Surfplattor och TV-spel ger inga skavsår eller blåmärken.

Har jag berättat om den där gången när jag var yngre? När alla barnen i området samlades för att lägga allas cyklar i en hög, bygga en ramp och på den billigaste cykeln flyga igenom luften och landa i högen med cyklar... Eller när vi byggde kojjor i skogen och bodde i dem hela sommaren.

Vi hade inga xbox, surfplattor eller PS. Det fanns förvisso Commondore 64 med bandstation, men när man väntat i 30 min på att spelet skulle ladda och då upptäcker att bandet sitter i åt fel håll så kunde man ju gå ut och leka istället...Sen kom ju "turboflimmer" och då gick det ju på bara 10 min!

Vi försöker att få våra barn att vara så aktiva som det bara går, men vi förstår samtidigt att man kan hamna utanför i de sociala situationerna på skola och fritids om man inte vet vad Minecraft eller Halo är... Jag tycker att det är skitsvårt att hitta balansen mellan zombieläget framför datorn och rosiga kinderna på fotbollsplanen.

Alla vill nog leka och ha roligt, men att leka för mig är inte nödvändigtvis det mina barn kallar för att leka.

Teknik i all ära. Allt är ju inte nattsvart såklart, men jag tror att man som förälder idag måste vara mera aktiv för att få aktiva barn, dom springer nog inte av sig själva...

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.