Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 23806 visningar

ont utsida häl - märkligt!

Anders Holmstrand
1975 • Linköping
#1
24 maj 2009 - 12:46
Gilla
Hej på er,

Från ingenstans fick jag väldigt ont i utsidan av hälen, strax under hälsenans "knöl". Jag kan inte ens gå vanligt utan haltar fram. Det konstiga är att jag inte kan provocera fram smärta genom att trycka på ställen som borde ömma, utan jag märker det bara när jag står upp. Det som verkligen tar emot är själva "tåhävet". Att stå på tå går bra, men inte att komma dit från utgångsläge.

Alla som skriver om hälsporre pratar insidan av hälen, så det verkar ju fel. Jag har heller ingen smärta i själva hälsenan.

Någon som haft något liknande? Tips tages tacksamt emot. Och ja, jag har redan bokat tid hos sjukgymnast till att börja med, men tips från andra joggare brukar vara väldigt bra som komplement!
Clara Åbyhammar
1989 • Fellingsbro
#2
15 juni 2009 kl 21:59
Gilla
Hej!
Jag har inte riktigt samma problem men liknande.. Det började i höstas att jag fick ont i utsidan av foten.. Konstigt nog båda.. Då tänkte jag att det nog var sorna som var utslitna så jag gick till löplabbet o prövade ut nya.. Men problemet finns fortfarande kvar...

vet inte riktigt vad som är fel, men kanske jag också behöver kontakta sjukgymnast?
1969 • Åstorp
#3
17 juni 2009 kl 08:53 Redigerad 17 juni 2009 kl 17:52
Gilla
Hej!
Har haft dom problemen nu i 2 veckor. Häl delen av foten under anklen svullnade upp till nästan jämntjockt med ankeln. Enligt experter på löplabbet berodde det på oträning och att "hälkudden" inte hängde med i utvecklingen.
Dom tittade över mina skor men dömde inte ut dom utan sa att det brodde på att jag "tränat för mycket och för ofta". Jag tränade för att kunna springa milen på under 1 timme i ett lopp. det gick nästan. med 1 1/2 månads löpträning sprang jag milen på 1 04,14 men fick skadan som ett brev på posten. Nu är jag igång igen och löper men mer försiktigt och mer långsiktigt.
LYCKA TILL
Anders Holmstrand
1975 • Linköping
#4
26 juni 2009 kl 01:50
Gilla
Tack för era svar! Lite uppdatering från mig. Sjukgymnasten sa Haglunds syndrom och sa att jag borde be en skomakare "trycka ut" lite mer utrymme för min utstickande häl. Jag har en "vass" häl och sliter alltid upp hål på insidan av skorna. Ska testa det. Att jag bara har problem med ena foten är någorlunda rimligt, då det hälfästet är mer tydligt utstickande och något "sned".

Sen sprang jag Sthlm Marathon ändå - var så otroligt sugen. Efter ett par kilometer var foten uppvärmd och det gick finfint resten av loppet. Efteråt fick jag inte direkt värre besvär, så det verkar inte vara överansträngning eller så. till saken hör att jag fick ont av gamla usla fotbollsskor på korpplan...

Men - jag är inte symptomfri utan har fortfarande smärta. Testade innebandy i veckan och det blir direkt värre. Ska surfa på Haglunds. Jag har sett inlägg om det här på jogg.se innan, så nu blir det forumsökning!

Hoppas era skador läker!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.