Foruminlägg av Andreas Nylander

#1
12 december 2008 kl 21:48
Gilla
Vet någon hur många mil Ds Trainer 13 och 14 tål. Är det över eller under 100 mil. Ska dra Stockholm Marathon nästa år och är inte så intresserad av dessa skor om det är någon sko som inte grejar 100 mil.

Har tidigare testat en Asics sko (lite osäker på vilka det var) men efter 60 mil var de helt utbrända och jag hade haft förväntningar att de skulle hålla längre än så. Därför är jag lite skeptisk till Asics.

Kör idag New Balance 858 som är bra men väldigt tung med sina 390 g.
#2
19 december 2008 kl 18:20
Gilla
Är det någon som sprungit i ovanstående sko (eller annan Brooks-sko) och kan dela sin erfarenhet? Är lite skeptisk eftersom jag tror Brooks bara tillverkade B-skor. Har jag helt fel? Prövade dem på Stadium och där sa dom att märket är väldigt stort i USA men att Stadium har ensamrätt på att sälja dem i Sverige.

Är väl mest ute efter att de ska hålla minst 100 mil, gärna 160. Prövade springa lite med dem inne i butiken och de kändes rätt bra men man vill ju att de ska hålla ett tag. Syftet är hitta ett par bra marathonskor (stockholm marathon 2009)
#3
20 december 2008 kl 21:56
Gilla
Låter ju riktigt lovande. Minns mest från när jag var liten och man läste i DN att Stadium oftast sålde billiga Brooks. Kanske därför man fått associationen att de är billiga B-skor.

Glad att se att Jonas Utmanaren använde skon i Marathon 2008 med lyckat resultat.

Fråga till Jonas Utmanaren: Tränade du även mycket i Adrenaline 8an säsongen innan?
#4
8 juli 2009 kl 19:57
Gilla
Har fått problem de senaste två träningspassen i hålfoten och jag misstänker lite att det har att göra med skon/skoiläggen att göra. I vänster fot så får jag ont i hålfoten. Känns lite som skoilägget trycker upp för mycket i hålfoten så jag får ont efter ca 7-8 km. Följden blir att jag inte kan fortsätta springa. Så ont gör det. Just nu har jag Nike Air Max Motos. Bytte för några månader sen och har tränat med dem grovt gissat 30 mil men troligen mindre och det är först nu problemet uppstår. Innan sprang jag i New Balance 858 och då hade jag inte alls det här problemet. Vad kan det bero på och hur går jag vidare för att göra det bra? Ursäkta långa inlägget
#5
8 juli 2009 kl 22:55
Gilla
testade de gamla skorna ikväll (NB 858) och det blev en riktigt behaglig löpartur på 11 km. Inga problem. Kommer nog kolla upp mina nya skor. Jag kommer nog också använda mina nya skor vid kortare distanser och absolut inte på tävling.

#6
21 februari 2010 kl 12:56
Gilla
Jag trampade igår lite på motionscykeln hemma. Var verksam 44 min och 15 km avverkades på denna tid. Efteråt fick jag mycket ont precis i greningen, sadeln är något bred. Värken är måttlig, har blivit något bättre under natten och jag misstänker att problemen kommer gå över med tiden. Finns det däremot något man kan göra åt detta problem i framtiden, förutom att köpa ny sadel? Tycker inte cykeln är värd den investeringen och plånboken tillåter inte detta. Eller om man fortsätter bara cykla och motionera vidare på cykeln, kommer problemen bli lindrigare och lindrigare på sikt?