Foruminlägg av Magnus EKström

< < < 1 2 > > >
#1
3 augusti 2011 kl 11:42
Gilla
Min frågeställning är annorlunda... Jag Styrketränar och har börjat att springa. Jag undrar om någon vet om någon undersökning där Kreatin kan vara farligt/dåligt för Hjärtmuskelaturern i samband med hårdare konitionsträning? Har hört något sådant...men det är ju så mycket snack så man vet ju inte.
#2
5 augusti 2011 kl 19:46
Gilla
Hej

Jag är nybörjare och började springa för typ 2 månader sedan. Idag när jag sprang milen så låg jag och snittade på 180 i puls och pikade på 190 just idag.

Jag tycker att min snitt puls är HÖG. Jag har inte exakt tagit reda på vad jag har för maxpuls men jag är 36år så den borde inte ligga så långt över 200 tycker jag. Jag har sett 193 vid intervallträning på pulsklockan nån gång så det eller högre har jag.

Jag misstänker iallafall att jag ligger nära min maxpuls i 55 minuter som det tar mig att springa en mil. Kan det vara farligt? Eller är det bara att köra på. Jag känner mig trött såklart men jag ge ifrån mig en spurt i slutet på passen så lite krut har jag ju kvar i kroppen.

Efter passet går pulsen ned på några minuter och jag kan ta kolhydrater och proteiner i en drink. Stretchar duschar och sedan kan jag utan problem äta en rejäl portion vanlig mat. Efter det är jag lika pigg som innan jag sprang.

Någon som vet nåt om det här?
#3
5 augusti 2011 kl 20:27
Gilla
Tack för tipset!

Jag kanske ska börja köra ett lugnt pass utan stress någon gång i veckan och ett intevallpass samt ett lite längre distanspass i veckan. Detta varvar jag med styrketräning.

Blir jag sliten får jag väl hoppa över nåt och vi istället den veckan,

Skönt att höra att det verkar vara normalt med pulsen :-)
#4
5 augusti 2011 kl 21:55
Gilla
Anders

Vilken utveckling! Bra kämpat!

Jag har tränat mer explosiv träning tidigare som Alpint och Kampsport. Jag har verkligen under hela mitt liv försummat löpträning. Så nu har jag fått nåt att bita i :-) Jag får verkligen lära mig springa.

Skönt också att höra att fler ligger över 180 länge... Jag känner igen mig i att vid 190+ så kommer tröttheten på riktigt:-)
#5
10 augusti 2011 kl 19:38
Gilla
Grattis! :-)
#6
1 september 2011 kl 19:34
Gilla
Till alla hundägare som envisas med att ha hunden okopplad på gångvägar och i motionsspår:

Jag vet hur dom ser mig när jag kommer springande i dunklet bland dom ”kickade” lyktorna. Jag är en mörk figur med hög puls som kommer i rask takt rakt emot matte/husse. Kort sagt ett hot det är därför din hund morrar och skäller lite när jag passerar. Även om ni nu är så helt säkra på att er hund aldrig skulle bita någon så kan ni inte begära av mig att lita på din hund. Jag känner verken dig eller din hund. Jag säger inte att men alltid måste ha hunden kopplad. Gå till någon äng vetja, men när ni går på infrastrukturens härliga gångvägar och joggingspår, håll hunden kopplad, kort sagt din hund, ditt beslut, dina problem. Vissa Pitbullägare ska jag inte ens ta upp här men dom skiter i alla fall i vilket. Okej haha killen är hundrädd bring it on, man kanske inte behöver vara hundrädd för att inte vilja ha en Rottisnos i skrevet heller. Har ni förstått eller får jag nosa tant i ärslet… jag är inte ett dugg farlig. Jag är hundrädd för jag har blivit biten.
#7
2 september 2011 kl 02:04
Gilla
Mr Anonym

Jag hatar att möta okopplade hundar i spåret eller vägen när jag springer. Jag är rädd för att bli biten IGEN.

Jag känner många hundar... är inte rädd för dom, jag lär gärna känna hundar om jag känner till ägarna. Men jag har ingen som helst anledning att ta hänsyn till folk som har valt att skaffa hund men inte koppla dom när jag rör mig fritt i samhället. Jag känner inte dom, jag känner inte deras hund.

