Test: BROOKS Levitate 2

Jag har nu under två veckor testat ett par löparskor från Brooks via jogg.se. Jag tog hjälp av Brooks skoväljare för att hitta en sko som passar mig, mina fötter och min löpning. Jag valde därför med hjälp av skoväljaren att testa Brooks Levitate 2. 

Jag springer för att må bra, utvecklas och att jag tycker det är kul. Jag tror(vet) att löpning kommer vara en del av mitt liv hela livet. Jag tycker det är kul att ha bra kläder, utrustning och skor när jag springer så jag har ett antal löparskor jag varirerar mellan och tycker det är så roligt att jag fick möjlighet att testa ett par skor från Brooks nu. Förra året sprang jag mitt första maraton(Stockholm Marathon) och nu tränar jag för att göra det igen den 1 juni. Favorit i repris(?) som man säger! Jag kan redan nu säga att Levitate 2 skulle kunna vara en potentiell maratonsko för min del vilket är ett bra betyg på ett par löparskor men det återstår att se vilken sko det blir. 

Levitate 2 är en neutral löparsko som passar för asfaltslöpning med ett dropp på 8 mm. 

Under testperioden så har jag hunnit med intervallpass på löpband, långpass på 3 mil och asfaltslöpning med rundor på 8-10 km. Jag upplevde skorna som väldig sköna och att de satt bra på foten, mycket tack vare den stickade ovandelen som liknar en strumpa i passformen. Jag upplever själv att jag har lite bredare fötter men tycker skorna kändes rymliga och inte alls för trånga eller smala framtill. Jag tror att den strumpliknande ovandelen av skon gör att de sitter väldigt bra överlag. Storleksmässigt valde jag samma storlek som jag har på mina andra löparskor. Dessutom känns skorna väldämpade vilket för mig är viktigt då jag föredrar det eftersom jag nöter mycket asfalt när jag springer. Sulan upplevs väldämpad men samtidigt inte för mjuk utan ger energi och tryck i löpsteget framåt. Jag skulle säga att denna sko passar både för intervaller men också längre pass tackvare sulan som både har en skön dämpning men som fortfarande upplevs responsiv och "snabb" för löpning i ett högre tempo.

Jag har inte testat Brooks löparskor tidigare men är väldigt nöjd med skorna hittills och gillar dem verkligen. Jag ger skorna betyg 4 av 5.  Det är en stabil 4:a då dessa skor känns väldigt bra och verkar passa mina fötter men jag skulle vilja testa dem under en längre period för att kunna ge en ännu bättre bedömning.

Så snygga skor! Fått flera komplimanger om dem :)

 

Tack jogg.se och Brooks för att jag fick testa dessa löparskor!
Vill ni följa mig och min löpning mer hittar ni mig på min instagram: josefinestener

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.