Foruminlägg av Jarlo Nikka

< < < 1 2 > > >
#1
25 september 2013 kl 15:35
1 Gilla
Hej Marcus!

Har själv under en lång period gått ner 16kg. I början körde jag med modifast i 3v. Detta bara för att snabbt tappa i vikt. Men man skall veta att det minskar allt och då även muskler. Men du verkar ha kommit förbi det stadiet och vill hitta en kost.

Jag tog hjälp av en PT med att komma igång ytterligare och få fart på kroppen igen. Hans råd var att äta stort sett efter Paleo kosten. Under en månad körde jag det till i alla fall 80-90% strikt. På den månaden tappade jag 1.7kg fett och 1.5kg vätska och ökade muskelmassan med 200gr. 200gr kan inte tänkas vara mycket. Men det är en hel del och vad jag körde den månaden var mycket intervallträning och distans upp till 10km.

Bort med snabba kolhydrater som ris, socker, vete, potatis. Du ökar protein intaget och långsamma kolhydrater.

För mig fungerade denna kost jätte bra. Hur den fungerar för dig är inget jag kan svara för, allt är ju individuellt hur man svarar på olika koster. Det bästa med detta var att man slapp att väga allting, man åt och blev mätt.
#2
25 september 2013 kl 19:23
Gilla
Helt riktigt Robin vad det gäller frukosten. Min frukost kan ibland bestå av keso 2dl, havremjölk, halv paprika, kött från en middag eller en burk makrillfilé. Nötter och bär är bra saker att ta till frukost en smoothie tex.
#3
26 september 2013 kl 16:43
1 Gilla
Fel och fel Marcus är ju lite upp till var och än hur man vill äta. Själv hade jag ändrat lite på menyn.

Frukost: Gröt finns en GI gröt som jag tycker är bra och det är havre/Quinoa. kanel, Havremjölk istället för vanlig mjölk, ½ Avocado, ½ paprika

Lunch: Omellet med typ bocilli, vatten

Middag: Kyckling, grönsaker, bulgur, vatten

Kvällsmål: Proteindrink och en näve nötter naturella.

Fråga gärna om du är ute och äter om du kan få byta ut potatis typ mot en sallad/råkost. Man skall inte ha dåligt samvete bara medveten vad man stoppar i sig. Lite slarv en måltid, då får man tänka till lite på nästa. Man skall inte bli fanatiker även om man vill gå ner i vikt. jag brukar säga 80% sköter jag mig och 20% får jag slarva. Men det att tänka på är att slarva helst en dag eller max två. Man skall ha råd att unna sig annars är risken bara att man tröttnar och då tappar man allt istället.

#4
26 september 2013 kl 17:23
Gilla
Har en Polar RC3 GPS TDF BIKE! Nyligen inköpt och den verkar fungera kanon. Med den har man både GPS och Kadens-sensor för cykling.Kostar 2500:-.
#5
20 oktober 2013 kl 15:40
2 Gilla
Grymt bra jobbat Fredrik!
Har gjort nästan likadan resa, men inte kommit så långt i min löpning tyvärr. Men det kommer och inspiration finns, mycket får man via JOGG. :)
#6
29 oktober 2013 kl 16:40
Gilla
Det undrar jag med Emilia! :) Jag försöker att läsa mig till och kolla på filmklipp på youtube. Sedan är det väl som allt annat, man får suga in och utvärdera vad som passar mig som person. Har en bekant som hjälper mig då och då. Men för mycket kan man aldrig få! :)
#7
3 november 2013 kl 18:55
Gilla
Har ett bälte från Perkekta modell A. Tycker jag sitter jätte bra. Men kanske har en mage som håller det på plats så det inte åker upp! :) http://www.perfekta.nu
Funderar att införskaffa ett vätskesystem istället eller som kombination. http://www.wiggle.co.uk/run/hydration-systems-1/
#8
15 december 2013 kl 12:28
Gilla
Finns en del olika jackor på wiggle.com http://www.wiggle.co.uk/mens/run/jackets/
#9
15 december 2013 kl 12:38
Gilla
Detta har fungerat för mig och tagit mig ner 15kg.
Lågintensiv träning blandat med intervallträning, samt kört en del på gym. Större muskler bränner mer kalorier säger dom. Sedan kosten har jag ändrat och ätit mindre av snabba kolhydrater, socker och stärkelse. Ökat mängden grönsaker, protein och bra fetter.

Fungerade som sagt var bra för mig. Sedan hade jag mottot att skynda långsamt.

Bra jobbat till det du redan gått ner, starkt jobbat! :)
#10
29 december 2013 kl 12:35
Gilla
Ja någon kyla lär det ju inte bli denna vinter, men däremot en hel del regn och blåst. Då behöver man ett regnställ och min fråga är vad ni anväder och rekommenderar? Vad finns det att välja på, hittar inte så mycket när jag letar och vill ju ha ett väl fungerande ställ som både skyddar mot väta och andas.
#11
1 januari 2014 kl 12:10
Gilla
Tackar för era inputs och råd. Ja kanske regnkläder är helt förkastligt som ni säger. Bättre då med bra vattenavstötande kläder. Vindtäta är kanske mer vattentåliga än vanliga?

