Hur man väljer en städtjänst

Om ditt hus röra stressar dig men du bara inte har tid eller tålamod att hålla det i ordning - kanske du vill överväga att anställa en städningstjänst för att hjälpa till att lättare lasten. Innan du gör det, använd dessa tips för att hyra den bästa hushållstjänsten för dig och ditt hem. En hemgaranti är en annan bra investering för att hålla ditt hem i toppform. 

Hur man väljer en städtjänst

Det första man ska bestämma när man väljer en städtjänst är om man ska anställa en individ eller en professionell städtjänst.

Enskild

En individ kan ge en mer personlig känsla - det kan vara lättare att lära känna dem, ge dem specifika vägbeskrivningar om hur du vill att ditt hus ska rengöras och du känner dig mer bekväm när de är i ditt hem kring värdesaker eller brytbara föremål.

Tänk emellertid på att när du anställer en person för att städa ditt hem, blir du i praktiken deras arbetsgivare och därmed ansvarar för att hantera lämpliga skatteformer, tillhandahålla rengöringsprodukter (detta kan bero på arrangemanget) och se till att de omfattas av din hemförsäkring.

Städföretag

Ett hushållsföretag är ett bra val om du vill ha arbetet snabbt, eftersom de vanligtvis skickar ut flera anställda samtidigt för att städa ditt hem. Ett företag kan ofta rymma ditt specifika schema. Det kommer alltid att vara säkerhetskopierade anställda, så det är mindre troligt att en städtjänst kommer att avbryta eller köra sent.

Även om det är mycket snabbare och mer pålitligt kan ett hushållsföretag inte ha tid att vara så grundlig med rengöring eller komma ihåg specifika anvisningar för att städa ditt hem. Men ett företag är mer sannolikt att vara försäkrade och bundna. Det innebär att de är ansvariga för att täcka ekonomiska förluster eller en olycka med en anställd i ditt hem.

Att välja vem att anställa

Rekommendationer från vänner och familj kan vara det mest användbara sättet att hitta en ansedd städtjänst eller individ.

Online recensioner kan vara till hjälp, men kom ihåg att de kanske inte förklarar den specifika situationen noggrant, så var försiktig. Någon förväntade sig att städa ett hus med fem sovrum på en timme kanske inte har gjort ett bra jobb eftersom de var för begränsade av tiden, men kunde göra ett utmärkt jobb med att rengöra en lägenhet med två sovrum på samma tid. På detta sätt, flyttstädning i Stockholm, det kommer inte att orsaka dig besvär, eftersom städföretaget kommer att göra allt åt dig.

Frågor att ställa en hushållstjänst

Innan du anställer ett företag eller en städare ska du ställa dem några specifika frågor.

Vilken typ av städtjänster erbjuder du?

Var specifik om vilka tjänster du behöver när du kontaktar städtjänsten. De flesta husstädare tillhandahåller grundläggande rengöring som dammsugning, mopning, dammsugning, torkning av ytor och rengöring av badrummen, men de får dock inte plocka upp saker runt huset, organisera bordsskivor, hantera smycken, flytta tunga möbler eller torka ner dyra apparater om inte specifikt instruerad.

Hur tar du ut och kostar några tjänster extra?

De flesta städföretag debiterar per timme, men vissa erbjuder ett schablonbelopp. Det är vanligt att företag erbjuder en genomgång av ditt hem innan du anställer dem så att de kan ge dig en uppskattning av hur lång tid det kommer att ta och vilka kostnader som kommer att bli. Se till att när du gör en promenad genom att du har lämnat ditt hus i det skick som det kommer att vara när rengöringstjänsten kommer att städa så beräkningen de ger kommer att vara korrekt.

Se till att det inte finns några extra kostnader för vissa tjänster. Vissa husstädare kan ta extra betalt för saker som hus med husdjur, högt i tak eller djup rengöring av särskilt smutsiga utrymmen. De bör kunna berätta för dig om något i ditt hem kommer att kräva att de debiterar dig extra.

Kommer de att ta med sina egna rengöringsartiklar, och i så fall, vilka rengöringsartiklar använder de?

Du kan behöva tillhandahålla rengöringsmaterial för en individ, men ett företag tar vanligtvis med sig egna varor. Du kanske vill fråga om de specifika rengöringsprodukter de använder, särskilt om du eller din familj har allergier eller om du har husdjur eller små barn i hemmet.

Hur skärmar du dina anställda?

Om du går med ett företag, se till att ditt hem är säkert genom att fråga hur de skärmar sina anställda och om samma städare alltid kommer att besöka ditt hem. De flesta företag skickar samma städare varje gång, men det finns alltid en möjlighet att en städare ringer sjuka eller är av en dag, så det är viktigt att veta att du kan lita på deras ersättare.

Kan du ge referenser för ditt arbete?

Du är välkommen att be företaget eller individen om referenser. Ett välrenommerat företag bör ha referenser tillgängliga för nya kunder. Om ett företag inte kan ange referenser är det en röd flagga.

Kan du ge bevis på försäkring?

När du anställer ett städföretag, se till att försäkringsbolaget faxar eller skickar en kopia av försäkringsintyget. Om de inte låter dig prata direkt med försäkringsbolaget - eller om de inte alls kan bevisa dessa dokument - är det ett tecken att inte anställa dem.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.