Sorgligt, mörkt och tungt

Ett dödsfall kom tillsammans med höstens regn och rusk och la en mörk våt filt över familj och vänner. Lusten att springa försvann totalt för mig i flera dagar.

Igår fungerade inte min mage. Sprang på toa oräkneligt många gånger trots att jag ätit ris och mat som jag brukar tåla bra. Det verkar som att magen mår bättre av löpningen. Alltså gav jag mig ut för att springa idag även om vädret var dåligt och lusten egentligen saknades.

Det blåste kraftigt när jag gått ner till sjön. Så trots vindjacka, långtights och allt frös jag. Så det var bara att spetta iväg med en gång. Flöt på rätt fint så jag sneglade på klockan efter några hundra meter och såg 4:30 min/km. Tänkte att jag kanske var ganska fräsh som inte sprungit på ett tag. Kanske skulle jag ta en snabbare runda än vanligt? Prova milen runt sjön lite under 50 minuter? Ja, varför inte. Så jag höll farten ungefär.

Första kilometern gick på 4.40 och kändes bra. Mot slutet av andra kilometern började vaderna stumna lite så jag sänkte farten till fem. Halvvägs in på den tredje kilometern stumnade vaderna rejält och farten sjönk till 5:30 min/km. Jag kände att jag definitivt inte kunde pressa mig ner under fem nån längre sträcka idag, skrotade upplägget och svängde in på stigarna runt Kalahöjden istället.

Kalahöjden var en ännu sämre ide. När jag kom in i första uppförsbacken blev vaderna så stela att det kändes som att jag stod still. Jag stapplade mig runt på över sex minuter och gav mig sen hemåt i samma sega tempo. När jag kom till djurkyrkogården stannade jag och tog ett Pokestop. Sen lufsade jag hem i sexminutersfart och fånga lite Pokemons av och till. Det var väldigt längesen det kändes så här tungt. Överraskande.

Ännu mer överraskande var att konstatera att jag satt två PB i Stravasegment på dagens runda. Första och andra kilometern är det snabbaste jag sprungit på den sträckan sen jag började logga i Strava, men 9:25 på en ganska slät 2 km är egentligen inget märkvärdigt så det vore konstigt om det sänkte vaderna så totalt.

Var är stigen? Ja, den är här under löven, men svår att se.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.