Löparkläder för riktigt kalla dagar

Det är ingen hemlighet bland mina vänner att jag springer oavsett väder. Även när det är riktigt kallt. De flesta tycker att jag är galen, medan andra blir sporrade och undrar hur jag klär mig för en runda i kylan.

Eftersom att jag fått frågan några gånger vad jag använder för kläder när jag springer på vintern tänkte jag berätta det. Min absolut största och bästa investering är mitt Houdiniställ.

     

Både Jackan och byxorna är i ett fleeceliknande material på insidan för att hålla värmen. Det är ett material som både håller värmen och transporterar bort fukt. Byxorna räcker när det är riktigt kallt. Men jag vill gärna lägga på ett par lager till på överkroppen.

Så under jackan har jag en underställströja från Ullmax. Byxorna har jag under ett par andra mjuka byxor om jag inte hunnit tvätta mina Houdinibyxor.

 

Men är det riktigt kallt drar jag även över en stor fleece från Hally Hansen. Och till sist en reflexväst på det så att jag ska synas ordentligt.

 

Och såklart en mössa och handskar av ett material som transporterar bort fukt. Mössa är av märket soc och handskarna är Nike.

Fukt är din värsta fiende när det är kallt.

(På bilden har jag även benvärmare för jag hade inga löparstrumpor rena med högt skaft).

Skorna är inga speciella vinterskor, men jag funderar faktiskt på att investera i ett par.

Man måste inte köpa det dyraste. Det viktiga är att det är lager på lager och se gärna till att ha transporterande material närmst kroppen. :)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.