Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 2510 visningar

Brooks Adrenaline GTS 8

1980 • Örebro
#1
19 december 2008 - 18:20
Gilla
Är det någon som sprungit i ovanstående sko (eller annan Brooks-sko) och kan dela sin erfarenhet? Är lite skeptisk eftersom jag tror Brooks bara tillverkade B-skor. Har jag helt fel? Prövade dem på Stadium och där sa dom att märket är väldigt stort i USA men att Stadium har ensamrätt på att sälja dem i Sverige.

Är väl mest ute efter att de ska hålla minst 100 mil, gärna 160. Prövade springa lite med dem inne i butiken och de kändes rätt bra men man vill ju att de ska hålla ett tag. Syftet är hitta ett par bra marathonskor (stockholm marathon 2009)
Jerry Nordgren
1966 • Björkhagen, Johanneshov
#2
19 december 2008 kl 19:17
Gilla
Sprang i ett par Brooks Glycerin för några år sedan. Mycket hållbara men stumnade något i dämpningen efter några månaders användning, 40-50 mil ungefär.
Ganska lätt sko men irriterade mig på att plösen var kort och tunn.
Prisvärd, ja absolut.
1972 • London
#3
19 december 2008 kl 20:48
Gilla
Jag har ett par såna, och är kanonnöjd! Lite för mycket stöd för mig bara (jag pronerade mer när jag köpte dem, kiropraktorbesök har rätat upp mig litegrann), annars är de jättesköna!
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#4
19 december 2008 kl 22:20 Redigerad 19 december 2008 kl 22:21
Gilla
Skorna ska väl först och främst passa din fot (och ben och löpstil), ... men annars tyckar jag nog att Brooks skor är av bra kvalitet. Faktiskt de skor som "byggs" bäst enligt mig.
Brooks har oförtjänt dåligt rykte som B-sko. De vinner inga sexighetspoäng (i Sverige) men har blivit klart "snyggare" med åren (förr var de absolut fulast på marknaden).
Just Adrenaline är nog en av USA´s mest sålda skor. VIlket dock inte betyder att den är bra, bara att den säljs. En del (i USA) jämför den ofta med Asics GT2120/2130 och tycker den vara ganska lik.

Springer själv i både Adrenaline 7 och 8 samt Trance och Axiom då skorna passar mina fötter som hand handske.

Edit: Och just det, sprang i Adrenaline 8:an Sthlm Marathon 2008. De höll.
Tobias Malmström
1977 • Göteborg
#5
19 december 2008 kl 22:36
Gilla
Har ett par adrenaline gts 7 som jag är väldigt nöjd med, Har sprungit 135 mil i dem och de håller nog 20 mil till.
1971 • Tyresö
#6
20 december 2008 kl 12:02
Gilla
Har ej provat Brooks Adrenaline men har sprungit i Brooks neutrala skor de senaste åren nu, både Defyance och Radius. Jag är riktigt nöjd med dem och är inne på andra paret Defyance nu.Det första paret löpte jag ca 140 mil i och dämpningen var fullgod hela vägen ut. Springer även i ett par Cascadia när jag kör trail. De köpte jag utomlands.
Brooks skor passar mina fötter bättre än någon annan sko och jag håller med dig Jonas att de är riktigt bra byggda.
Sedan jag hittade Brooks har jag testat ett par andra skor för att jag ville köpa mina skor i en "riktig" löparbutik men de skorna lämnade jag tillbaks efter en vända och sedan dess har jag ej blickat tillbaka!
1980 • Örebro
#7
20 december 2008 kl 21:56
Gilla
Låter ju riktigt lovande. Minns mest från när jag var liten och man läste i DN att Stadium oftast sålde billiga Brooks. Kanske därför man fått associationen att de är billiga B-skor.

Glad att se att Jonas Utmanaren använde skon i Marathon 2008 med lyckat resultat.

Fråga till Jonas Utmanaren: Tränade du även mycket i Adrenaline 8an säsongen innan?
Håkan Melinder
1971 • Upplands Väsby
#8
20 december 2008 kl 22:22
Gilla
Jag sprang sthlm Marathon med ett par Brooks Trance 7. Nöjd. Med skorna alltså, tider går alltid att förbättra. Har nu sprungit över 700 km och fick först idag en fantasi om att de började stumna. Jag är som sagt nöjd och siktar på Trance 8 till våren.
Har även testat Saucony Asics och Addidas. Men, brooks är bäst för MIG.
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#9
20 december 2008 kl 22:37
Gilla
Tror jag köpte Adr-8:orna ca 1 månad före Maran och körde kanske hälften av träninsgspassen i dem. Före det sprang jag i Adr-7 och Trance.

Eftersom skorna passar mina fötter så bra så kan jag i princip springa en mara i helt nya skor utan minsta problem (med det). Får aldrig en antydan till skoskav eller liknande.

Alla min brooksskor är gjorda i deras "Universal-läst" vilket innebär att Axiom, Adrenaline, Adrenaline ASR och Trance alla passar foten lika bra. (De har alla visst pronationsstöd också.)
Trancen är väl (?) den bästa mängdskon, lite märklig då den inte "känns" speciellt bra, men det är just det som är grejen, en otroligt bra sko som knappt känns, dvs löpkänslan finns kvar. Adrenalinen är en mängdsko den också men känns lite fartigare och dessutom mycket allround. Axiom är mer en lätt träningssko som har minst stöd och "känns" snabb, ej lämplig för mängd/långpass. Ska man ha ett par skor är Adrenaline-8 ett bra val. Dock, givetvis, att den passar din fot och din löpstil.
1965 • Hällefors
#10
21 december 2008 kl 17:51
Gilla
Använder GTS-8 som tävlingssko på marathon och även till de kortare ultraloppen där man håller någolunda högt tempo(6 timmars och liknande).Skon ger ett skönt stöd och funkar kanon för mej vid lite högre tempo. Tycker dock att dom är stumma redan efter ca 70 mil.
Till längre ultralopp använde jag Brooks Radius som tyvärr ej längre säljs i Sverige. Det var den bästa ultraskon jag haft......Höll 100 mil och gav ett härligt stöd även vid långa ultralopp.
Defyance använder jag som mängd träningssko i lågt tempo, vid tex långpass. Funkar mkt bra och har en för mej lagom dämpning.
Brooks är absolut inget B-märke!!!! Kan varmt rekomendera dessa skor(om man tycker dom är sköna förståss...).
Ultra-hälsningar Hasse.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.