Foruminlägg av Mårbacka

< < < 1 2 > > >
#1
21 maj 2017 kl 21:03
Gilla
Hej på er!

Jag tittar lite på olika vätskebäten/midjeväskor men marknaden tycks vara enorm så det är svårt att veta vad jag ska satsa på.

Är ute efter något som kan fästas kring midjan där jag kan förvara mobilen, lite vätska samt gärna med en krok för hundkoppel. Har för mig att jag såg nån sån variant i annons (wiggle?) men hittar inte nu.

Kikat en del på flipbelt också; hur mycket dricka kan man få med i den?

Tacksam för svar och tips om vad som funkar för er!
#2
21 maj 2017 kl 22:10
Gilla
Smart flaska! Det låter som om det kanske behöver bli ett flipbelt och kanske en separat vätskelösning så småningom. Kör också med flaska i handen nu.

Springer med två olika hundar; en som inte märks att den är med och en lite mer dragvillig. Har dock ett vadderat hundförarbälte som jag kan använda vid behov.

Tack för svar!
#3
21 maj 2017 kl 22:11
Gilla
#4
Åh, bra tips! Var ju ett betydligt bättre pris!
#4
22 maj 2017 kl 06:17
Gilla
#7 Låter jättebra!

Jag har läst lite gamla trådar också och jag tror inte jag hittat någon som INTE gillar flipbelt.
#5
22 maj 2017 kl 21:40
Gilla
#10
Ok, ska kolla in Spibelt också! Tack för tips!
#6
25 maj 2017 kl 07:54
Gilla
#7
26 maj 2017 kl 21:05
Gilla
Bild uppladdad av Mårbacka
Hej!

Är på väg att skaffa löparvagn men har fastnat lite på vilken modell som verkligen passar mig bäst.

De jag funderar mellan är Trille,
Lågprisvagnen med stora lufthjul, och BOB pro revolution, som har ett framhjul som kan låsas och som i olåst läge även kan fungera som en smidig vagn om man ska röra sig i människobyn.

Springer en del i skogen och tänker mig att Trillen kanske fungerar bättre där, tänker däremot att BOB:en skulle kunna fungera som enda vagn och även kunna tas med i bilen. Mina rundor är inte enbart på skogsstig men en vagn som klarar att åtminstone i gåtempo ta sig förbi lite mer kuperade passager skulle ger mig större möjlighet att variera mina rundor.

Vad har ni för erfarenhet av dessa två (eller andra) löpvagnar? Vilken fungerar bäst för delvis kuperad terräng?

Tacksam för svar!

Lägger till en lånad bild av BOB-vagnen.
#8
28 maj 2017 kl 20:32
Gilla
Tack för era svar!
#9
29 maj 2017 kl 19:28
Gilla
Toppen Mats #5, precis vad jag ville höra!
#10
20 juni 2018 kl 08:16
Gilla
Hej på er!

Vad tror ni om effekten av att i bland dela upp långpassen i två delar under dagen?
Tränar inför UV 45 och förstår att långpassen är nyckelpass för mig just nu, men ibland svåra att få till rent logistiskt med småbarn och skiftarbete.

Tänker att ett delat pass i alla fall ”blir av” och jag får ihop mängden även om jag såklart behöver öva på att vara ute länge också.

Hur brukar ni göra? Har ni tips på att få till långpass i ett tidvis tight schema?
#11
20 juni 2018 kl 23:08
Gilla
Tack för alla svar och tips! Blev en annan variant i kväll då jag hoppade över middag och läggning och fick ihop 28 km efter att sambon kommit hem. Inte optimalt men funkar någon gång i bland, han är väldigt stöttande. Får se bara om jag lyckas somna nu efter gel med koffein i... ??
#12
25 juni 2018 kl 22:00
1 Gilla
Skulle också säga normala storlekar och förvånansvärt bra kvalitet på de kläder jag köpt från dem.
#13
26 augusti 2018 kl 21:06
Gilla
Hej på er!

