Löpning Träning 11 inlägg 3489 visningar

Löpning och innebandy

1961 • trångsund
#1
31 mars 2009 - 10:45
Gilla
Hej!
Jag spelar innebandy 3 gr veckan + löpning 2 gr veckan, oftast är löparpasen på 7,5-10 km. Min fråga är om löpningen drabbas negativt/positivt av innebandyspelet, då det är så olika träningsformer.

Hälsningar
Anders E
1965 • Alingsås
#2
31 mars 2009 kl 11:43
Gilla
Tvärtom!

I innebandy jobbar du med annan tyngdpunkt och gör ständiga rörelseriktningar med bak- och sidlängeslöpning. Det ger utmärkt koordinationsträning och benstyrka.

Den enda nackdelen som jag upplevt är att det sliter hårt på benhinnor/hälsenor. Återhämtningen tar längre tid. Om löpningen är viktigast för dig så skulle jag ta bort ett innebandypass och ersätta med ett löppass.
1971 • Nykvarn
#3
31 mars 2009 kl 12:47
Gilla
Håller med Dennis, dessutom är innebandy en ganska högintensiv träningsform.

Jag varvade löpning med innebandy förut men har nu slutat med innebandy p g a skaderisken. Två skador på ett halvår gjorde att konsekvenserna för löpningen blev för stora. Vad du ska prioritera beror på vad du har för målsättning.
Mikael Andersson
1977 • Boden
#4
31 mars 2009 kl 22:02
Gilla
Håller med tidigare inlägg.
Under vintern kombinerar jag också innebandy och löpning.
Springer du 2 gr i veckan har innebandy 3 gr i veckan en positiv effekt för löpningen. Men som sagt så är innebandy en relativt skadedrabbad sport så det gäller att du håller dig skadefri.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#5
31 mars 2009 kl 22:46
Gilla
Innebandyskador ja. Förstörde 3 månaders löpträning när jag under sista minuten av en träningstimme plötsligt kände hur nånting gick sönder på baksidan av låret. Skulle göra en rusch, tog i lite och *snap*
Då önskar man att vi bara spelat i 58 minuter istället för 60...
Sven Andersson
1966 • Kista
#6
1 april 2009 kl 00:02
Gilla
Protesterar... Relativt skadedrabbad sport i förhållande till vad? Stavgång? Jag har spelat innebandy i 30 år, oftast 2-3 ggr i veckan ibland mer, och varit skadad (icke spelbar) sådär en gång. Jag tror nog t ex löpning skadar fler människor än innebandy...

Det fanns en undersökning för många år sedan, en larmrapport, där man basunerade ut att innebandy var jättefarligt. Det visade sig att man hade tagit data från brandmannakorpen. DÄR går (gick?) det hett till.
Sedir
1987 • Stockholm
#7
1 april 2009 kl 09:53
Gilla
Alla verkar ha besvarat det här ganska vettigt tycker jag. Jag tycker kombon innebandy och löpning är jättebra.

Men alla pratar om kondition, snabbhet och blabla.

Det finns en sak som är viktigare än dessa saker. Och det är att du antagligen spelar innebandy för att du tycker det är fruktansvärt roligt. Bara det är ett skäl till att fortsätta. Visst ska du ha fokus på löpning om det är det som är ditt slutgiltiga mål, men vägen dit ska vara rolig, rolig och rolig. Dagen du börjar skära ner på det du faktiskt tycker är roligt så kommer du tröttna och risken finns att du skjuter in löpskorna under sängen.

Det har jag kommit fram till efter att, i det tysta, ha dividerat om jag ska fortsätta med fotbollsträningarna på måndagar eller inte. Självklart fortsätter jag, för det är bland det roligaste jag vet. Bara det är skäl nog.
Henning Looström
1973 • Lund
#8
1 april 2009 kl 14:44
Gilla
Sedir, huvudet på spiken!

Sven. När jag gjorde lumpen tyckte flottiljläkaren att innebandy borde vara förbjudet för värnpliktiga eftersom det ställde till med så många skador. Jag åkte bara hem med kryckor en gång...
Sedan kan det ju vara så att folk som spelar innebandy regelbundet, som du, inser sina begränsningar och inte skadar sig på samma sätt som mindre skickliga spelare (läs Henning).

/Henning, total bollpajas. Ingen missar ett innebandymål på så nära håll som jag!
Sven Andersson
1966 • Kista
#9
1 april 2009 kl 19:13
Gilla
Mjo... det vi spelade i lumpen var inte innebandy utan rugby med klubba, fast det stod "innebandy" på schemat. Så jag har full förståelse att det skadas många i "lumpinnebandy".
1987 • Hisings Backa
#10
1 april 2009 kl 19:18
Gilla
Lumpeninnebandyn var ju nästan det som gjorde det hela värt, och familjepizzorna för 6 personer som man tryckte i sig precis efter höger-vänster-om.
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#11
2 april 2009 kl 09:47 Redigerad 2 april 2009 kl 11:11
Gilla
Jag var ett tag inne på att köra lågpulsträning enligt Maffetones principer.
Då får man under basträningen inte ägna sig åt någon högintensiv (anaerob) träning alls under kanske 3-4 månader, all träning skall vara i lågpulszon.

Därmed skulle jag få lov att hoppa av innebandyn som jag spelar 1 gång/vecka.
Det slutade med att jag övergav lågpulsträningen innan jag knappt börjat, det var för kul med innebandy :)
Hittills har jag klarat mig bra från skador, kanske att vi "gubbar" på 30+ spelar lite försiktigare än då man exempelvis gjorde lumpen.
För några år sedan bröt jag ett/flera (?) revben efter att ha krockat med en annan spelare, då var jag borta ett par månader tror jag.

Dock får man vara medveten om att bandyn kan slita endel i kombinatione med annan träning, i synnerhet om man är lite otränad.
Förra veckan körde jag ett halvhårt löpningspass (12k) på lunchen efter en veckas uppehåll pga magsjuka och spelade sedan innebandy på kvällen.
Det kändes bra så jag kämpade på lite hårdare än vanligt men efter en knapp timme sa kroppen ifrån och jag fick oerhörd kramp i båda vaderna samtidigt.

Man får ta det lite lugnare kanske...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.