1967 • Torslanda

Hangzhou marathon - Hangzhou

Löpning - Tävling
Ny PB med 5 minuter. Är faktiskt rätt nöjd över det då det bara är en veckan sedan trail maran i Yunnan och ytterligare en sedan en halvmara i mara fart. Hade inte tänkt gå för PB idag men vädret var för fördelaktigt( regn) så jag sprang på känslan istället. Racet var rätt kaotiskt organiserat trots att det är ett av de stora i Kina. Siten updaterades inte med startinformation förän en vecka innan racet etc. Bara en sådan sak att man fick medaljen redan vid uthämtning av race kitet! Detta är ändå ett race som arrangerats i nästan 30 år. Ja. ja. Allt löste sig så det är ok. Vi åkte upp från Shanghai och hämtade frugan på flygplatsen då hon varit i sverige och jobbat. Tillsammans åkte vi sedan ner till hennes syster i Hangzhou och uthämtning av racekit. Gick riktigt fort trots kaos där med och sura volontärer. Efter detta så tycker jag ändå att det mesta gick rätt bra så inga sura miner för detta. Race dag gick jag upp vid 5 för grötfrukost och jogg till start. Sprang fel som vanligt men det blir ju lite extra uppvärming så troligen bara bra. Kändes inte direkt bra med träningsvärk redan på väg till start. Sänkte målet för dagen till att gå sub 4 timmar. Var lite orolig om jag skulle kunna ta mig i mål alls.
Regn hela natten och genom hela racet. Rätt mycket med. Även dettta troligen bra för det gör att det blir svalare och det passar mig. 1 liter Tailwind i Camelbak:en som vanligt samt 3 GU. Standard kit numer. Litar inte riktigt på vätskestaioner i Kina så vill helst ha med eget. Troligen inte optimalt men då jag gått ner 1 kg sedan Beijing marathon tycker jag att jag kan kosta på mig den extra vikten.

Innan start ser jag ett bekant skägg, min rumskamrat från Nord Koreas marathon. Väldigt kul att pratas vid lite. Vi går ner till start och det vanliga kaoset där. Alla distanser startar samtidigt och det verkar som att ju långsammare man är, desto mer vill man tränga sig för att starta först så man kan hindre alla andra, ungefär. Det blir en riktigt långsam start där jag får gå under lång sträcka för att skall ta sina selfies, vinka till anhöriga, vinka till TV kamerorna etc. För en gångs skull surnade jag till och trängde mig rätt bryskt för att alls kunna börja springa. Väl ute ur det så flöt det dock på riktigt bra. Många trevliga människor att springa med. Sprang i kap inte mindre än 6st 3:30 farthållare. Men, det var med flera km mellan dem. De verkade öppna rätt rejält fort för att sedan kunna sakta ner betydligt på slutet.

Banan gick tyvärr mycket genom staden till att börja med som inte är så vacker men å andra sidan stod mina barn och hejade redan vid 5 km. Svärfar såg jag sedan ytterligare två gågnger. Han gillade detta och tog taxi mellan platserna för att kunna heja. Härlig fabror som jag har mycket kul med. Det rullar på rätt bra till att börja med. Känner mig stel och sliten men farten är ok. Håller runt 4:45 fart och är väldigt nöjd med det då det är snabbare än jag trott och tänkt.
Går dock på ansträningen istället för tid så det funkar bra. Lunkar på i detta och springer över broar och genom tunnlar, genom husområden och genom staden. Efter 15 börjar det bli mer publik och de hejar rätt friskt vilket känns skönt. Ger extra energi. Skippar alla vätskestationer då jag har eget med mig. Regner tar i men vi springer mycket under upphöjda vägar och dubbel broar så man får en del skydd. Efter 15 är vi ute vid te plantagen och det är mycket finare. Tuffar på rätt bra och funderar på om jag skall känna av väggen vid 30 eller inte men denna gång kommer inte väggen alls.
Faktiskt första gången jag inte gått en meter förutom i starten. Benen blir inte direkt trötta förän vid ca 32 men jag pressar på rätt bra tycker jag. Kan ju inte göra svärfar eller barnen beskvikna. Sista 8 springer jag med en lokal kille och en buddist präst som envisas med att vilja hålla händer och vifta varje gång vi springer förbi en kamera eller TV. Bara att spela med. Hjälper mig att hålla upp tempot hjälpligt. Tempot går ner en hel del ändå, Dels är det lite mer backigt på slutet, dels är benen helt slut. Det går på 100% vilja nu. Vackert genom skogarna och parkerna. Nere vid Westlake är det många kinesiska broar, de är fina men lite jobbiga att forcera med trötta ben. Mycket publik nu och lyckas hålla farten hjälpligt meter för meter och ta mig i mål på nytt PB. så skön känsla men så stela ben. Får ett rejält kitt med handuk, snickers, drickor etc. har även med mig två liter mjölk som svepes med Gu recovery drink. Är ju en mara till nästa helg så behöver all hjälp jag kan få att komma upp på benen igen. Inte så skönt att ta sig hemmåt i regnet på trötta ben men för envis för en taxi.

