Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 782 visningar

Vilka hörlurar med ”benledning” typ Shokz?

1979 • Göteborg
#1
6 januari 2024 - 14:57
1 Gilla
Hej!

Är inne på att skaffa lurar med sk Benledning. Bla Shoks har detta. Vilken modell är ”bäst” för löpning och cykling?

Mvh Johan
1979 • Göteborg
#2
6 januari 2024 kl 16:53
Gilla
Dessa löpare föredrog openrun framför openrun PRO och open fit
https://m.youtube.com/watch?v=Vv8qB3xxJhE
Martin
1975 • Klågerup
#3
6 januari 2024 kl 18:56
1 Gilla
Jag använder Shokz Openrun (https://www.inet.se/produkt/6600972/shokz-openrun-svart). Jag kollade runt på en hel del recensioner och det var (som alltid, troligen lite baserat på smak) lite olika resultat men ganska många verkade gilla openrun bättre än openrun pro bland annat.

För mig funkar de utmärkt, tycker det är bra batteritid och de sitter bra. Funkar även bra med buff eller mössa på och jag har använt dem med cykelhjälm också, beroende på modell på hjälmen kan det kanske bli bökigt men för mig funkade det bra. Det som kan vara är att bågen i nacken tar i hjälmen lite så att de kommer lite ur position men det är lätt åtgärdat.

Har ett par in-ear Jaybird Vista också men vid träning eller när jag går i stadsmiljö väljer jag openrun alla dagar i veckan för att höra vad som händer runt mig. Fördelen med jaybird är ju batteriladdningen i etuiet om man ska iväg mer än några dagar - men det är ju inte svårare än att man får ta med sig en laddare om man behöver det.

Mina jaybird har haft en dålig vana att tappa kontakten med telefonen i kyla också, vet inte riktigt varför. Det funkar i alla fall bra i kyla (nu snackar vi runt nollan och några minusgrader så inte testat i norra Sveriges kyla) med Openrun.
1979 • Göteborg
#4
6 januari 2024 kl 19:10
Gilla
Tack Martin. Funderade du kring storlek? Ser att de har small också. När jag mäter så skulle small funka med 0,5cm marginal
Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#5
7 januari 2024 kl 20:14
1 Gilla
Jag har samma som Martin och håller med. Hade tidigare Vista, men nästa käkledslurar blir nog ett märke jag såg på NYC Marathons expo som dock ännu inte verkar säljas i Europa.
Martin
1975 • Klågerup
#6
9 januari 2024 kl 21:50
1 Gilla
Jag hade faktiskt inte koll på att small fanns, testade en kollegas och kände att den satt bra. Jag får in ett finger mellan nacke och hörlurarna bakom huvudet och upplever inte att det är ett problem, de sitter bra ändå. Kan snarare tänka tvärtom om att om den är för tight så kanske "plopparna" mot kinderna rör sig mer - nu är där lite marginal för att bågen rör sig och plopparna ändå är där de ska vara. Det är bara en gissning dock, inte testat small.
1970 • Hörby
#7
10 januari 2024 kl 14:23
1 Gilla
Jag har och använder regelbundet Shokz Openrun (inte PRO). De funkar utmärkt till att lyssna på poddar men musik blir det ganska platt ljud då det är svårt att få till basen. Har bara parat med klockan (Garmin Forerunner 945) och så vitt jag minns så har det aldrig strulat. Min fru testade också vid något tillfälle och hon tyckte att vibrationerna kändes och var lite obehagliga, men det är inget som jag har känt av.
1983 • Bandhagen
#8
10 januari 2024 kl 20:52 Redigerad 10 januari 2024 kl 20:55
2 Gilla
Har en modell som verkar utgången, som jag dock är väldigt nöjd med: Aftershokz Air ... var väl lite av ursrpungsmodellen(?). Vet inte vilken av de nya som är mest lik denna.

Det är ju inga HiFi-lurar, men de är så otroligt praktiska att jag har på dem åtminstone runt nacken i princip jämt. Tar samtal med dem, lyssnar på poddar, ljudböcker, videor och typ allt sådant.

Kontaktgummit har lossnat på ena sidan nu efter några år, så jag har bara dragit runt vanlig genomskinlig tejp ett par varv runt denna för att den inte ska lossna. Benledninge funkar fortfarande tillräckligt ... bara lite sämre ljudledningförmåga med tejpen, men orkar inte köpa nya innan de är ordentligt slutslitna.
1979 • Göteborg
#9
11 januari 2024 kl 15:15
Gilla
Fråga: kan det vara så att benledningslurar sparar hörseln mer än traditionella lurar?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.