Loppen som aldrig blev

Igår hände det igen. DNS. Anmäld till ett lopp men startade aldrig. Den här gången var det en förkylning som satte stopp. Oerhört trist för jag hade verkligen sett framemot Kalkbrottsloppet som stod på gårdagens agenda.

Kalkbrottsloppet (Länk till RunTobyRun:s rapport) går i en unik miljö i Limhamn söder om Malmö. Loppet går upp och ner och runt i ett gammalt nerlagd kalbrott som numera är ett naturreservat. Normalt sett kan man bara komma ner i brottet om man lyckats komma över en biljett till Malmö stads eftertraktade guidade turer. Annars är det tillträde förbjudet som gäller.

Jag började springa för 3,5 år sedan. Under de fyra säsonger som jag har hunnit med har jag deltagit i 21 lopp. Jag har också missat ett antal (anmäld och betalda):

  • Yddingeloppet, Torup, 2015 
  • Göteborgsvarvet 2016
  • Malmöloppet, 2016
  • Kust(halv)maran, Kristianopel, 2018
  • Wienerbrödsloppet, Helsingör, 2018
  • Kalkbrottsloppet, Limhamn, 2018

I praktiken är det fler lopp som inte har blivit sprungna. Jag har haft två långvariga skadeuppehåll som gjort att jag inte har anmält mig till ett antal lopp. Det som svider mest är att jag aldrig fick chansen att genomföra en av mina drömresor. Beirut har alltid legat högt på min bucket list och ifjol gjorde Löparäventyret.se en resa dit. Lite av en once-in-a-life-time chans som jag missade.

Största utläggen som jag inte fått någon glädje av hitintills är Göteborsvarvet 2016. Där brann både startavgift och en tågbijett inne tackvare en förkylning som drabbade kvällen innan loppet. 

Det lopp jag längtar mest efter att få springa är utan jämförelse Wienerbrödsloppet i Helsingör. Det ska mycket till för att jag inte ska stå på startlinjen 2019. 

Hitintills har jag bommat var fjärde lopp som jag har varit anmäld till. Första gången grämde det mig lite men jag har snabbt lärt mig att ta det med jämnmod. Det är så här mitt löparliv är. Jag anmäler mig till en massa lopp men kommer bara till start i tre av fyra. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.