att kolla tester och läsa trådar här på forumet till min frus förtret då det är det enda jag pratar om nu på semestern. Jag och frugan tänkte båda beställa Sauconys Kinvara men sen skulla jag vilja testa något lite mer extremt.
Vågar man sig på att testa en sko som t.ex. Adizero Pro 4 eller är det ett allt för stort steg för en som inte sprungit i sådana skor förut?
Jag har iofs mina inov-8 X-talon men dom springer jag ju uteslutande i skogen på spår och odanad terräng med och dom älskar jag.

Jag har testat Sauconys A3 i butik på löpband och den känns väldigt skön men jag skulle vilja ha en sko som inte har så stor skillnad i höjd mellan hälen och tårna. Distansen jag har tänkt springa i dom är i första hand lopp upp till 10km med förhoppning att klara halvmaran i dom till våren.

Jag har aldrig haft Adidas skor förut och fått lite olika bud på storlekarna på adizero serien, är det någon som har Adizero pro som vet hur dom är i storlekarna?

Kanske även borde skriva att jag inte är häl-löpare utan snarare framfot/mittfotslöpare.
#3
4 augusti 2010 kl 23:34
Gilla
Sverker.
Ja, jag har förstått att det är så. A4 verkar ju dock riktigt intressant, dock verkar det dröja innan den kommer till dom engelska eller dom svenska butikerna. Har för mig att jag läste Februari 2011 någonstans för engelska marknaden.
I USA är dom ju redan släppta iallafall.

Lars,
NB RC130XLU måste jag läsa mer om, man kan ju inte klaga på vikten iallafall :D
Läste nånstans här på forumet att någon hade fått problem med att skon var slut redan efter 120km och det kanske är häftigaste laget för en annan, har inte riktigt ekonomin att byta skor så tätt, men som sagt, jag får läsa vidare om dom.

Mikael.
Nu har jag ju bara testat Sauconys A3 en kort stund på löpband men jag tyckte den kändes bra, dock har jag inte kunnat testa någon riktigt platt sko som pro 4 pga att det inte är allt för gott om den sortens skor där jag just nu befinner mig.
Du som har både A2:an och Pro:n, hur skulle du säga att den skiljer sig vid framfoten, tänkte mest på känslan vid fotisättningen, finns det någon som helst dämpning för framfoten eller känns det som att springa barfota?

#4
5 augusti 2010 kl 11:51
Gilla
Jag har mailat Saucony och frågat när A4 kan tänkas dyka upp på Engelska marknaden, om dom inte är allt för långt bort kan jag tänka att det kan vara en sko för mig. Läste lite om Adizero Rocket också, liten "heel to toe drop" på bara 6 mm tror jag men med lite mer sula än pro och är tydligen helt gummiklädd under för bättre hållbarhet, givetvis blir det ju också lite tyngre men det kanske också kan vara något.. med tanke på den bättre hållbarheten alltså.

Tänk va lätt det hade varit om det inte fanns så j#*&a mycket att välja på så människor som jag som måste begrunda vart enda köp i evigheter kunde hinna göra lite annat på semestern också. :)
#5
5 augusti 2010 kl 12:27
Gilla
Espen,
Är grymt sugen på A4:an, hur tycker du det är med hålen i botten på skon? Vet att en del har haft på problem med stensamlande med dom tidigare versionerna, i värsta fall får man väl dra fram limpistolen.
Är dock lite tveksam till att beställa från USA, Jag har ingen aning om hur det fungerar med tull och moms och sådant.

Jag hade tänkt att kanske använda Kinvara:n vid längre lopp och långdistans träning, den verkar ju både ganska lätt och med liten heel to toe ratio, men ändå rättså väldämpad för dom lite längre turerna.
#6
5 augusti 2010 kl 15:02
Gilla
Kilkenny:n var verkligen minimalistisk! :) Kanske lite väl häftigt för mig men får ju säga att dom var coola, måste ju kännas som en förstärkt socka på foten.

