Foruminlägg av Tobias

#1
12 april 2018 kl 09:15
Gilla
Skulle behöva lite tips om hur jag ska lägga upp min träning. Har tränat tre gånger per vecka och sprungit 5 km på ca 24-25 min. Sen styrketränat ca 40 min.
Nu när det börjar bli bättre väder och att jag ska springa malmöloppet på en mil den 10:e juni vill jag fokusera mer på löpningen. Jag har som mål att springa under 47 min.
Skulle då vilja ha tips på ett löpprogram med tre gånger per vecka som kan få upp farten samt att hjälpa till att förebygga skador främst i knäet som jag haft problem med när jag trappat upp löpningen tidigare.
#2
1 maj 2018 kl 11:04
Gilla
Jag skulle vilja utveckla min löparteknik. Dels för att motverka skador då jag har problem med ryggen men också att löpningen ska gå smidigare. Har någon tips på var jag kan vända mig här i Malmö? Det kan vara någon som kan hjälpa mig gratis eller en personlig tränare. Alternativt en naprapat som kan titta på varför jag får ont i ryggen.

Just nu springer jag ca 2 - 4 gånger per vecka. Allt från 4 -10 km.
#3
21 maj 2018 kl 14:03
Gilla
Bild uppladdad av Tobias
Jag har fått väldigt ont på en punkt på högra sidan av högra fotens häl. Se bifogad bild.
Fått ont två senaste gångerna jag har sprungit och det har tagit några dagar tills det gått över. Vad kan detta bero på och kan jag förhindra det på något sätt?
#4
21 maj 2018 kl 14:21
Gilla
Skrev fel, syftade på vänstra sidan av högra foten..
#5
21 maj 2018 kl 15:53
Gilla
Bild uppladdad av Tobias
Kan tillägga att jag har dessa skor
#6
23 maj 2018 kl 09:21
Gilla
Grejen är att jag har sprungit med dessa skor i nästan ett år och aldrig tyckt att dom har varit obekväma eller så. Men jag blev osäker när jag läst andra inlägg där denna smärta har ofta kommit från ens skor. Från hälkapporna. Men som sagt, jag vet inte. Jag gick till löplabbet igår och han trodde inte det var pga skorna.
#7
22 november 2018 kl 09:29
Gilla
Bild uppladdad av Tobias
Nu har jag haft ont i ryggen i snart ett år och jag fick det i samband när jag började springa lite mer än vanligt. Det är inte så att det värker utan det är mer så att det stramar åt när jag tex böjer mig framåt. Det gör även ont när jag väl springer. Smärtan kommer från en punkt i ryggen (se den röda pricken på bilden. Dock inte jag på bilden).

Bör tilläggas att jag försöker ofta träna rygg och mage på gym, är noga med att stretcha, använder Hokas mjuka och sköna skor. Har även börjat använda en foam roller och varit till en naprapat som inte riktigt kunde lokalisera problemet.
Denna smärta blir bättre när jag vilat ett tag men förvärras när jag har sprungit.

Någon som känner igen sig eller har tips på vad jag ska göra?
#8
8 juni 2019 kl 11:05
Gilla
Hejsan!

Jag är ute efter en prisvärd löparryggsäck som är skön att springa med. En som andas rätt bra och som man inte blir för varm med.
Jag springer inte så långa sträckor, utan högst 2 mil.
Tänker att det hade varit bra med en ryggsäck så man kan ta med sig lite vatten, nåt litet tilltugg, badbyxor och en liten minihandduk så man kan bada när man är ute på sin tur.

Är det någon som har tips?
#9
2 januari 2024 kl 19:20
1 Gilla
Jag ska springa Stockholm marathon och behöver lägga upp en plan då det är mitt första.

Just nu snittar jag mellan 25 - 32 km per vecka.

Det blir ca tre löpturer per vecka, varav två lite kortare med lite fartlek och intervaller samt en längre långsam löptur. Kör även lite styrkeövningar emellanåt.

Tanken är att successivt öka så man är uppe i kanske 6 mil per vecka strax innan det är dags för marathon.

Frågan är om jag ska försöka fokusera att öka på främst långpasset för varje vecka eller även de mindre passen också?
Är löpvolymen totalt per vecka eller långpassen viktigast om man vill öka km?
#10
5 januari 2024 kl 17:25
Gilla
Tack för alla svar! Blev lite klokare, tror jag 🤗
#11
8 februari 2024 kl 09:17
Gilla
Jag tänkte börja springa mer till jobbet, till tåget och så vidare för att få upp mer volym.
Då behövs en bra ryggsäck där jag kan ha matlåda och lite ombyte.
Någon som har tips på en vettig en?
#12
17 mars 2024 kl 10:18
Gilla
Efter mina långpass kan jag känna mig helt slut i huvudet,en känsla av nedstämdhet. Kanske inte så konstigt när man tagit ut sig så. Det har blivit mer knepigt att kombinera löpningen och privatlivet där man skall vara social med folk man inte känner sig på topp.
Någon som känner igen sig?