Foruminlägg av Niklas Langvig

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
10 juni 2011 kl 11:34
Gilla
Jag köpte Sennheiser/Adidas omx680, 499:- på mediamarkt, de har bygel bakom örat som man kan pressa ihop så den passar sitt eget öra, jag har inte en enda gång känt att jag behöver justera medans jag springer, den har clips på volumkontrollen som man kan sätta fast där det passar så inte sladden slår, jag är väldigt nöjd.
#2
23 juni 2011 kl 19:08
Gilla
Jag började springa på löpband i vintras men fick så ont i smalbenen att jag slutade med det och bara styrketränade istället, sedan nu i maj har jag varit pappaledig och tog varje dag en långpromenad med vagnen 2-3timmar, typ 10min/km. I maj så sprang jag kanske totalt 3 gånger inga problem alls med benen. Nu i juni har jag istället börjat springa och jag får inte alls ont och då kör jag både lite interval, snabbare kortdistanser och lite längre lugnare. Så det skulle väl vara mitt råd, ta raska promenader under ett par veckors tid.

Jag läste och råd&rön (tror jag, kan varit ica kuriren också) :), vet inte vilket nummer det var men det var en artikel för nybörjare hur man ska börja utan att bli skadad och det stod typ.
Börja med promenader. Efter ett par promenader eller så gå 5 min och jogga 1 minut, kör så ett tag sedan går du 4 min och joggar 2, sen 3 gång/3 jogg, sen 2 gång/4min jogg och sist 1 min gång och 5 min jogg.
#3
30 juli 2011 kl 19:19
Gilla
ok jag tycker det mest är förvirrande vilka skor jag bör ha, jag gick till löplabbet och gjorde deras tester vilket slutade med att jag köpte Asics gt-2150 (jag tycker de är sköna att springa i). Går man in på deras hemsida och väljer sko där med deras sko väljare så får jag fram denna sko om jag väljer lågt fotvalv. Det finns inget val om pronation. Om jag nu har lågt fotvalv borde väl det betyda att jag inte behöver ha en så uppbyggd sko under hålfoten utan kan gå mer mot platta skor.
I artilken här i tråden står det i slutet
"Skorna ska sitta bra på foten och så skulle jag rekommendera att man inte börjar med de allra mest upphöjda och dämpade skorna. Det finns helt enkelt ingen motivering till varför man skulle göra det, säger sjukgymnasten Jacob Gudiol."
Det låter för mig som jag lika gärna kan gå och köpa ett par dojor för 299:- på ullared än för 1600 på löplabbet. För jag trodde det var för dämpning och upphöjning man köpte dyrare skor?
Så hur vet jag igentligen vilka skor som passar mig utan att få hjälp i en affär och då komma därifrån med ett par skor för 1600...
#4
4 augusti 2011 kl 19:53
Gilla
Ta det bara lungt i spåret män som är 90 år ska nog inte ta i för mycket :)
#5
8 augusti 2011 kl 11:45
Gilla
I runner's world coach tidningen fanns en notis om hur man göra för att hitta sin maxpuls. Spring 3st 3min intervaller med 1 min vila imellan. På andra halvan av sista intervallen ska du springa tills du inte orkar stå på benen, kolla sedan din puls
#6
8 augusti 2011 kl 11:52
Gilla
eftersom tråden inte heter "det går inte att importera..." så ställer jag en annan fråga :)
Om jag springer interval, säg 5x5min med 2min vila så vill jag inte importera vilotiderna, det har inte jag lyckats med utan då skriver jag in det istället för hand, går det at lösa på något sätt? typ att efter man importerat tar bort vilo tiderna?
#7
8 augusti 2011 kl 13:54
Gilla
ok tack, trodde typ det var så jag gjorde men ändå inte fick till det men får testa det vid nösta intervalltillfälle!
#8
8 augusti 2011 kl 17:38
Gilla
jag får också det, men efter att jag börjat tejpa över med kirurgtejp innan så har jag inte alls det problemet längre.
#9
20 augusti 2011 kl 15:08
Gilla
Jag körde först med min iPhone 4 men med RunMeter, den tyckte jag var bra för den har en röst som säger om jag ligger före/efter min tidigare gånger när jag sprungit samma sträcka. Sen använde jag också intervalTimer för att köra intervalträning, men jag tröttnade på att gps'en är så kackig. Jag har ett spår som det står att det är 1873m. iPhonen kunde visa allt mellan 1700 och 2200m.
Jag köpte mig en garmin 305:a för att få mer exakta kilmotertider och den visar spåret ganska bra 1850 typ. Hade gps'en varit lika bra i iPhonen hade jag alla gånger hellre använt den. Men jag är väldigt nöjd med 305:an också :)
Så om du tycker det viktigaste är att få så exakt mätningsom möjligt jag då ska man väl köra klockan (kanske med en fot pod också) men annars finns det ju många behändiga appar till telefonen
#10
20 augusti 2011 kl 15:26
Gilla
en till sak som jag kom på, jag har känt mig lite obekväm med att springa när det regnar ute när jag har telefonen på armen (så den inte går sönder alltså) men med klockan kan jag springa i ösregn utan att jag är orolig.
