Foruminlägg av John

< < < 1 2 > > >
#1
19 augusti 2013 kl 16:24
Gilla
Hej,

Jag har tänkt börja variera min träning från bara löpning till att förhoppningsvis någon gång i framtiden genomföre Ironman. Jag har aldrig cyklat mer än hem från krogen så där är tyvärr min nivå.

Vad skulle ni tipsa om för cykel om jag vill ha en cykel som inte kostar massor men heller inget skräp som jag får byta direkt om jag fastnar för denna form av träning? Tanken är just triatlon, inte rena cykeltävlingar och då har jag förstått att det är en tempocykel jag bör satsa på?

Mitt problem är att jag är 199cm lång. Kommer en XXL cykel fungera då?


Mvh John
#2
28 augusti 2013 kl 11:56
Gilla
Hej,

Tack för ditt svar. Det blev en landsvägscykel med tempobogar precis som du skriver och den bör komma hem i dag eller i morgon. Alla jag talade med sa samma sak att det är vettigare att börja med en sådan till en vettig peng och känna efter samt att kunna köra lite cykellopp också om man tycker att det är kul.

Så det blev en Specialized Allez Comp 2014 med alla tillbehör man behöver för ca 1/3 av vad samma utrustning med en tempocykel hade kostat. Nu är det bara att nöta mil :)
#3
14 april 2014 kl 16:02
Gilla
Hej,

Jag är relativt ny i löpningen och behöver lite råd gällande mina vader. Jag har löptränat i ca 2 år och är nu en glad amatör som skall göra göteborgsvarvet för första gången i år.

Allt funkar bra med undantag för att jag i år nästan alltid får ont i vaderna direkt efter några löpsteg och detta påverkar hela löprundan. Det är i baksidan i muskeln känns det som, inte benhinnor eller liknande. Jag har testat att värma upp och stretcha lite extra innan och det känns som om detta påverkar positivt. Tror ni det kan vara en liten muskelbristning som inte hinner bli bra med 2 pass i veckan?

Det kändes som om det uppkom efter ett pass där jag hade både kompressionsstrumpor och byxor vilket gjorde att jag misstänkte att detta var boven?

Vad gäller med kompression om man har ont i vader? Skall jag undvika det eller ha lite extra?

Mvh John
#4
31 maj 2018 kl 15:01
Gilla
@Ante Jag köpte också denna tröja idag då jag normalt inte trivs i vitt. Den verkar väldigt vettig och tunn. Modellen är lite smalare och bra längd, inte kort och vid som många andra.
#5
1 juni 2018 kl 08:38
Gilla
OM man kommer inresande till Stockholm i eftermiddag, kan man då köra hela vägen fram på vägen med bilen och hämta nummerlapp eller bör man ställa bilen vid hotellet på Kungsholmen och ta T-banan dit? Vad tror ni?
#6
4 juni 2018 kl 09:29 Redigerad 4 juni 2018 kl 09:29
Gilla
Tack för alla intressanta berättelser! Jag åkte till Stockholm ensam och var orolig både innan och under loppet för att få problem kopplat till värmen utan att ha någon på plats för att hjälpa till. Inget att rekommendera men med krockar i familjelivet så blev det enda alternativet om jag inte skulle ställa in. Jag har heller aldrig testat att springa långt i riktigt varmt väder. Detta var mitt andra år i Stockholm och mitt mål efter 4:22 förra året var bara att komma imål i värmen och ha påbörjat en tradition samt visat mig själv att jag grejar detta. Började vätskeladda några dagar innan med massor av resorb och sportdryck, tog 2 mil cykel i solen 2 dagar innan (ofrivilligt med jobbet på teambuildning och drog på mig träningsvärk) och körde 40 mil med 25 graders värme i bilen mot Stockholm på fredagen för att vänja mig vid värmen. Det kan mycket väl ha varit fel men det känns faktiskt som om det hjälpte mig? Jag tyckte det kändes helt ok första 15km men sen kom krampkänningen i vaderna. Klarade dock att hålla den borta till 32km där benen dog totalt. Den sista milen var verkligen grymt tuff men med lite promenader i slut kom jag i mål. Otroligt stolt trots en tid på 4:38! I år testade jag även att ta av mig hörlurarna till stor del och se mig omkring och lyssna på publiken.

Jag tycker banan var bra men generellt kändes detta år mindre bra organiserat. Trängre, kaos på vattenstationerna, möjligheter att springa fel mm Dock så förstår jag att detta väder ställer till det även för de som organiserar tävlingen så med detta inräknat är jag ändå supernöjd och kommer tillbaka nästa år :)
#7
7 juni 2018 kl 09:15 Redigerad 7 juni 2018 kl 09:16
Gilla
Hej,

Jag löptränar på en väldigt låg nivå men tycker det är kul att springa lopp/folkfester. Till 2019 har jag hamnat i ett läge där jag behöver ett taktiskt råd från er bättre löpare.

Jag har nu kört Stockholm maraton 2 år i rad och är väldigt sugen på att ha detta som en tradition och träningsmotivator. Dock har mina pappafeta vänner beslutat sig att för att vi tillsammans skall träna inför och köra Göteborgsvarvet. Skitkul och perfekt att få igång dem i en hälsosammare livsstil. Vill/kan inte tacka nej till den :)

Min fråga är, är det vettigt att springa Göteborgsvarvet, vila 2 veckor (med undantag för nått kortare pass kanske) och sen köra maran? Jag tänker att jag ändå brukar köra ett långpass 2-3 veckor innan maran så varför inte? Hur lång tid tar det för kroppen att återhämta sig efter 21km om man pressar sig lite? Bör jag hålla igen lite i Göteborg om fokus ligger på maran?

