Foruminlägg av Hasse Byrén

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
24 oktober 2007 kl 18:33 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Jag köpte till förra vintern en sko med metall-brodd som heter Sarva-grip. En skön sko för jogging, nuetral tror jag. Jag kör med ortopediska ilägg och har inga problem att springa långt med denna sko.
Den funkar kanon på både snö och is. Broddarna är stenhårda och slits inte. Dessutom kostar dom bara runt tusenlappen. Sarva gör ju annars rena orienteringsskor, men dessa är för oss vanliga joggare!
#2
23 november 2007 kl 21:01 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Jag sysslar med ultra-löpning och har en rygga från Mc Kinley som heter "hooper". Säljs på bla Intersport. Lätt och bra samt en blåsa som rymmer 1.5 liter och som dessutom är lätt att göra ren. Den funkar väldigt bra för mej ialla fall. Har den jämt vid längre pass samt vid Trail-lopp. Den rymmer dessutom mat, x-tra strumpor mm. Den sitter skönt också. Kan rekomendera den.
#3
10 december 2007 kl 17:27 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Tack till er alla på jogg.se som följt mej i min träning och som skickat frågor till mej ang. ultralöpning. Just nu känns det en aning tomt. Ska inte springa på 3 veckor(tror jag). Nästa lopp blir Skövde 6-timmars i mitten på mars. Har just anmält mej till 24 timmars i Hallsberg i sommar oxå. Återkommer gärna i forumet om det finns intresse/frågor om ultralöpning mm. Kan meddela att stämningen inne på Bislett i helgen var på topp. En DJ spelade önske låtar och höll igång lika länge som vi löpare.
Ett 24 timmars lopp kräver otroligt mkt av löparens huvud. Det räcker inte att bara ha sprungit en massa mil som träning. Den här gången funkade mitt huvud ganska bra, därav resultatet. Nästa gång blir det ett annat mål lite längre bort.....
#4
20 december 2007 kl 07:55
Gilla
Jag har sprungit Skövde 2 gånger, kan rekomenderas. Mkt välorganiserat och dessutom trevlig bana runt en park med folk som promenerar och hejar på alla löpare. Gjorde min ultra debut där 2006. Ett tips är att anmäla sig i god tid då det i år (2007) blev fullt, 150 deltagare. Jag tänker anmäla mej nu i jul så man är säker på att komma med.
Till alla er som tvekar: Prova detta med att springa ultra, jag lovar, era liv kommer att förändras och ni kommer att träffa fantastisk många trevliga människor och vänner!
Vi ses i Skövde!
#5
21 december 2007 kl 20:21
Gilla
Jag kör med Newline, både vindbyxor och tights. Dom spricker i sömmarna (tightsen) men är ganska lätta att sy ihop igen. Vindbyxorna slits i grenen tills dom är fjärilstunna, sedan spricker dom upp och går inte att laga mer. Jag har inte provat något annat fabrikat men jag tror att kvaliteten är liknande mellan de etablerade märkena. Tycker ändå att det borde finnas något som håller lite längre, byxor är väldigt dyra och springer man 5-7 pass i veckan så drar man ett antal ex varje år.
Finns det någon som har byxor som håller kvalitets måttet????
#6
28 december 2007 kl 19:32
Gilla
Jag har anmält mej och jag kan rekomendera maten efteråt. Reima brukar fixa rejäla Lasange portioner samt bröd o sallad för 50 spänn. Prisutdelningen brukar vara direkt efter middan, dessutom är det härlig samvaro med alla glada (och lite slitna) ultra människor.
-Kaj, det är nog läge för en minibuss med chaffis för vi blir nog ett helt gäng från Örebro med omnejd som skall ner. Vi får höras när det drar ihop sig.
#7
4 januari 2008 kl 18:26
Gilla
Jag sysslar med ultralöpning och springer/joggar 1ggr/vecka med stavar. Har gjort dessa pass regelbundet i 2 års tid och tycker att jag får flera vinster av detta. Framför allt så måste man springa långsammare vilket gör att jag använder detta pass som återhämtningspass/aktiv vila, man får ändå ganska hög puls. Att springa med stavar gör oxå att höfterna avlastas och jag tycker även att mitt löpsteg har blivit lättare och mera ekonomiskt vilket är en stor fördel för ultralöpare men även för marathon löpare. Jag springer ca 10 km med stavar men i början bör man ju naturligtvis köra kortare pass för mjölksyran i armarna kommer ganska fort......
Jag rekomenderar verkligen den här träningsformen för oss löpare, skidåkarna har ju kört den här formen i många många år.
-Lycka till!
#8
5 januari 2008 kl 14:57
Gilla
Kul att fler provar stav-jogg. Jag brukar ha en stavlängd så det blir ungefär 90 graders vinkel i armbågen. Värmer alltid upp ca 2 km innan själva "stavningen" sätter igång. Under uppvärmningen så "stakar" jag mej fram i ett behagligt tempo. Man får betydligt högre puls så man måste sänka sin fart och som sagt, jag tycker att jag har haft stor nytta av den här träningsformen. I morrn är det dax för mitt stavpass och det blir som vanligt 10 km i skogsterräng.
Lycka till ni övriga!
#9
6 januari 2008 kl 19:31
Gilla
Ang. teknik. Jag "stavar" mej fram på varje steg, det blir snabba stavisättningar och man får lätt mjölksyra i armarna, men detta är ju bra träning för överkropp/armar. Det tar ett par pass inann man får riktigt flyt men när man en gång lärt sig cykla så.......
