PIGGELINA.SE

Trail kräva skor! – Tips mottages tacksamt!

image

Insåg precis att jag ska på Trailcamp till helgen. Ja, jag har ju vetat om det, men stuckit huvudet i sanden pga min bråkande vad. Tänkt att det säkert inte blir av, att jag ska sälja min plats. Sen kom infon om lägret och det verkar helt fantastiskt. Jag kan liksom inte backa. Underbar miljö, trevligt folk, bastu, spa och god mat. Och TRAIL.

Min plan var att träna lite trail inför lägret. Men snön har ju aldrig smält. Och vaden har som sagt inte samarbetat. Därför kommer jag ytterst oförberedd. Oförberedd utan skor. Trailskor. Det behöver man ju. Det läste jag i senaste Runner’s och allt som står där är sant.

Googlade Trailskor och hittade miljoner sorter med massa spejsade namn. Känner mig bortkommen, vet inte var jag ska börja!

Någon som kan hjälpa mig?

4 kommentarer till inlägget

1971 • Nykvarn
#1
8 april 2013 - 12:23
Finns ju ett antal trådar på forumet om trailskor, liksom du (?) så trivs jag i Asics och Adidas. Jag kör med modellen Xtalon 190 från Inov-8. Just Inov-8 har en hel rad modeller med lite olika syften, Xtalon är lägga med låg drop och väldigt raciga med kraftiga gummidobbar under sulan som ger fäste i skogen, Xtalon 212 är något mera ombonad än 190 och lite mera slitstark i ovandelen.

En annan modell jag tycker ser riktigt fin är Salomon S-lab Ultra, recension här:
http://swedentrails.com/2013/03/27/salomon-s-lab-sense-ultra/

Asics har ju sin Fuji Racer som är en trailsko som är ganska lik en vanlig löparsko tror jag. Som sagt utbudet är ganska stort nu...
1973 • Kävlinge
#2
8 april 2013 - 15:32
Tack för dina tips. Började läsa några trådar på forumet men det blev liksom rena grekiskan för mig. Blev inte klok alls. Så tack för dina lite mer handfasta och lättförståeliga tips för mig som är helt förvirrad :)
1971 • Nykvarn
#3
8 april 2013 - 15:44
Jo, det är lite av en ny värld, även för en van löpare. Bästa omdömet jag kan ge är att jag blir otroligt glad och löpsugen av att sätta fötterna i mina Inov-8 Xtalon 190, löpkänslan är otrolig! Dämpningen är väldigt tunn, litet drop och det gör markkontakten i skogen väldigt bra, på asfalt på väg till skogen är de dock inte så roliga då dubbarna känns igenom skon på hårt underlag.

De är också väldränerade men det gör att vätska som kommer in i skon också lämnar skon fort.
1981 • Göteborg
#4
9 april 2013 - 21:48
Jag har också precis börjat kolla på det där med trailskor och shit jag blir ju helt förvirrad.... Återkom gärna Anna om du hittar några bra. Har tänkt ge mig ut till olika affärer och se vad som rekommenderas men finns väl viss risk att jag kommer vara ännu mer förvirrad efter det.....

/Rebecca
rehabecca.wordpress.com
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.