Tja, det gick ju bra och jag är nöjd. En subway lunch på vägen hem och mer mjölk och jag mår rätt prima igen. Nu blir det ett par dagarmed vila och lätt jogg för att förhoppningsvis kunna i vart fall springa på söndag igen. Sista gången jag planerar så här kasst dock, Det sliter.

Nerdhörnan:

Höjdökning: 299 meter
Kcal: 2,145
Träningseffekt: 3.8 What? med andra ord sprang jag på tok för långsamt

181 steg/min
Medelkadens

195 steg/min
Maximal kadens

1.15 m
Medelsteglängd

7.9 cm
Medelvärde för vertikal rörelse

239 ms
Medeltid för markkontakt

3 m
Minsta höjd

58 m
Maximal höjd

1 november 2015 - 01:01

42,26   km
Distans
3:23:00
Tid
4:48   min/km
Snitt
162
Snittpuls
170
Maxpuls
180
Stegfrekvens
1198   m
Total stigning (clk)
Asics Tartherzeal...
Total distans: 918 km
Träningspass från 

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Mathias Johansson 3:23:00 4:48 m/km

Kommentarer

Henric Höglind - 1 november 2015
Grattis till ett nytt pers, det är ju alltid kul. Bra genomfört lopp. Hoppas att du hinner återhämta dig bra till nästa helg. Testcykel eller crosstrainer kan vara bar för att få igång blodcirkulationen i benen utan att stötarna som löpning ger.
Jens Sandahl - 1 november 2015
Grattis! Grym tid och mycket händelser där!
Mathias Johansson - 1 november 2015
Tackar! Är riktigt nöjd faktiskt. Klart över förväntan. Med utvilade ben är jag nog nära 3.15 nu. Shanghai kommer bli en pärs. Körde förra året veckan efter Beijing och det tog väl 4:20. Skall försöka 3:40 i år om återhämtningen går bättre. Långpassen har hjälpt upp återhämtningen rejält. Kan inte köra fullt då jag har en för mig viktig halvmara helgen efter i Japan. Vårt företag sponsrar och vi springer i företagskläder så måste få en anständig tid:-)
Mellanben - 1 november 2015
Grattis till både pers och genomförande. !
Oldboy - 2 november 2015
Grattis! 5:07 på första kilometern med kinesisk trängsel och allt, kanske var bra ändå att tempot hölls nere. Eller att du fick adrenalin;-) Ser väl genomfört ut och en fin racerapport.
Tycker förstås att du springer marathon för ofta...hög skaderisk.
Strunta i tiden i Shanghai! Ha så roligt som möjligt i stället, du ska ju ändå inte springa max.
Mathias Johansson - 2 november 2015
Tackar, jo jag vet att det blivit lite mycket. Trodde inte jag skulle få plats till alla loppen men nu fick jag det och då är jag för dum att hoppas över. Skall verkligen försöka hålla igen rejält i Shanghai och roligt, det har jag ALLTID på mina lopp så det är lätt grejat:-)
Gabriel Littson Enning - 4 november 2015
Grattis till ett fint pers! 3:15 nästa!

Puls