Långpass och kontinuitet

Idag sprang jag ett långpass med David på förmiddagen. Att springa långpass har jag inte gjort sedan Stockholm halvmarathon och att springa ett långpass på 30km vilket vi gjorde idag har jag inte gjort sedan Stockholm marathon då jag visserligen sprang ytterligare 12,2km. På träning sprang jag senaste långpasset över 30km 20/5.

Passet i sig inte så mycket att skriva om, jämn, lugn pratfart hela tiden idag betydde 5:08 min/km. Vi hann avhandla en hel del om jobb, familj och löpning under de drygt 2,5 timmarna vi var ute. Det är alltid trevligt att springa långpass med sällskap, ännu mer när man som jag för närvarande har vant mig av lite vid långpass. Vi matade på längs med grusvägarna söder om Mälaren och fick en del tuffa långa backar på köpet men förutom ett par korta svackor drygt halvvägs och efter 25km var känslan lätt och stabil hela vägen.

Dagens pass betyder att jag sprungit 60km på fyra pass i veckan och det var ett tag sedan en sådan veckomängd noterades i min bok. Det betyder också att november, en månad jag trodde jag skulle kunna träna lite mindre p g a förra veckans förkylningsuppehåll, kommer att bli ännu en månad där mängden landar  på drygt 15 mil och jag har inte haft någon månad i år där jag sprungit mindre än så. Jag har varit skadefri flera år och utan att drabbas av några längre motivationsdippar under året får jag kontinuitet i träningen vilket jag tror är väldigt viktigt för att fortsätta utvecklas!

Med en dryg månad kvar av året...

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.