Intervaller med Helsingborg Running Club

Som jag så många gånger har sagt jag verkligen hatar intervaller. Träning för mig ska vara roligt för då har jag lättare att ge järnet. Det var första gången idag jag körde intervaller, och det gjorde jag med Helsingborg Running Club. Jag vet inte om det är rätt väg för mig att gå då jag är en riktigt "ensamvarg" när det gäller löpträning, går jag ihop  i en grupp så har jag nog omedvetet känslan att, är dom andra kan göra grovjobbet så lunkar jag på här bak, det är en grej jag måste träna bort.

Jag försökte hålla mig på min kant idag och köra mitt eget rejs, gick ändå ganska skapligt idag tycker efter några dagars motgång i benen.   Nu är den stora frågan hur fan ska jag lära mig tycka om intervaller, ja det ska nog gå vägen,, jag kommer ge det ett par rejäla försök för att sedan se om jag ska köra i grupp eller om jag ska köra individuellt, ska fundera på det allvarligt.

Dock ska jag lyfta upp Helsingborg Running Club, ett sjukt bra initiativ av Markus Vorlitschek.

Upplägget är riktigt bra, nivåer som passar alla, det är inte på blodigt allvar utan lite skoj och skämt under tiden, ett enkelt upplägg som får alla att trivas det märktes på stämningen redan när man kom dit, och att man får vara i naturen. Sedan går det inte komma ifrån att det är jävligt upplyftande att träffa så mycket glada löpare! 

Jag ska nu sova på saken och se hur jag ska brottas med mitt intervallspöke, en god vän skrev precis till mig "intervaller ska inte vara roligt, intervaller ska vara grisjobbigt och man ska ha blodsmak i munnen" hmmm måste gjort något fel, för nu i skrivande stund så tyckte jag nog att det var lite roligt i alla fall.

Vi får se om vi ses nästa vecka Helsigborg Running Club

 

Run Stefan Run

1 kommentarer till inlägget

Jocke Björling
1978 • Norrköping
#1
26 juni 2013 - 13:36
Det där med att träna i grupp, här har du nog Norrköpings mest anti mot att träna i grupp.
Men i vintras fick ja för mig att hänga med Norrköping Triathlons intervallpass, blev upphämtad av en av grabbarna som håller i det. Vi åkte upp till Ebersteinska skolan där vi skulle samlas, det va kallt, snöigt och halt så vi bestämde att vi skulle köra i promenaden där det va barmark. Vi körde först en uppjogg på ca 2km sen drog helvetet igång.
Först körde vi lite kortare stegringar sen blev det 6st backintervaller, det va grymt jobbigt men roligt.
Det har blivit ett antal pass med dom för helt plötsligt va det kul att springa i grupp.
Det har även blivit både intervallpass och långpass med ett par kompisar under våren, jag ska nog även hänga med Tjalve o börja springa med dom.

Så Stefan, ge det ett par gånger så kommer nog du oxå tycka att det är roligt, det bästa av allt är att man tar ut sig lite extra och att man får upp tempot i kroppen.

Kör hårt, ikväll blir det löpträning med Naturkicken här i Norpan...
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.