Löpning Kost & Näring 45 inlägg 6024 visningar

Hur sjutton tappar jag vikt?!

1955 • Göteborg
#1
9 februari 2009 - 12:55
Gilla
Hej,
Löptränar ca 3-4 mil i veckan dels för att skaffa mig bra kondition och styrka till Göteborgsvarvet, Lidingöloppet och nästa år New York Marathon. Har alltid sprungit en del och gjort 2 Svenska Klassiker, så jag är alltid igång. Men jag bär på 5 kg för mycket (68kg, 1.67 lång) Och dom sitter stenhårt. Jag äter hyfsat bra och minskat en del på portionerna i och med att jag har ett stillasittande jobb. Tips och råd!? Någon, tack.
< < < 1 2 3 > > >
1973 • Klagshamn
#2
9 februari 2009 kl 13:00
Gilla
Hej Viveka,
Försök att hålla dig runt 65% av din maxpuls när du springer dina långpass. Det lär vara den bästa fettförbränningszonen.
Strongt med två klassiker!!
Emil Westin
1991 • Linköping
#3
9 februari 2009 kl 13:04 Redigerad 9 februari 2009 kl 13:06
Gilla
Börja hoppa hopprep. Det är bra om man har lite variation så att man inte bara springer hela tiden. ;)
1977 • Mölndal
#4
9 februari 2009 kl 13:09
Gilla
Hej Viveka,
Dina 3-4 mil bränner kanske 2500 Kcal (per vecka vilket motsvarar ca. 350 Kcal per dag). Det är alltså väldigt lätt att äta upp det du springer bort!
Mitt tips är att "logga" allt du äter under ett par dagar till en vecka för att få koll på vad du stoppar i dig. Prova att äta lite mindre och lägg till en eller två långpromenader i veckan (eller spring om kroppen pallar det). Det senaste jag läste var att fördelen med att köra lågintensivt inte finns i princip då man bränner mer, under och efter träning, genom att köra högintensivt.
Lycka till!
1975 • Nyköping
#5
9 februari 2009 kl 14:02
Gilla
Själv lade jag träningen under kvällstid och sedan åt jag inget efter träningen förutom kanske en frukt. Vatten drack jag förstås, emn annars inte. Det funkade för mig. Sedan kan det vara bra, som någon redan skrivit, att variera träningen. Jag körde, förutom löpträning, gym i direkt anslutning till varje löppass. Sedan strök jag allt fikabröd/godis/onödiga kaloriintag. Det funkade. ;) Inte kul, men det funkare.

Du får väl experimentera dig fram. Lycka till
1976 • Linköping
#6
9 februari 2009 kl 14:17
Gilla
Det enda som verkar funka för mig är Nutrilett.
Jag äter alla portioner varje dag men otroligt små. Sen tar jag en nutrilett till och det mättar bra.
Blir så trött på vikten jag med ...springer och gymmar men man bllir bara hungrigare tycker jag.
Försöker att hålla igen på maten och det funkar max i ett par veckor sen blir det för mycket av det goda igen....

Men detta verkar funka har hållt mig ett tag nu så man får väl se..
Lisa Nicol Lind
1979 • Söderköping
#7
9 februari 2009 kl 14:23
Gilla
Hej Viveka
jag sitter i samma båt - är hyfsat vältränad och löpningen går bra men känner nu att jag skulle behöva gå ner ett par kilo för att få upp farten. Mitt problem är att sedan jag ökat träningsmängden har jag också fått ett ökan sötsug!!! Det är som om kroppen (...eller hjärnan...haha) BEHÖVER den där chokladbiten varje dag och eftersom jag tränar så duktigt vill jag ju inte låta bli att unna mig....
Hur som helst så tror jag det är en prioriteringsfråga. Är det superviktigt att tappa de där sista kilona eller är det viktigare att vara vältränad och välmående? Personligen tycker jag det är svårt att motivera "bantning" för mig själv när jag vet att jag trots de där extra 3 kilona är i bättre form än de flesta andra tjejer i min ålder.

Men kämpa på! Jag hoppas på att kilona försvinner av sig självt allt eftersom jag ökar träningen ytterligare, speciellt med mer intervaller och fartlek som jag planerat att börja med i mars.
1963 • Göteborg
#8
9 februari 2009 kl 15:11
Gilla
Tror inte på det här att äta mindre, möjligen kan äta nyttigare göra nytta. Håller du fyra mil i veckan, så kan det kanske bli svårt att öka träningsmängden. Pröva dock på att öka vardagsmotionen, cykla och gå mer. Sen är det bra att då och då köra lite hårdare pass, gärna i sällskap av andra för draghjälpens och motivationens skull. Då höjer du dig och gör din vanliga träning mer effektiv.
1964 • Perstorp
#9
9 februari 2009 kl 15:15
Gilla
Hej mitt tips är att inte stirra sig blind på vågen, när jag började springa förra året vägde jag runt 92kg jag åt mindre och sprang mer, efter ca 4månader visade vågen 70kg vilket jag kanske tyckte var lite väl stor viktnedgång så det blev till att äta upp sig igen vilket visade sig i större muskler, fastän jag idag väger 75kg så känns byxorn större nu än när jag vägde 70kg. Mycket träning betyder ju för det mesta mer muskler och som bekant väger muskler mer än fett. Det kanske är bättre att sätta mål i storlek på kläder. Annars är det väl större utgifter i kalorier än man har kaloriinkomst.
1981 • Göteborg
#10
9 februari 2009 kl 15:27
Gilla
Ät mindre än vad du förbrukar.
Mat är lite överskattat när det gäller löpning, tar bort hungerkänslorna.
1975 • Nyköping
#11
9 februari 2009 kl 16:40 Redigerad 9 februari 2009 kl 16:41
Gilla
En bra grej är att INTE ta en portion till utan att äta en lagom portion och sedan nöja sig. Att ta en portion till bara för att det är gott = viktökning. ;)

