Foruminlägg av Pia Malmgren

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
5 oktober 2010 kl 18:14
Gilla
Både jag och min syster är nya här, och har angett varandra som joggkompisar. Jag får fram henne genom "mina joggkompisar", men om jag vill se rundan hon sprungit, så får jag meddelandet att hon endast visar dessa för sina joggkompisar...
Någon som vet vad jag gör fel?

Pia J
#2
5 oktober 2010 kl 18:16
Gilla
Hmm...
nu gick det :-)
#3
9 oktober 2010 kl 11:06
Gilla
Ett otroligt inponerande träningsschema! Det krävs en enorm viljestyrka att göra en så stor förändring.

Bra jobbat!
#4
9 oktober 2010 kl 14:29
Gilla
Ja, det gör det. Om jag inte minns helt fel, så har man 2.45 på sig att komma förbi. Men då har du ju sprungit en halvmara, och det är väl inte så illa?!
#5
9 oktober 2010 kl 15:30
Gilla
Skulle tro att det finns bättre strategier än att spurta mitt i ett marathon :-)
Sedan är det tyvärr så att det finns en spärr vid ca 30 km också... Så de har nog koll på dig.
#6
17 oktober 2010 kl 10:57
Gilla
Tack Emilia!
Har också följt denna diskussionstråd och blivit mer och mer förskräckt...

Jag är också rädd för hundar i löpspåret, trots att jag själv varit hundägare och rent allmänt är en stor djurvän. Men jag kan aldrig veta hur en okänd hund kommer att reagera när jag kommer springande.

Men att springa beväpnad! Hur kan det någonsin vara ok någonstans?! Sen att avråda från detta men tycka att det är ok att sparka på en ettrig tax. Jag saknar ord.... Denna incident kan på sin höjd ha varit fruktansvärt irriterande, har knappast utgjort någon livshotande fara. Varför straffa hunden för ägarens oförstånd?

Det brukar räcka långt att ropa "Håll in hunden" när man närmar sig. I några få fall har ägaren ignorerat det, vilket bara är att beklaga. I de flesta fall ha de helt enkelt inte hört att någon kommer bakifrån och tar tag i hunden direkt. Då skadar det inte heller att kosta på sig ett litet tack när man passerar.

Man har allt att vinna på att själv handla rätt, även i de fall då andra handlar fel!
#7
17 oktober 2010 kl 12:28
Gilla
Larry, det är helt klart att det är en fruktansvärd upplevelse att bli attackerad av en hund. Jag försvarar definitivt inte slappa hundägare som inte håller hunden kopplad ordentligt (vissa tycks tro att löplina räcker...).

Men att skada hunden, annat än i rent självförsvar, anser jag inte vara rätt sätt att uppfostra ägaren.
#8
17 oktober 2010 kl 17:44
Gilla
Ja du Lars... hade du läst mitt inlägg ordentligt hade du sett att jag skrev ettrig...inte ettårig. Jag har inte en susning om vem ägaren är.
#9
25 oktober 2010 kl 12:42
Gilla
För drygt ett år sedan började jag få problem med mina fotleder efter att ha ökat träningsmängden. De hakade upp sig rejält och "smällde" i tid och otid. I början var det mest obehagligt, men utvecklades till att göra direkt ont. Det slutade med att jag inte kunde springa alls på flera månader, utan fick låta det läka ut.

Nu har jag sprungit lite sporadiskt igen i ett halvår utan problem. Men den senaste månaden har jag försökt öka träningsmängen så smått, och då har besvären börjat visa sig direkt. Det märks mest när jag går nerför en trappa, då är inte vänster fotled med på noterna... Jag blir så vansinnígt frustrerad. Ni som kikar i min dagbok ser att det inte handlar om stora mängder träning precis. Jag vill ju kunna springa så mycket mer!

Någon som vet vad det kan bero på, och vad jag kan göra åt det?

Pia
#10
25 oktober 2010 kl 21:34 Redigerad 25 oktober 2010 kl 21:40
Gilla
Jag får inte ont i fötterna i övrigt. För ett år sedan kände jag mig städigt stel och öm i fotlederna, och de kunde "smälla" när som helst. Detta gjorde också mer och mer ont, även om jag inte skulle kalla det för smärta kanske. Nu är det inte alls lika besvärande än så länge, men jag är rädd att det är på väg tillbaka. Jag har väldigt svårt att beskriva det rent anatomiskt... men när det smäller till, så känns det som att det är nästan i höjd med fotknölarna.