#11
21 augusti 2011 kl 20:50
Gilla
Jag kör linkande de som Mikael skickade länk på fast mina är införskaffade på stadium/intersport el liknande men mina polyeste- shorts-tights går halvvägs ner på låren och jag drabbas aldrig av infanterield
#12
1 september 2011 kl 20:11
Gilla
Det var en tråd om detta för ett tag sen http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=19833
#13
1 september 2011 kl 20:30
Gilla
Hej
I tisdags sprang jag så fort jag kunde ;) och slog mitt PB med 3 och minut, 10km på 45. I början av passet så kan jag välja lite att köra på 4:10 eller 4:40 men i slutet (särskilt sista 2km) så kunde jag inte pressa mig under ~4:35. Så nu min fråga, vad är bästa träningen för att känna mig piggare i benen även mot slutet? Ska jag springa lite långsammare ~:4:45 men längre, ska jag bara köra på så fort jag kan på ett pass i veckan så blir det bättre i länden. Jag har försökt under sommaren köra ett pass snabbt, ett pass interval och ett pass långsammare men längre. Är det melodin för att komma ner i tid? Grejen är att när jag tittar på programmen här på jogg t.ex.för att spring under 50 och 45 så står det typ aldrig "tokrus i 10km" det står bara kör i skönt tempo 4:30 - 5:30, jag kan ínte påstå att jag tycker det är skönt att springa så fort jag kan.
T.ex. vecka 2 - milen under 45 så finns det tröskelträning 4 + 3 km.
Ingen tröskelträning 10km 4:25-4:35/km.
Ska jag inte springa på på det sätt jag gjort nåt pass då å då? (då syftar jag inte på bara för at det är roligt att se vad jag klarar av att springa på utan mer vad som är bästa träningen i längden för att komma mot 4:20 och under i snitt på milen)
Hoppas inte det här är en goddag yxskaftsfråga :)
#14
2 september 2011 kl 09:29
Gilla
Jag jag har också tänkte på att försöka hålla ett jämnare temp, det svåra med det är t.ex. att om t.ex. banan är lättare i början och backigare mot slutet så känner jag att det är bättre att springa på i början för jag vet att det kommer gå något långsammare mot slutet,
Men men det här är väl en fråga som det inte finns något klockrent svar på utan mer att jag kanske ska följa milen under 40 så gott det går så kanske jag efter ett tag kan springa på 44 utan att det känns så tungt.
#15
9 september 2011 kl 19:55
Gilla
Hej
Hittils har jag tränat i shorts och t-shirt och spöregnar det när man är ute så gör det inte så mycket, men nu när det börjar bli höst och kyligare ute.
Vad finns det för tips på kläder när det regnar.
Är det bara gilla lägget att bli dyblöt och kall (även om jag håller mig varm av att springa) eller finns det verkligen bra kläder för alla väder? Kanske bara är tighs på benen och en långärmad funktionströja som är bästa alternativet?
#16
9 september 2011 kl 20:25
Gilla
Ok! tack för tipsen.
#17
14 september 2011 kl 19:07
Gilla
Jag ska köra hässeblyloppet 16:e okt och min idé är att åtminstone 1 gång varanan vecka köra ner mot tävlingtemp, dels för att vänja mig vid att springa fortare men också för att veta hur fort jag kan springa loppet på. Men andra pass kör jag väl 30-60s långsammare/km. Fast jag har svårt att medvetet springa långsammt, känns allt bra så kör jag gärna på fortare än vad som kanske är optimalt för träningsuppbyggnaden, men vad vet jag :)
#18
16 september 2011 kl 20:41
Gilla
Här en en bra länk :) http://www.lmgtfy.com/?q=tips+p%C3%A5+kv%C3%A4llsfika
Men om jag inte ska vara så dryg handar det väl mycket om vad su själv tycker om.
Man "ska" ju ha mer proteiner och mindre kolhydrater på kvällen och då kanske ägg, makrill i tomatsås, skinka och sånt fungera bra. Annars finns ju alltid yougurt, müsli. Tomat/mozzarella/basilika med lite salami kan fungera också.
Eller ta med dig en sallad, eller köp med en macka från nåt mackställe...
#19
24 september 2011 kl 12:14
Gilla
Hej
I senaste nummret av RW så finns en annons från www.best-grip.se där man köper dubbar och sen skruvar in i sin egen sko, när det är barmark så skruvar man ur dem. Funkar det bra? Förstör man skon? Finns det bättre alternativ när det börjar bli halt ute? Jag är inte toksugen på att köpa skor med dobbar för att använda typ 3 månader/år. Här i sthlmsområdet kan det ju ofta töa och frysa på igen så det blir halt, längre norrut där det kanske ligger snö hela tiden så är det ju andra förutsättningar...
Eller är det så att man kör med sina valiga skor men får trippa lite mer :)
#20
24 september 2011 kl 20:06
Gilla
Det är verkligen inspererande att läsa såna här trådar, jag låg på 115kg i mars, nu ligger jag på 87kg, i juni sprang jag för första gången ute på evigheter 1mil på 1h och 11min, för ett par veckor sedan sprang jag 10km på 45.07 (enligt gpsklockan). Jag var pappaledig under sommaren och hela maj/juni tog jag långpromenader 2-3h med barnvagnen i det motionsspår jag har här medans killen sov, det blev en liten sport att försöka hinna så många varv som möjligt innan han vaknade, men det hjälpte mig nog mycket när jag väl började springa att slippa få skador.
< < < 1 2 3 4 5 > > >