Foruminlägg av Johan Mellström

#1
24 november 2009 kl 14:29 Redigerad 24 november 2009 kl 14:30
Gilla
Jag har löptränat i ca 15 år och de första 10 åren så var det tji att sänka tiderna. Jag sprang mellan en till tre gånger i veckan och oavsett om jag sprang 5 km eller 10 km så höll jag samma snitt, ca 4.30 per kilometer. Jag började sedan verkligen kämpa för att sänka mina snittider men hur mycket jag än pressade mej och hur många pass jag än sprang så kom jag aldrig ner under 4.20 i snitt.
För ett par år sen började jag styrketräna (funktionell stabilitetsträning) och köra ett intervallpass i veckan och då hände det som jag väntat på. Ganska snart sjönk snittiderna och nu håller jag ett snitt runt 4 min/km och det finns mer att ge.
Mitt "knep" och det tips jag kan ge är att hoppa över ett löppass i veckan för ett styrketräningspass med fokus på mage och rygg och lägg in lite fartlekar i löprundan så kommer nog tiderna att förbättras rätt snart.
#2
25 mars 2010 kl 15:11
Gilla
Tack för det Alf.
Har med enormt dåligt samvete varit medveten om stafettpinnens placering men pga hälseneinflammation och div andra usla ursäkter har det inte hänt något. Men nu ska den flyttas till Bollnäs.
Har lite dålig koll på hur detta fungerar. Läste att man skulle få någon fråga vid startpositionen och sen lämna en fråga vid slutpositionen. Hur fungerar detta rent praktiskt?
#3
27 mars 2010 kl 23:21
Gilla
Tyvärr fann jag ingen flagga bakom gasolskåpet vid macken. Någon hade kanske hittat den under den tid som den befunnit sig i Alfta.
Nu befinner sig stafettpinnen vid Max resturang i Bollnäs.