För ett år sedan röntgade jag både fot-och handleder eftersom jag var stel och öm. Detta visade dock inget, och det la sig av sig själv.

Ingen svullnad alls. Att stå på ett ben och blunda visade sig inte vara min starka sida... kan iofs bero på att jag har ett dåligt balanssinne i största allmänhet. vä klarade15-20 sek, hö något mer.
#11
29 oktober 2010 kl 16:38
Gilla
Visst kan det vara jobbigt att byta mellan sommartid och vintertid...men sommartid året om hade varit trevligt! Vad är poängen med detta kompakta mörker vi ska leva i de närmsta månaderna? Jag bor åtminstone i södra delen av landet. Orkar inte ens tänka på hur det är norröver.

Mörkret sätter sig långt in i själen... det enda som hjälper är att dra på sig löparkläderna och ge sig ut! :-)
#12
29 oktober 2010 kl 21:53
Gilla
Ja ja Anders... den tabben kommer jag att göra om mååånga gånger. Det känns helt enkelt inte normalt med "vintertid" ;-)
#13
30 oktober 2010 kl 18:16
Gilla
Hej alla!
Jag ska springa 12 km-rundan med min son imorgon. Hoppas vädret står sig! Då kommer det bli en alldeles underbar tur. Det är första gången för mig med, men enligt min syster (som sprang loppet förra året) så är banan inte fullt så kuperad som tex 10 km-banan. Kanske en liten tröst :-)

Vi ses!
#14
30 oktober 2010 kl 21:17
Gilla
@Mari
Helt sant! Egentligen borde det inte spela någon roll, eftersom jag är vaken den ljusa delen av dygnet i alla fall... men ändå spelar det roll... Ett hjärnspöke antar jag :-)
#15
31 oktober 2010 kl 18:21 Redigerad 31 oktober 2010 kl 18:21
Gilla
tog bort dubbelpost...
#16
31 oktober 2010 kl 18:21
Gilla
@Lotta
Håller med dig. Funktionären precis före golfbanan var en pärla! Där behövdes verkligen glada hejarop.... Min energi var helt slut efter 8 km, sen gällde det bara att komma i mål.
#17
13 november 2010 kl 15:16
Gilla
Detta verkar ju störtkul!
Jag är ganska ny här på jogg, och har inte upptäckt denna tävling förrän idag... Men det här gav mig rejäl motivation att komma igång igen. Är inne i en motivationssvacka utan dess like... Men nästa år vill jag definitivt vara med!

Det bästa är att ALLA kan delta efter egen förmåga och köra så långt det går. Bara för att testa sig själv.

En fråga bara: Hur gör ni för att inte stelna fullständigt mellan etapperna? Speciellt nu när det kan vara rejält kallt på sina håll i landet...

Lycka till alla med resten av dagen!
#18
13 november 2010 kl 20:47
Gilla
@Karin: Du har ju grymt imponerande resultat, så smågodis-strategin verkar fungera utmärkt! ;-)

@Niklas: Jag kunde komma på tusen olika undanflykter... :-)
#19
14 november 2010 kl 17:01
Gilla
Visst är det en härlig känsla när man tar milen för första gången! Helt magiskt lyckorus.
Starkt jobbat :-)
#20
28 november 2010 kl 09:46
Gilla
Hur tävlingen än blir upplagd, så kommer den ju aldrig att passa alla. Men min röst faller nog ändå på att tävlingen inte ligger mitt under högsommaren. Själv knäcks jag lätt av värmen.

Start kl 6.00 tycker jag verkar vara en bra tid. Har ingen erfarenhet av ultraintervaller alls, men tänkte göra ett försök nästa gång. Är helt inställd på att jag inte klarar alla intervaller, men det hade varit tråkigt att inte fixa de första ens en gång på grund av en helt omkastad dygnsrytm.

Men hur det än blir, så får man ju göra ett ärligt försök :-)
< < < 1 2 3 4 > > >