#7
5 augusti 2010 kl 17:28
Gilla
Robert,
Missade ditt inlägg förut. Har tittat lite på Mizunon men tänkt att den är allt för extrem för mig, men kanske inte, jag har nu läst på lite om den och den kanske är en kandidat för mig trots allt. Hur tycker du hållbarheten är i skon?
Jag vill ju kunna träna lite i den också utan att den tar slut omedelbart.
#8
5 augusti 2010 kl 18:46
Gilla
Vad tror ni om Asics Piranha sp3?
#9
6 augusti 2010 kl 18:38
Gilla
Espen,
Använder du dina Saucony Kilkenny på asfalt också?
#10
8 augusti 2010 kl 18:16
Gilla
Johnny, vad tycker du om dina Adizero pro?
#11
8 augusti 2010 kl 19:29
Gilla
Måste stämma in här, springa i regn är härligt! Var ute i dag i duggregn å sprang nytt personbästa på milen trots att kroppen inte är riktigt i balans.. var på bröllop igår med tillhörande fest.. :)
#12
9 augusti 2010 kl 23:59
Gilla
Var ute i mina x-talon å sprang 7 km nu, fasen dom e grymma, man känner sig hur snabb som helst i spåret å det är nästan som fötterna bara vill dra iväg rätt ut i skogen, längtar hem så jag får orientera lite. Jag vill ju hitta några skor som ger mig samma känsla på asfalt, vill känna mig snabb.. inte som nu med två högklackade tunga pråmar på fötterna. (asics gel 1150).
Har ju beställt hem ett par Kinvara, men får allt bli att beställa ett par riktiga räcers snart. Hade tänkt att beställa samtidigt, men jag klarade inte av att bestämma mig.. är för velig helt enkelt.
#13
10 augusti 2010 kl 10:23
Gilla
Saucony A4 var jag väldigt sugen på, men jag mailade Saucony i England och fick svar att dit kommer dom inte förrän februari nästa år. :(
Jag har aldrig beställt nått från USA men det kommer väl till tullavgifter och sådant, men det kanske inte är så krångligt.
#14
14 augusti 2010 kl 16:14
Gilla
Har precis skaffat mig dessa skor och var ute å testade dom nu för första gången.
Helt underbar sko tycker jag, lätt men ändå dämpad och känner att dom passar min löpstil mycket bättre än mina andra högklackade betongklumpar. Körde en runda på en mil i dom nu och dom kändes mycket bra. Slog mitt PB på distansen utan att egentligen försöka från början, skorna ville helt enkelt springa fort.
Mina skor är i storlek US10 och vikten på skon ligger på 230 gram enligt vågen, detta att jämföra med mina andra skor (asics gel 1150) som ligger på 370gram, dock i en storlek större.
Frugan köpte också dessa skor och har tagit en testrunda på en ca 3,5km och hon var också helt frälst i sina nya dojjor.
#15
10 oktober 2010 kl 20:07
Gilla
Sprang Göteborg Halvmarathon i lördags, siktade på en 1:40 och har sprungit på 1:44 under träning men klarade av loppet på 1:37:22! Kändes riktigt skönt.
#16
4 januari 2011 kl 22:44
Gilla
Äter havregrynsgröt nästan varje morgon och det är bland det bästa på hela dagen. Efter att jag läst denna tråden så blev jag så jäkla sugen så jag måste gå lägga mig nu så jag får vakna snart å äta frukost. Förresten så räcker det med lite kanel på gröten för min del men kan ta en sked socker ibland för å lyxa till det på helgerna! :)
#17
22 maj 2011 kl 19:39
Gilla
Jag och min fru har blivit lite sugna på att börja cykla lite som alternativ träning och till och från jobbet. Att det ska bli en cyklocross är vi helt på det klara med då vi vill ha en cykel som går att pressa landsvägsmil och samtidigt dra ut en upptäcktsfärd på grusvägar med.
Nu är problemet bara det att budgeten är lite lätt limiterad då vi inte har cykling som huvudintresse utan mer som komplementsträning.
Jag har läst flera inlägg och förstått att det är viktigt att testa cykel innan köp så geometri och dylikt stämmer men tycker det är svårt då handlarna jag varit hos antingen inte har någon cyclocross eller så är dom på tok för dyra för mig.
Jag har hittat en cykel jag är intresserad av dock men vet inte om jag vågar köpa online, vad tycker ni?
Cykeln ifråga är en http://www.focus-bikes.com/gb/en/bikes/bikes-2011/category/cyclocross-6/model/mares-ax-3-1.html
Våran budget ligger på ca 8 - 9000 per cykel.
#18
23 maj 2011 kl 17:45 Redigerad 23 maj 2011 kl 18:39
Gilla
Jag var hos Allebike idag och kikade på en focus av fjolårets modell med tiagra komponenter. Ramen var en XL vilket kan vara i största laget för mig om jag skulle tävlat men för pendling skulle det fungera bra då man inte behöver hoppa av ideligen tyckte hon som jag pratade med. Iom att det var en cykel av fjolårets modell så skulle jag få den till ett bra pris. Frågan är om jag skall satsa på en sådan eller gå på en begagnad med 105 prylar och där det även följer med lite tillbehör som dessutom är i storlek 56 som borde vara mer rätt för mig. Jag är 1,83 lång. Priser på dessa två cyklar är i princip detsamma. Den begagnade är en Kona jake the snake.
Länk till annonsen: http://www.blocket.se/goteborg/Kona_Jake_the_Snake_cyclocross_34028894.htm?ca=16&w=3

Såg att Focusen hade 50/34 fram och 11-25 bak, kanske är trevligare utväxling om man cyklar mycket landsväg? Konan har ju 46/36 12-25.
#19
23 maj 2011 kl 21:22
Gilla
Fasen, nu blev jag riktigt sugen på en http://www.rosebikes.se/product/detail/aid:496954
Vad tror ni om den, kanske skulle vara nått för frugan och mig? Lite dyrare än vi tänkt oss dock men då är det ju 105 komponenter istället, är det värt att lägga lite ytterligare för att få detta?
#20
24 maj 2011 kl 23:16 Redigerad 24 maj 2011 kl 23:21
Gilla
Fyllde i wrench science fit system.
Har jag förstått rätt att overall reach är topprörets längd + styrstammen
Detta skulle isådanafall innebära att jag skall ha en styrstam som är 130mm lång på en ram i storlek 58 (rose cross pro-rs 2000).
Är 58 ens rätt storlek för mig? Fyllde i grenmåttet på rose hemsida för att få fram den storleken.

WS Recommended Road Sizes
Frame Size center-to-center: 58 cm
Frame Size center-to-top: 60 cm
Overall Reach: 68.00 cm
Saddle Height: 78.59 cm
Handlebar Width: 46 cm

Your Measurements
Height: 183.00 cm
Sternum Notch: 151.00 cm
Inseam Length: 89.00 cm
Arm Length: 66.00 cm
Shoulder Width: 47.00 cm
Flexiblity: 4
Weight: 79.00 kilo
Foot Size: 43.00 EURO
< < < 1 2 > > >