1992 • Olofström

Blekinge River Trail 2018 - Mörrum

Lördag 26 maj 2018 16:35

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Det här varit mitt första terränglopp. Det var en ganska tuff bana och man fick vara noggrann med var man satte fötterna. Det var rötter på marken på vissa ställen och på andra ställen var det trånga eller lutande stigar. Två gånger under loppet snubblade jag. Mycket fin natur kring loppet för övrigt. Stora delar av loppet gick precis bredvid Mörrumsån.

Planen var att inte öppna i ett för hårt tempo för att sedan eventuellt ta placeringar under loppets gång. Den planen fullföljdes. Jag sprang bakom en kvinna under stora delar av racet. Jag tror det var hon som vann damklassen. Hon gav mig bra farthållning. Vid 17 km kunde jag dock inte hänga med mer och därefter tappade jag tyvärr en hel minuts tid, samt åtminstone två placeringar. Jag stannade bl.a. upp helt och hållet två gånger utan att det var befogat egentligen. Det var mitt psyke som var trött. Särskilt efter 15 km tänkte jag tankar som "Jag kommer kanske inte klara de sista backarna", "Det gör kanske inte så mycket om jag tappar en placering eller två", eller "Vad de sista kilometerna känns långa".

Har småältat lite över min mentala svaghet under slutet av loppet, men totaltiden är jag mycket nöjd över. Det gick snabbare än vad jag trodde. Jag trodde kanske att jag skulle klara en tid på 1:40 som bäst. Min totalplacering i herrklassen var 22:a. Som bäst var jag kanske på tjugonde plats i loppet. Fick förresten höra av en annan att den första halvan av loppet hade gått på 49 minuter.

Jag hade inga problem med knäna under loppet. Fick dock småblåsor under fötterna, men det avtar väl inom några dagar.
20   km
Distans
1:37:22
Tid
4:52   min/km
Snitt
Salomon XA Elevate
Total distans: 
114:52:18
1340 km

Gilla passet