Triathlon Cykel - Triathlon 3 inlägg 2489 visningar

Vilken cykel till mig som lång?

1979 • Kalmar
#1
19 augusti 2013 - 16:24
Gilla
Hej,

Jag har tänkt börja variera min träning från bara löpning till att förhoppningsvis någon gång i framtiden genomföre Ironman. Jag har aldrig cyklat mer än hem från krogen så där är tyvärr min nivå.

Vad skulle ni tipsa om för cykel om jag vill ha en cykel som inte kostar massor men heller inget skräp som jag får byta direkt om jag fastnar för denna form av träning? Tanken är just triatlon, inte rena cykeltävlingar och då har jag förstått att det är en tempocykel jag bör satsa på?

Mitt problem är att jag är 199cm lång. Kommer en XXL cykel fungera då?


Mvh John
Jon - Erik Bäckström
1979 • Linköping
#2
27 augusti 2013 kl 10:06
Gilla
Hej.

Kul att du vill testa triathlon, det är grymt roligt! Har själv kollat på att köpa tempocykel, och planerar att satsa på ett lite mindre känt märke och lägga cirka 20 000:-, vilket ska ge helt OK kvalitet. Glöm inte att det är ganska mycket annat som ska köpas till innan du kan ge dig ut på vägarna såsom skor, hjälm, pedaler, kanske en ny sadel, flaskor, slangar, pump m.m. Totalt skulle jag tro att kringutrustningen går loss på en 5000:-, vilket är bra att gå i åtanke när man går och spanar cykel.

Nu är ju tempocykel absolut inget krav för att börja köra. Vore jag som du precis på väg in i sporten så skulle jag satsa på en begagnad landsvägscykel. Den tillspetsade geometrin i en tempocykel ger såklart lite extra krut, men innan grundkonkditionen för cyklingen finns så tror jag inte att du kommer få så mycket utav det förutom ont i ryggen av att ligga i tempoställning. Genomförde Kalmar Ironman i år på min landsvägscykel kompletterad med ett par tempobågar (1000 SEK), och även om en tempocykel kanske hjälpt hade nog fler träningsmil hjälpt bättre.
1979 • Kalmar
#3
28 augusti 2013 kl 11:56
Gilla
Hej,

Tack för ditt svar. Det blev en landsvägscykel med tempobogar precis som du skriver och den bör komma hem i dag eller i morgon. Alla jag talade med sa samma sak att det är vettigare att börja med en sådan till en vettig peng och känna efter samt att kunna köra lite cykellopp också om man tycker att det är kul.

Så det blev en Specialized Allez Comp 2014 med alla tillbehör man behöver för ca 1/3 av vad samma utrustning med en tempocykel hade kostat. Nu är det bara att nöta mil :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.