Osäkerheten är därför befogad och ingen fobi. Jag bör inte jobba bort att någonting utan istället vara på min vakt och hålla avstånd så fort jag ska springa förbi en hund.

Hundägare skaffar hund, hundägarna ska ta ansvar för hundarna, efter att man valt att skaffa hund så är allt med att äga en hund ens eget ansvar och problem och det ska inte belasta, skada, skrämma eller behöva bekymra någon som inte har med hunden att göra.

Har man problem med att se det ansvaret så är man enligt min mening en dålig hundägare, inte för hunden kanske utan för sin omgivning och speciellt för ansvarstagande hundägare som också får ta onödig skit för det man ställer till med?
#8
2 september 2011 kl 09:04 Redigerad 2 september 2011 kl 09:03
Gilla
#9
20 mars 2012 kl 19:49
Gilla
Jag valde ett av träningsprogrammen här på Jogg.se förra säsongen och kapade 5 minuter på milen på ett par månader. I programmen ingår stegringslopp intervaller och fartlekar samt vanlig lugn jogg.

Lycka till!
#10
8 juni 2012 kl 12:52
Gilla
Belkin funkar bäst av dom jag har provat!
#11
20 juni 2012 kl 13:42
Gilla
När man börjar räkna om bilens hastighet till min/km!
#12
26 juni 2012 kl 12:00
Gilla
Jag får också ont ibland. I båda fotlederna. För min del hänger det inte ihop med sträckan utan mer ihop med hur fort/hur mycket jag tagit i. Jag behöver ibland vila ett par dagar helt från löpningen och träna crosstrainer , vader och ben på gym då. Prova det.

Jag har lite ont just nu och ska försöka springa 15km i kväll i lugnt tempo. Jag kan meddela hur det gick sedan. Om min teori höll :-)
#13
26 juni 2012 kl 18:28
Gilla
Det gick bra! Min teori håller än så långe :-) Tog det väldigt lugnt och slappnade av, tänkte på teknik och "tassade fram".

Inga spurtar inga dumheter bara ren rehab :-)
#14
30 juni 2012 kl 13:36
Gilla
Har alltid trott att det inte är bra. Allsidig kost och mycke träning är det ända som gäller.
Alla försöker alltid hitta dieter för att slippa röra på sig.
#15
2 juli 2012 kl 09:03
Gilla
Kul att det fungerade för dig med. Jag kunde köra ett ganska hårt pass igår och känner inget idag efter det heller. Har börjat styrketräna benen och vaderna också.

Jag brukar försöka korta ned steget istället för att minska takten när jag ska springa långsammare/lugnare.

Kondition och muskler går fortare att bygga än senor och leder. Så man får ha lite tålamod.
#16
5 juli 2012 kl 09:16
Gilla
När man tröttnar på solen för man vill springa lite i regnet också.
#17
6 juli 2012 kl 13:46
Gilla
Jag får vänta på att bli äldre eller träna hårdare .... eller både och! :-)
#18
20 augusti 2012 kl 11:52
Gilla
Intervallträning har hjälpt mig att bli snabbare.

Under "träningsprogram" här på Jogg.se hittar du olika program för olika mål. Dom där blandar man intervaller och distansträning.

Om målet är att springa snabbt och långt så då ska man träna på att springa både snabbt och långt men inte under samma pass jämt. Programmen har hjälpt mig jätte mycket.

Lycka till!
#19
21 augusti 2012 kl 13:35
Gilla
Tomas Enokssons inlägg nr16 påminner om att jag saknar en "like"-knapp! Hur som helst Fetlike på den :-)
#20
22 augusti 2012 kl 11:51 Redigerad 22 augusti 2012 kl 11:58
Gilla
Jag startade i Grupp 2b med målet sub 50. Min plan var att ta rygg på någon eller följa med strömmen. Jag höll rätt tempo i början och efter stigningen vid kyrkan låg jag på 5.00 m/km med vad jag tyckte mycket kraft kvar. Dock underskattade jag backarna på andra halvan av banan och gick in i väggen.

När det skedde låg jag i alla fall i mitten och till vänster för att springa om folk som ibland stannade framför mina fötter. Jag skyller skyller inte min dåliga tid (52.05) på dom utan jag gick ut för hårt och sprang bort mig. Det var många som gick i startgrupp 2A och B som jag passerade fast jag för dagen tyckte att jag själv låg i fel startgrupp.


< < < 1 2 > > >