@Johnny och Viktor de kläder ni rekommenderat ser kanon bra ut och ni tycker att de fungerar. Bra att höra från er som använder dom och vet, tycker de fungerar bra.
#12
1 januari 2014 kl 15:02
Gilla
Har sett några jackor från Montbell, OMM och INOV-8 som ser intressanta ut. Ja ventilationen är ju viktig att den fungerar. Annars blir man ju blöt ändå och den blötan är som sagt var inte bra den heller.

Själv kör jag nu då i en underställströja, väst och en tunn skaplig vindtät jacka från Nike. Men just ärmarna blir genomblött och man känner hur kallt vatten rinner på underarmarna. Själva bröstpartiet är ingen fara med då västen är vindskyddad fram.

Vad det gäller glasögonen Henrik har jag funderat på det med! :) Hade tänkt sådant som dom använder på Mc visir. Men vad jag förstod så fungerade det i högre hastighet och så långt har jag inte kommit ännu! :) En del pratar om vax som man har till bilen, men inget jag testat eller vet om det fungerar. Lång skärm på kepsen och titta ner mer i backen kör jag nu med. :)
#13
11 februari 2014 kl 22:37
Gilla
Har själv börjat försöka mig på ultra och hittade detta schema som jag försöker följa. Mitt mål är inte att springa fort, utan att kunna springa längre och längre. Njuta av mina turer. :) Lägger in länken här så får du titta och se om det är ngt som passar dig.
http://www.ultradistans.se/index.asp?Sida=93
#14
23 februari 2014 kl 22:46
Gilla
Har själv en RC3, men kör intervallerna via mobilen och Runkeeper. Tycker ljudet är för lågt och vibrationer finns inte på den vad jag vet. Så då tycker jag det är bättre att köra med Runkeeper.
#15
24 februari 2014 kl 20:45
Gilla
Inte vad jag hittat på min i alla fall! :)
#16
26 februari 2014 kl 22:05
Gilla
Har en mellan schnauzer som hänger med på mina rundor ibland. Blir varierande 7-20km och det fungerar bra. Men klart att han ibland vill ta det lite lugnare, men då får man bara peppa och motivera honom. Han är alltid kopplad, för man vet aldrig vad man möter när man är ute. Allt från vilda djur till lösa hundar och hundrädda människor. Blir grusvägar och stigar som vi springer på. Mellan Schnauzer är en liten kompakt hund som är tålig och vad jag vet en ganska frisk ras.
#17
20 mars 2014 kl 23:20
Gilla
Slutade röka i maj 2010. Ett av mina bästa beslut någonsin i livet. Har aldrig haft rökhosta eller dyl och i unga år kunde jag prestera lika bra som min kompisar som inte rökte. Men vad jag hade varit idag vet jag inte motions/tävlingsmässigt. Men en sak vet jag när jag tog beslutet att sluta röka, var att jag orkade max 300m. Men va f... det där var inte jag! Jag kan mer, men det kunde jag inte. Höll på att tuppa av efter 300m! Nu har jag sprungit som längst en halvmara och jag vet att jag kan springa längre. Mina mål är inte att springa snabbt, utan kunna springa längre och längre och njuta på mina rundor.

Hade jag vetat att det var så lätt att sluta efter 30års rökande, ja då hade jag gjort det för länge sedan! Finns inga plåster/tabletter som hjälper om man inte själv vill! Visst det är tufft och jobbigt, inget konstigt alls! Inte lätt att bli av med ett beroende och som kemister har matat dig med tusentals giftiga ämnen cigarett efter cigarett. Är fortfarande röksugen trots snart 4år, men jag överlever och vinsten att jag inte röker slår rökande med hästlängder. Inte att förglömma alla miljarder de satsar för att jag och alla andra skall fastna i skiten. De satsar på en vinnare som aldrig (förhoppningsvis) kommer att ta ett endaste bloss mer i sitt liv.

Goaste ciggen finns inte! Bara ngt som rökare försöker intala sig. Likadant med att koppla av med en cigg. :) Höjer pulsen och förmodligen har man jäktat för att hinna röka, jösses så avkopplande det är att röka :)

Du fixar det bara du bestämmer dig, handlar bara om din egna vilja! Själv är jag en jäkligt dålig förlorare, hur skulle det se ut att förlora mot sig själv!? :)
#18
20 mars 2014 kl 23:26 Redigerad 20 mars 2014 kl 23:26
Gilla
Jag har ett Geigerrig system och väldigt nöjd med det. Du pumpar uppvätskeblåsan och vattnet sprutar ut. Kanon om man vill vattna hunden eller en löparkompis eller bara skölja av och svalka huvudet.
http://www.geigerrig.com/hydration-packs/accessories-reservoir-bladders-bite-valves-backpacks.html
#19
23 mars 2014 kl 11:22
Gilla
@Jens. Vet bara att det är det märket jag köpt, att det var Hydrapack som tillverkar dom visste jag inte! Tackar för infon!

@Mattias. Jo det skvalpar när den är uppumpad, men brukar alltid tömma den på luft efter varje intag så den lägger sig platt mot ryggen igen. Vrider bara ventilen och tömmer ur luften. Många kanske tycker det är bökigt, men för mig passar den perfekt.
#20
23 mars 2014 kl 12:41
Gilla
< < < 1 2 > > >