Spring för mental hälsa

AnnonsMental Health Run är ett välgörenhetsevenemang med syfte att synliggöra hur viktigt fysisk aktivitet är för den psykiska hälsan. Allt överskott från loppet går oavkortat till den psykiatriska forskningen och genom att medverka bidrar du därmed till att forskningen får mer pengar.

Psykisk ohälsa kan drabba oss alla – en av fyra behöver någon gång under sitt liv söka behandling för psykiska problem. Det är också känt att människor med psykisk ohälsa får sämre vård, diskrimineras och dör betydligt tidigare än andra människor. Det går att ändra på!

Psykisk och fysisk hälsa hänger ihop och Mental Health Run vill verka för rörelse, gemenskap och glädje. Tanken är att alla ska kunna delta i loppet och mötas på lika villkor oavsett bakgrund, ekonomiska förutsättningar, sjukdom eller motionsvana.

Mental Health Run är inte vinstdrivande utan allt överskott går oavkortat till den psykiatriska forskningen. I år är det Fonden för Psykisk Hälsa som är förmånstagare.

Loppet är 5 kilometer och startar vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm den 5 oktober. Har du inte möjlighet att delta på plats kan du vara med virtuellt genom att använda JOGG-appen. Då springer du en valfri sträcka där du är när som helst mellan 5 och 13 oktober.

 

Anmäl dig till loppet här!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.