Foruminlägg av Åsa Hjalmarsson

#1
19 juni 2009 kl 14:46
Gilla
Heja Hannes!

Jag har tränat i fyra veckor nu, helt nybörjare. På söndag är min första mil planerad. Fick satans ont i fötterna så jag fick vila en vecka men nu har jag köpt riktiga skor oh har inte alls ont. Har fått en galen energi i mig och det känns som jag skulle orka träna mer än de 3-4ggr/vecka jag har gjort nu men jag väljer att ta det lite lugnt i början.

Jag tror defintivt du kan klar´at Hannes, tror 4ggr/vecka e lagom, eller varannan dag som nån skrev, jag tror vidden av vila är viktigtare än man tror. LYCKA TILL!
#2
19 juni 2009 kl 21:22
Gilla
Mikael: Jaa det kanske är för snabb ökning av distansen? Jag är ju rädd för att jag ska ta ut mig för mycket men som det känns nu så tror jag att jag inte att det är någon fara men som sagt, jag e helt grön på det här med löpning.

Sprang 8 km i söndags, mitt längsta hitills och var knappt trött efteråt, en helt magisk känsla! Men då ska tilläggas att jag har sprungit såååå långsamt, min snittid var på 7min/km... Haha vilken energikick det är! Jag brukar annars leva ett osunt leverne med många öl, inte helt nyttig mat och konstig sömnrytm men nu har jag vänt upp å ner på mig, eller kanske har vänt mig åt rätt håll snarare!
#3
19 juni 2009 kl 22:03
Gilla
HEJA HEJA HEJA! Fantastiskt!
#4
20 juni 2009 kl 00:36
Gilla
Jaaaa! Så galet roligt! Har överskottsenergi för första gången sen jag var liten på julafton typ, hehe.
#5
20 juni 2009 kl 06:34
Gilla
Hahaha, är du också ett Joggares Vittne?
#6
18 januari 2010 kl 15:21
Gilla
Hejsan!

Jag har anmält mig till Lidingöloppet i september 2010. Har aldrig sprungit något lopp förut men löptränade under en fyramånadersperiod 2009 och tränade då efter marathon.se:s schema för att klara helmaran på 4,5h. La dumt nog av när jag hade lyckats springa 2 mil så detta är min revansch!

Jag undrar nu, har någon vänlig själ förslag på ett schema jag kan börja följa redan nu? Jag har sett att det finns ett 16-veckorsschema för L-Loppet men det startar ju inte förrän i juni. Jag förstår ju att terränglopp är väldigt påfrestande också på hel andra sätt än att springa på asfalt. Har någon några tips på hur man bygger upp sig, hur man varierar träningen på absolut bästa sätt?

Mitt mål är att ta mig i mål, gör jag det kommer jag bli så himlans glad.


Hemskt tacksam för råd!
#7
18 januari 2010 kl 16:47
Gilla
Tack så hemskt mycket Fredrik, detta var precis vad jag sökte efter! Ska genast försöka mig på att lägga upp ett humant schema, men som du säger, med inslag att jag ökar på distansen. Jag har inte tränat knappt någonting de senaste tre månaderna så det blir en omstart men jag har turen att på något sätt besitta en något sånär hyfsad grundkonditiion så jag brukar känna att jag blir bättre väldigt snabbt!

Har du sprungit Lidingöloppet förut? Klart du ska anmäla dig!

Och tack än en gång för tips.
#8
18 januari 2010 kl 21:50
Gilla
Ja men gud vad bra att du verkligen höll upp med träningen när du blev skadad. Har hört om flera som går ut för tidigt och får bestående skador, inget skoj.

Göteborgsvarvet låter ju perfekt som start!

Jag återkommer och berättar hur mitt schema blir!
#9
18 september 2010 kl 17:50
Gilla
Röstar efter hjärtat: röd/grönt.
#10
24 september 2010 kl 09:16
Gilla
Det som skrämmer mig är hur fixerad du är vid just den exakta vikten du ska väga, inte hur du mår av träningen som du utför eller glädjen du borde känna över att du är så aktiv! Mig veterligen så är anorexi inget som enbart går över för att man går upp i vikt igen utan det är ett väl invant tankemönster om kroppsideal på en osund väg. Det låter som (jag är ingen expert) du har mycket av dina tankegångar kvar!

Mitt råd: Strunta i att fokusera på vikten! Fokusera på framsteg du gör, såväl inom ridningen och träningen och ta inte ut dig för hårt. Njut av att låta kroppen återhämta sig emellan varven men framförallt njut av hur kul det är med träningen. Lycka till med såväl ridning som löpning!
#11
7 oktober 2013 kl 22:26
Gilla
Jag började löpträna för en månad sen och springer ca varannan dag sedan dess. Har tagit ut mig ganska hårt rent konditionsmässigt, springer nog sjukt långsamt i de flesta löpares ögon, men för mig känns det snabbt! Har inte känt av nåt alls mer än att jag ibland är lite trött i benen, då har jag vilat en eller två dagar. Går säkert ut för hårt, men om jag inte känner nåt så borde det vara ok eller?