Prova att variera längden på stavarna, det är lite individuellt vilken längt som man gillar. Bra om man har teleskopstavar och kan variera sig. Jag tycker att det är lättare med korta stavar till ett högre tempo och tvärtom. Men prova er fram.
Good luck!
#10
30 januari 2008 kl 20:24
Gilla
Kan verkligen rekomendera Sunne som jag sprang förra året. Lättlöpt och snabb vändpunktsbana samt bra arrangerad tävling. Satte mitt marathon pers. där och jag kommer tilbaka i år för att försöka kapa en bit till.
-Häng med!
#11
3 februari 2008 kl 17:52
Gilla
Kan rapportera att jag sprang en mara i dag på 6-timmars banan i Skövde. Vi var väl kanske ett 30 tal tappra som trotsade vädrets makter och deltog i Vinterspring maran. Snö modd och blött samt en härlig motvind över upploppet, men vad gör man inte för att få springa en mara med nummerlapp!! Tips till alla 6-timmars löpare: -Åk dit om 2 veckor och provspring banan då det är dags för nästa Vinterspring igen. Man har stor nytta av att testa en ultra bana innan det är dax för det riktiga loppet. Jag tar chansen igen den 17e.
Vi ses!
#12
5 mars 2008 kl 08:20
Gilla
Slutspurten inför en ultra så brukar jag miska ner distansen och lägga lite mera fokus på att få fart i benen. Lite korta fartleks övningar, mycke sömn och mat -dryck, se till att man bara mår bra. Sista veckan kör jag lätt jogg med några fart upprepningar, ser till att benen känns lätta och att jag får ett bra flyt i löpningen. Viktigt att förbereda sig mentalt, man ska längta efter detta, även smärtan och tröttheten, se det som en belöning. Tänk på att halva loppet springer man med huvudet........
Vi ses på startlinjen!
-Lycka till alla!
#13
5 mars 2008 kl 22:11
Gilla
Här kommer en färsk rapport. Har nyss pratat med Valle. Jag ska coacha honom sista dygnet på bandet och se till att han når målet. Jag har sprungit 2 st 24 timmars lopp med honom och vet att han är otroligt mentalt stark så jag vill verkligen tro att detta går vägen. Och självklart, -Det är det Nordiska rekordet på löpband som gäller. Han kommer att följa ett schema där han ska passera drygt 15 mil det första dygnet, förhoppningsvis ngt längre. Detta blir en kamp mot trötthet, smärta, meningslöshet, samt mycket annat. Men som sagt, han är otroligt mentalt stark, har nyligen sprungit 3 st marathon på löpband som träning så visst ska detta gå hela vägen!
På fredag kl 12:00 startar kampen och på söndag kl 12:00 så vet vi.........
#14
7 mars 2008 kl 15:11
Gilla
Okej, nu har Valle varit i gång i drygt 3 timmar, enligt hans schema så har han snart gjort 25km. Hoppas att han har det bra, ska ringa honom när jag kommer hem från mitt slavarbete....
Kör Valle!!!!!
#15
7 mars 2008 kl 20:39
Gilla
Heja Valle!
Ringde just och fick senaste nytt, enligt utsänd rapportör hade han passerat ca 65km och allt var helt ok!
Håll igång!
#16
8 mars 2008 kl 15:16
Gilla
Från kl 17:00 finns jag på plats bredvid Valle, kommer att hjälpa honom tills slutsignalen går och då ska han nått sitt mål. Har fått mkt positiva rapporter från medhjälparna och jag lovar att göra allt som finns för att han skall lyckas. Detta blir en historisk händelse!
-Jag vädjar också om hjälp.
-Snälla ni som är intresserade och vakna, ring till mej och Valle och skicka possitiva signaler, det kommer att bli en kamp sista natten.
Mitt mobil tel: 0739- 29 74 75
-Nu kör vi de sista 19 timmarna!!!
Tack! Hasse och Valle.
#17
8 mars 2008 kl 23:09
Gilla
Rapport direkt från "bandet". Kl 23:00 passerade Valle just 212km, tidsplanen följs och han mår bra!
Vi kämpar vidare.
#18
9 mars 2008 kl 01:20
Gilla
Just nu är läget följande. Valle har precis ätit bra och har nu bara en mara kvar till rekordet.
Det här kommer att gå vägen! Tack för alla possitiva tankar per SMS och övrigt, vi har fortfarande en lång natt framför oss.
Hasse och Valle.
#19
9 mars 2008 kl 03:10
Gilla
231.31km avverkade, endast 33 km återstår till en tangering av gällande rekord. Allt går enligt planerna, han kommer att lyckas om ingeting oförutsett händer.
#20
9 mars 2008 kl 13:30
Gilla
277 210 meter, så lyder det nya Nordiska rekordet för löpning 48 timmar på löpband. Ny rekordinnehavare är Valdemar Andersson IF Spartacus.
-Hurra!! och naturligtvis ett största tack till alla er som skickade härliga hälsningar via tel och SMS till oss under sista dygnet.
Valle drog upp en jätte spurt de sista minuterna till "Great balls of fire" och den stora publiken visade härligt stöd åt honom.
-Tack Valle för att jag fick vara med om detta!
< < < 1 2 3 4 5 > > >