Att man blir mer hungrig när man tränar regelbundet är väl helt naturligt och orkar man stå emot suget att stoppa i sig mer så kommer man att gå ner i vikt. Gör av med mer kalorier än du sätter i dig. ;)
Jonas Ehrlow
1965 • Karlskrona
#12
9 februari 2009 kl 21:06
Gilla
Du har två grundläggande val:
-öka träningsmängden utan att öka energiintaget eller
-träna på samma nivå som du gör och minska energiintaget.
Enkel och sann teori!

Ett annat alternativ är att slå dig in på LCHFkost. Jag har gjort det och mår alldeles utmärkt av det. Jag bränner fett och ökar muskelmängden, vilket enligt många är omöjligt. Fördelen med LCHF är att jag inte behöver vara hungrig och jag tror det är den "springande punkten" för alla som ska gå ner i vikt. Det gäller att hålla hungerskänslorna borta och det går med psykologi(diverse dieter), ett tag men till syven och sist är det magen som bestämmer.
Jag är dock inte någon "löpare" men på http://callerobertsson.blogspot.com/search/label/LCHF
kan du läsa om en som är det. Jag är inte ensam om att äta LCHF och träna och en annan sida som behandlar ämnet är www.musclehack.com
Maria Green
1979 • Lidingö
#13
10 februari 2009 kl 01:40
Gilla
Det ar lite for enkelt att saga "At mindre an vad du gor av med", det vet ju alla. Men aven om om man vet det sa kan det kannas svart att lyckas. For mig funkar det att skriva ner exakt vad jag ater, garna i ett program som raknar ut kalori intag. Da inser man att de 350 kcal om dagen du i snitt forbrukar pa lopning latt kan atas upp med lite glass i TV-soffan, en kaffe latte eller en treratters middag pa fredag och lordag :-)

Lycka till!
Jonas Ehrlow
1965 • Karlskrona
#14
10 februari 2009 kl 14:12
Gilla
Visst, man kan göra saker svårare än de är. Men inser man inte och accepterar den enkla sanningen "ät mindre än vad du gör av med" kommer man få problem med att gå ner i vikt. Det finns fortfarande de som försöker konstruera en evighetsmanskin och de försöker oxå blunda för termodynamikens lagar.

Det är hungern som styr intaget(om man nu inte har beteendestörningar) och då gäller det att i möjligaste mån hålla hungern borta och som jag skrev ovan fungerar LCHFkost utmärkt för mig och jag kan varmt rekommendera det.
Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#15
10 februari 2009 kl 14:17
Gilla
Jag kör också LCHF men mer för att må bra, även om mitt mål är att gå ner i vikt....OBS det är ingen diet utan mer en livsstil!
1960 • Skåne
#16
10 februari 2009 kl 16:44
Gilla
Det är ingen diet, det är ingen livsstil, utan bara något så enkelt som bantning.

Om målet är att må bra, finna hälsan och gå ner i vikt. Precis som anfader William Banting gjorde med sin lågkolhydratkost. Då finns det bara ett ord för det: Bantning.

Jag har riktigt förstått mig på alla som vill kalla bantning för något annat än bantning.. inte ska man behöva skämmas för att man vill göra allt det som William Bantning en gång gjorde.

Lycka till med bantningen :)
Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#17
10 februari 2009 kl 16:58
Gilla
Men det är väl inte realistiskt att säga att man ska banta resten av livet?
Det låter ju som om man plågar sig med för lite Kcal...och det gör man ju inte med LCHF...Tvärt om man äter ju jättegott...
Jonas Ehrlow
1965 • Karlskrona
#18
10 februari 2009 kl 18:12
Gilla
BadGEAR: Tillhör jag Bantings sällskap om jag inte vill gå ner i vikt men minska andelen fett och öka muskelmassan? ;o)
1975 • Nyköping
#19
10 februari 2009 kl 20:57
Gilla
Instämmer med Jonas E. Det är bara att inse att man behöver bränna mer än man stoppar i sig för att kroppen ska minska i vikt. Sen behöver vi olika "verktyg" för att förstå detta faktum men så är ju människan funtad.

Sluta ät fikabröd till kaffet, ta inte socker i teet eller kaffet, köp inte läsk, ät inte mer än en prtoion mat per måltid, drick inte en massa juicer osv osv. Sedan kan man ju unna sig saker på helgen om man nu vill ha ett belöningssystem. Drick en liter cola på lördan och smacka i dig lite godis. Sedan är det back to business från söndag till fredag. Om du lyckas med detta kommer du att gå ner i vikt. Lycka till.
1983 • Oslo
#20
10 februari 2009 kl 21:46
Gilla
men hur är det med bröd egentligen, jag bor i oslo i obland när jag inte kan äta varmrätten så äter jag 2 mackor istället med ägg o lax tex är det en nyttig lunch eller borde jag satsa på sallad istället?

Sen äter jag 2 singoalla kex med efter lunchen men det ska jag försöka sluta med bara på lördagar ska jag köra på i fortsättningen:)
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.