Foruminlägg av Jens Thystrup

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
25 april 2009 kl 11:15
Gilla
Hej! Är ny här. Har ökat träningen men jag är inte nöjd med min utveckling. Springer sämre nu än 2006 trots hård träning. Kan det vara skorna? Hur många mil håller ett par skor innan de måste bytas ut? (Jag har samma skor sedan 2006)
#2
18 maj 2009 kl 10:44
Gilla
Nya skor är inköpta och en vetenskap senare har jag insett hur jag tidigare har förstört mina fötter. Nya rekordtider är redan gjorda och jag ser fram emot att springa förbi många kompisar på blodomloppet i Malmö.
#3
21 maj 2009 kl 10:42
Gilla
Kul att detta blev ett "Marathon" inlägg ;)

Jag köpte ett par http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=131

Löpning är inte materialsport, kanske inte men i mitt fall fungerade det och jag har mindre ont efter långlopp, inte bara nödvändigt att köpa nya, glöm inte bort att det är alltid kul att skämma bort sig själv!
#4
9 oktober 2010 kl 11:35
Gilla
Kommer in strax innan lunch. Berättar om mina behov och utmaningar med löping. Trots stress och ett par kunder lyckas de synka samtliga kunder och jag går därifrån med testade och utvalda skor som för mig var helt perfekta. Det tog bara 20 minuter. Nästan personligt rekord direkt trots att jag var otränad och småförkyld.

TJURRUSET NÄSTA!
#5
17 oktober 2010 kl 22:36
Gilla
Sjukt kul....nej ,men sjukt galet. Efter 2 km så undrade jag om tjurruset inte hade ett överdrivit rykte men sen kom gyttjan och bäckarna. Sedan när man började vänja sig vid detta så kom den långa myren........

De som arrangerar Tjurruset gjorde ett bra jobb men de får nog se till att ordna logistiken/transporten bättre, vi höll på att missa hela tävlingen pga köerna, kö från Huddinge. Tack vare en extrainsatt starttid så kom vi iväg men då fick vi jag alla som gick framför mig och det var inte helt lätta att springa om alla som gick, gyttjan var också härligt upptrampad ;)
#6
9 februari 2011 kl 19:50
Gilla
Hej! Undrar om någon sitter på ett bra program som gör att jag kommer under 40 minuter på milen? Har en bra grund att stå på men känner att jag måste ta ett steg till för att tampas med de som kör via klubb/aktiv träning.

Tex ett intervall program i kombination med längre löpning? Alla förslag mottages med glädje.
#7
3 juli 2011 kl 21:02
Gilla
när per automatik försöker att springa ifatt cyklar.
#8
23 juli 2011 kl 18:30
Gilla

Tjurruset är kul, så många idioter på samma ställen skapar en viss atmosfär : )

Mina tips är följande!

Ta det där med tid sekundärt
Ta med ombyteskläder som du kan nå efter målgång (kallt)
Var medveten om skaderisken, håll blicken på marken
Kom i god tid då planeringen sist var katastrof, långa köer
#9
17 december 2011 kl 22:06
Gilla
När du avsiktligen sparar gamla skor för att köra Tjurruset med dem!
#10
6 januari 2012 kl 10:50
Gilla
Inte göra impulsiva inköp av löparskor och rom.
Sluta vara avundsjuk på 12-åringar som springer fortare än mig.
Inse att joggning och intervaller är lika viktiga som vanliga löppass.
Ett morgonpass i veckan utöver helg.
#11
5 maj 2012 kl 23:47
Gilla
Håller med. Tiderna stämmer inte. Dock bara 10 sek fel på min tid.
#12
8 augusti 2012 kl 22:49
Gilla
Efter ovan tips var jag ute på Spillepengen idag. Jag kan konstatera att det såg ut som ett ställe där maffian dumpar lik. Helt öde och kalt. Det de kallade löpstråk liknade mer en gropig väg. Gick av bilen och letade efter markeringar men det verkade bara finnas på informationsskylten. Min teori är att det har varit finare med utmärkta löpstråk men Malmö Kommun har låtit det förfalla.
#13
13 augusti 2012 kl 21:52
Gilla
Löpningen genomsyras tydligt av att hon själv inte löptränar och ser fördelarna inom hälsa och välbefinnande. Det är bara i Sverige vi skall vända på begreppen även när det sker något positivt.

Om det nu bara är en trend så är det en positiv trend : )

Det här med klasser intresserar mig, det är ett populärt ord i Sverige. Min fråga till er andra är följande. Om en städerska vinner 10 miljoner på lotto och fortsätter arbeta är hon då fortfarande arbetsklass? Min poäng är att det vi kallar klasser i Sverige egentligen är pengar och därmed finns inte klassbegreppet. Det försvann i samband med allmän rösträtt.
#14
13 augusti 2012 kl 22:14
Gilla
Enkelt! Det var sista hindret från att alla individer fick samma rättigheter i Sverige. Min enkla poäng är när vänstern ropar klasskillnad så menar de ekonomisk skillnad.

