Snabbare än grävlingen

Det blev en nästan magisk löparkväll. Behaglig temperatur och helt vindstilla. Jag kände att jag behövde ha ett mjukt och sviktande underlag och därför blev det en tur längs skogsvägen.

Efter någon kilometer dök det upp en grävling på vägen en bit bort. Jag sänkte farten och tog fram mobilkameran. Nu borde man kunna få världens bild. Men innan jag han fippla klart med mobilen fanns det tre grävlingar på vägen, ungefär femton meter längre fram.

Oj, nu kunde man få till en riktigt bra bild.....men helt utan förvarning satte en av grävlingarna fart rakt emot mig. Nu blev det fart, på mig alltså. För modligen blev det personbästa på den närmaste kilometern. Väl framme vid asfalten igen så var det bara att inse att kvällens löprunda fick bli landsvägen mot Björnome.

Hur som helst så blev det en perfekt tur. Hela kroppen kändes som en maskin och egentligen skulle man ha kunnat springa hur långt som helst på vilken tid som helst, nästan.

2 kommentarer till inlägget

Malin Johansson
1980 • Alingsås
#1
9 juli 2013 - 08:34
Haha! Med lite andrenalin i kroppen känns förmodligen kroppen EXTRA bra. :-)))
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#2
9 juli 2013 - 16:40
Man ska ha knäckebröd i stövlarna när man har med grävlingar att göra. Varför? Jo när de biter så släpper de inte taget förrän de hör att det krasar i benet... Det berättade min farfar när jag var liten, han brukade jaga grävling ibland. Jag tror dock det är en gammal myt det där med knäckebrödet.

Härlig känsla när man tycker man kan springa hur långt som helst.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.