App synkar musik efter din puls


Eftersom det inte tränas så mycket för mig i helgen, förutom hur man slukar massor av marängswiss, så måste jag skriva av mig om något annat. 

Valet föll då på appen Musical Heart, som är under utveckling. Den ska fungera genom att sensorer byggs in i ett par hörlurar, så att pulsen kan registreras via artärerna som finns där. Sen ska det synka med en spellista som man har, så att det stämmer överrens med de kriterier man satt upp för just det passet. T ex snabbare musik för ett intervallpass, lugnare för nedvarvning eller något annat för ett distanspass. 

Dessutom ska en fin algoritm kunna förfina muskvalet över tiden, genom att analysera vilken effekt den valda musiken hade på pulsen. Så till sist ska den bli så bra som möjligt att välja musik som ger dig den önskade effekten för aktiviteten. 

Inget är klart ännu, men priset ser ut att kunna bli riktigt billigt, då man talat om så lite som 20$. Nu gillar jag inte direkt att springa med musik, men det är nog åtskilliga miljoner där ute som inte kan vara utan det medan de tränar. Det här skulle nog kunna vara ett riktigt roligt sätt att öka motivationen. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.