Salomon Prolink -- Salomons NNN-kopia

Den franska skidutrustningstillverkaren Salomon har de senaste åren kämpat med en för sitt vidkommande minskande marknadsandel vad gäller pjäxor och bindningar för längdskidåkning. Från att för ett antal år sedan ha varit den dominerande producenten på området med sitt bindningssystem SNS (Salomon Nordic System) har det främsta konkurrerande bindingssystemet NNN (New Nordic Norm) från norska Rottefella övertagit rollen som marknadsledande. Många är de elitåkare som övergivit SNS till förmån för NNN; bland svenska namn kan nämnas Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Emil Jönsson och Anna Haag.

För att försöka råda bot på läget lanserar Salomon nu en kopia av NNN som man kallar Prolink bestående av bindning och passande yttersula för de egna pjäxorna, ett system som är helt kompatibelt med NNN. Salomon och dess ägare Amer Sports hävdar att Prolink bygger på teknik som är allmän egendom medan Rottefella anser att Prolink är ett olagligt plagiat av NNN. Rottefella har sagt sig vara berett att ta frågan till domstol. På http://e24.no/lov-og-rett/rottefella-gaar-til-sak-mot-salomon-og-atomic-eier/23591111 finns ytterligare detaljer i spörsmålet.

Det tycks finnas fyra olika Prolink-bindningar: Prolink Pro Classic, Prolink Pro Skate, Prolink Carbon Classic samt Prolink Carbon Skate. Här nedan de båda för klassisk stil.

1 kommentarer till inlägget

1965 • Sala
#1
1 april 2016 - 11:18
Prolink-bindningarna har betydligt fler modeller än fyra. Kika på sidorna 37-39 i följande dokument: https://issuu.com/amer-fi/docs/fw16_wb_hard_gb_nordic_osio_100dpi/1
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.