Det kommer alltid finnas ekonomiska skillnader på gott och ont. Den andra vägen vet vi dess misslyckade historia eller dagens nuvarande misslyckade exempel.
#15
13 augusti 2012 kl 22:17 Redigerad 13 augusti 2012 kl 22:18
Gilla
Såhär tycker jag vi tänker i Sverige, vi är nog lite naiva och bortskämda i Sverige i avsaknad av krig samt att vi har haft en god ekonomisk utveckling jämfört med närliggande länder de senaste 10 åren.
http://www.youtube.com/watch?v=4RDf7hhrO9o


#16
14 augusti 2012 kl 18:07
Gilla
Poängen är att jag tror inte på klasser! Klasskillnad är något populärvänstern har kommit på.

Johan som svar på frågan så har inte pengar med klass att göra då olika klasser inte finns.

Däremot så förstår jag att det kan finnas ett samband mellan inkomst, boendeort och löpare. Är man flitig på olika sätt så har man hälsa och pengar, så enkelt kan det vara vilket avspeglar sig i statistiken. Men det är bara i Sverige detta anses vara dåligt som i denna dåligt utformade artikel av Masri.

För övrigt är Masri känd för att inte gå så djupt i sina källunderlag bara googla henne så ser ni.
#17
16 augusti 2012 kl 19:49
Gilla
Är man mån om sin hälsa ökar chanserna till att vara frisk.

Är man mån om sina studier ökar chanserna att få en bra utbildning.

Är man mån om sitt arbete ökar chanserna att få hög lön.

Är man mån om sina vänner/familj ökar chanserna att få ett rikt socialt liv.

År man mån om sin kost och är rökfri så ökar chanserna att förbli frisk.

Är man mån om att träna ökar chanserna till att man blir starkare fysiskt/psykiskt.

Detta visar att de personer som planerar och investerar tid på rätt saker utvecklas framåt. Varför skulle det vara så svårt att förstå att personer som är kreativa och flitiga tjänar mer och mår bättre? På samma sätt med de som inte sköter sin hälsa/utbildning etc tjänar mindre? Det är för mig ingen slump att låginkomsttagare röker mer än hög/medel inkomsttagare eller löptränar mindre (om nu masri har rätt i detta), det handlar om att ta rätt beslut för framtiden.

Men det är bara i Sverige man skall skämmas för att vara flitig......

Grunden framåt är inte att vänsterfolk hatar högerfolk, utan de som inte kan ta bra beslut skall ha stöd och information att ta det (om de vill själva såklart), men då lär det väl inte bli många sossar kvar.
#18
19 augusti 2012 kl 09:07
Gilla
Till 170.

Det finns inga klasstillhörigheter i Sverige, det finns däremot ekonomiska skillnader.

Ekonomisk skillnad uppstår genom att visa studerar mer och/eller arbetar mer och därmed tjänar mer.

På samma sätt med träning, vissa tränar mer jämfört med andra.

Samma sätt som med mat, vissa äter bättre än andra.

Det är inte en revolutionerande tanke att de som tar bra beslut på en av punkterna även tar ett bra beslut på en annan punkt, eller hur?
#19
19 augusti 2012 kl 11:17
Gilla
Till Nyman!

Visa vetenskapliga fakta på att det finns olika klasser tack istället för att orera om antagande och hörsägen. Det blir lätt tramsigt annars.

Men, ett exempel till dig!

Tänk så såhär, om en städerska vinner 10 miljarder på lotto! Vilken "klass" tillhör hon isåfall enligt dig?
#20
19 augusti 2012 kl 14:34
Gilla
När ni pratar om en klassresa så menar ni egentlingen ekonomisk förändiring/intäkt Detta är exakt min poäng, dvs att det inte finns klasser utan ekonomiska skillnader.

Till dess säger jag att alla ni som säger att det finns klasstillhörigheter - Upp till bevis! Bevisa att det finns klasstillhörigheter, bevisa var isåfall gränserna går, berätta hur man gör en klassresa om det inte har med pengar att göra?

En annan begrundning är att folk som far med begrepp kring klasser och dess tillhörigheter inom socionoma grupper avsiktligt eller ej avsiktligt delar in eller graderar människor i olika grupper beroende på vad man tillhör för ursprung, den definitionen vet ni nog själva vilken ideologi det tillhör.......den vill jag inte vara en del av.

Till dess, väntar jag med spänning hur ni skall förklara en klassresa utan att använda pengar.......: )

Städerskan var inte alls tramsigt, det var huvut på spiken. Tramsigt hade det varit om det aldrig hade hänt eller skulle hända, jag skulle nästan säga att det händer var som i hela världen, dvs att låginkomsttagare vinner på lotto, inte miljardbelopp med i flera fall många miljoner och uppåt!
< < < 1 2 3 4 > > >