Hur länge brukar ni vila/träna lugnt efter längre lopp? Hur sätter ni igång igen?

Sprang UV45 förra helgen, mitt första lopp längre än halvmara. Sprungit några korta lätta pass under veckan som känts bra, upplever mig återhämtad men vill ändå vara försiktig.

Tacksam för tips!
#14
26 augusti 2018 kl 23:57
Gilla
Tack för svar!

Jo, det var väl lite frågan hur ni mer tävlingsrutinerade själva brukar göra!
#15
16 januari 2019 kl 13:05
Gilla
Hej!

Mina barn har lekt med de mjuka flaskorna till min ultimate direction-väst och lyckats tappa bort gummipackningarna som sitter i båda korkarna. Är det någon som vet om det går att köpa någonstans som reservdel?

Det går att använda dem utan också men läcker en del vilket inte är så skönt vintertid...
#16
22 april 2019 kl 13:59
Gilla
Hej!

Är nyfiken på era erfarenheter av skor vid känningar av hälsporre/plantar fasciit. Vad har funkat bättre/sämre?

Har hört flera prata om Hoka som enda räddningen men det verkar vara berättelser av typen ”min kompis kompis” så skulle vara intressant att höra från fler. Har kikat på Hoka men tycker att det verkar vara en djungel av alla olika modeller...

För egen del har besvären försämrats när jag sprungit i mina Salomon S-lab sense ultra och Icebugs Phyto.

Tacksam för tips och erfarenheter!
#17
22 april 2019 kl 18:20
Gilla
Hm, löpvila och alternativträning, det är säkert bra grejer...?? Tyckte att det hade varit enklare att köpa nya skor och så var problemet löst ????
#18
23 april 2019 kl 11:58
Gilla
Stort tack, alla som tagit er tid att svara!

Håller med om att det är en skitskada och att det finns tusentals olika råd i omlopp. Min svaghet är att jag testar allt lite halvhjärtat men inte gått helt in för det, ska försöka mig på en seriös satsning på vadstretch och se vart det leder. Tror egentligen inte på att ett par skor är lösningen utan mer symtomlindring, likaså diverse iläggssulor, men är beredd att testa det mesta för att kunna fortsätta springa.

Skulle hursomhelst behöva utöka skogarderoben inför sommaren med ett par till, gärna något som funkar för varierat underlag och som jag tänkt till första halvan av ultravasan. Kanske borde åka någonstans och testa Hoka Clifton och challenger? Mina bästa trailskor nånsin var ett par Mizuno Wave Hayate (den första varianten) som var tunna och lätta, men tänker att jag kanske ska satsa på något mer väldämpat i år då jag ökat mängden en hel del.

Ska även ta en ordentlig titt på mina vardagsskor och arbetsskor, en viktig poäng det med!
#19
25 april 2019 kl 19:45
Gilla
Tack för alla tips!

Börjat stretcha en del men behöver hitta en bra rutin. Känns inte akut dålig just nu men skulle vilja bli av med det, har en del lopp på gång snart... Tejpar som oldboy beskriver och det avlastar jättebra. Funderar på om jag vågar ha foten tejpad på tävling (ultra) eller om risken för skav är för stor?

Så glad för alla svar!
#20
27 april 2019 kl 13:45
1 Gilla
Tack igen!

Känner stor skillnad med tejpning så tejpar nu inför löppass framförallt. Beställt Hoka Clifton OCH challenger nu så ska känns efter vilka jag gillar bäst. Vidare försöker jag få till lååång trappstegsstretch flera gånger varje dag och använder en hembyggd variant av strassbourgstrumpa på natten, de kvällar jag orkar och kommer i håg. Använder tofflor inomhus och har lagt in gelinlägg i vardagsskorna.

Nu jäklar ska väl besvären ge med sig!
< < < 1 2 > > >