Mvh John
#8
7 juni 2018 kl 10:09
Gilla
#9
8 juni 2018 kl 08:04
Gilla
Jag tackar för era svar, känns kanon att köra båda loppen nu när jag vet att det bör fungera. :)
#10
30 juli 2018 kl 22:53
Gilla
Hej,

Om det är någon som saknar boende till IM så har vi en fin gästlägenhet över vårt garage på ca 20kvadrat. Toalett och dusch samt enklare köksdel med kylskåp finns. Dubbelsäng + extrasäng och vid behov fler sängar.

Ligger vid kusten 22min med bil norr om Kalmar med fina löprundor, bra cykling och 250m till badplats med bojar för simträning.

Möjlighet att låsa in cykel mm.

Vid intresse, ring eller maila.

John
0706208550//John964c2@hotmail.com
#11
10 september 2018 kl 13:13
Gilla
Jag är lite sugen på en Fenix och behöver lite råd.
Kör en suunto idag och en tanke jag har är om jag och min fru kan dela på en klocka då vi aldrig springer tillsammans.

1. Kan man ha olika profiler i den så våra rundor reggas reparat?
2. Kan man som tjej på 167cm/55kg bära en 5S eller är den för stor?

Tack!
Mvh John
#12
16 oktober 2018 kl 11:00
1 Gilla
Hej,

Jag står inför ett klockköp och hade tänkt köpa en Fenix 5 eller en Forerunner 935. Mest för att jag tycker det är kul med prylar. Det känns naturligt att välja en dyrare modell men frågan är varför?

Min fru fick nyligen en forerunner 235 och när jag tittade på den igår så kändes den ju faktiskt riktigt trevlig, lätt och enkel. Jag skall bara ha klockan till löpning och vi har köpt ett Garmins röda pulsband som komplement.

Om jag bara tänker ha den till löpning, jag struntar i musik och övriga aktiviteter. Vill kunna följa min utveckling och puls mm. Har jag något att tjäna på att välja en dyrare modell? Är den inbyggda pulsfunktionen lika bra i en 235 som i en Fenix eller en 935?

Tacksam för tips.
Mvh John
#13
16 oktober 2018 kl 12:46
Gilla
Tack för bra svar. Kul att höra Johan.
Någon som vet hur det är med Pulsmätaren, om den är likvärdig med dyrare modeller?

#14
16 oktober 2018 kl 15:54
Gilla
Blir nog en 935 ändå, den är nyare och kanske har en bättre pulsmätning. det är ju lite trist att köpa en 3 år gammal modell när man väl byter bort den gamla Suunton
#15
18 oktober 2018 kl 09:11
Gilla
Spotify behöver jag inte. Men läste lite tester igår och jämförelser mellan Fenix 5 och Forerunner 935. Sen ville jag se dem då jag är klocknörd generellt och då var valet lätt. 235 och 935 hade aldrig fungerat för mig på grund av känsla, material och utseende. Ren fåfänga. Jag inser nu redan efter 1dag att nan kommer bära klockan en hel del då all mätdata är intressant och då vill ja trivas ned utseende och vikt.

Det blev en Fenix 5, utan tillval för att få ner den till 4500kr. Tack för alla tips!
#16
18 oktober 2018 kl 09:13
Gilla
Köpte även Garmins röda pulsband. Men den huttas inte av varken min Fenix 5 eller frugans 235. Vi har satt på bandet på kroppen, fuktat mätpunkterna och sökt ny hprdvara på klockorna. Nån som har råd?
#17
18 oktober 2018 kl 11:14
Gilla
#15 Detta är min tanke också. Får testa att byta.
#18
18 oktober 2018 kl 15:03
1 Gilla
#17 Jadå bandet aktiveras av att man fuktar och tar på sig det. Klockan aktiverar man genom att i menyerna söka nytt pulsband eller att söka ny kompertibel utr generellt. Inget fungerar. Blir intressant med nytt batteri.
#19
20 augusti 2019 kl 16:17
Gilla
Hej,

Jag behöver hjälp att hitta hörlurar som sitter på plats, inte tappar kontakten med sin kompis/telefonen och har en bra batteritid så man klarar långpass/maraton. Visst är jag med på att det är olika från person till person men vad har ni för tips?

Jag har testat några billiga trådade modeller men ljudet duger inte ens till poddar. Den modell jag har gillat bäst är faktiskt trådade marshall Minor som man vrider på plats och sitter jättestabilt. Dessa har jag kört med i många år. När mitt sista par dog så testade jag trådlösa med en liten laddlåda som var jättesmidigt men dom satt inte på plats och tappade kontakten.

Jag är lite sugen på Jabra Elite Active 65t? Nån som testat dem? Några andra tips? Jag har inga problem med kabel då det kan vara ganska skönt att slippa tänka på batterier.

Mvh John
#20
21 augusti 2019 kl 10:10
Gilla
Har läst diverse tester nu och var nära att beställa hem Jaybird Tarah Pro. Verkar bra på alla sätt. Men efter att ha pratat med en vän som tränar mycket (IM under 10h) så fick jag testa hans välanvända Apple Airpods. Trodde inte alls att dom dög att springa i men det fick bli att beställa dem. Visst har dom dålig batteritid men smidigheten och känslan i örat övervägde det.

Tack för alla tips!
< < < 1 2 > > >