Löpning Träning 9 inlägg 8147 visningar

Värktabletter och träning?

1981 • kaxås
#1
9 mars 2017 - 17:49
Gilla
Drog ut en tand i fredags och har hållit upp med löpningen sedan dess på grund av den ohyggliga smärtan efteråt. Tar fortfarande alvedon + Ipren vid behov men nu börjar det bli lite myror i benen och jag vill ut och lubba. Men är det så smart att dra ut och springa med alvedon och Ipren i kroppen??
Irene
1968 • Åstorp
#2
9 mars 2017 kl 18:12
Gilla
Om du är frisk för övrigt ska det inte vara några större problem. Däremot ska du nog inte dra upp pulsen för högt. Är du inte sydd i munnen kan såret brista.
1981 • kaxås
#3
9 mars 2017 kl 19:04
1 Gilla
Ok.. Stygnen är nog borta nu. De var av den typen som tas upp av kroppen. Lugnt lär det bli ändå.
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
9 mars 2017 kl 19:14
1 Gilla
Ipred och annan NSAID ska man inte springa med, kan göra något allvarligt med hjärtat. Men ut och lufsa lite går nog bra med låg puls.
Micke
1976 • Stockholm
#5
10 mars 2017 kl 00:21
Gilla
@Oldboy - Inte för att uppmuntra onödigt intagande av NSAID - men är det verkligen sant att det "kan göra något allvarligt med hjärtat"?

Det är väl mer regel än undantag att stora delar av den så kallade eliten knaprar löjliga mängder NSAIDs i samband med träning och tävling, både inom friidrott, fotboll och annan sport?

Jag tror inte det är bra med onödig medicinering, men det är skillnad på att försämra återhämtningen och ge livshotande skador vilket jag aldrig hört talas om (vilket det låter som när det rör hjärtat).
Oldboy
1952 • Danderyd
#6
10 mars 2017 kl 12:29
Gilla
Micke, jag googlade lite. Man kan få hjärtattack eller stroke men det är förstås mycket sällsynt. Vanligare är påverkan på magen, som magsår, och försämrad läkning av vissa skador.

Smärtstillande för att dämpa smärta av löpskador eller av själva ansträngningen är förkastligt, smärta är en varningssignal. Att springa fast man käkar tabletter mot tandvärk är en annan sak men då är nsaid ett mindre bra val.
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#7
10 mars 2017 kl 14:39
Gilla
Ingen värktablett är riskfri men den som är elakast mot hjärtat har jag för mig är diklofenak (tex voltaren).
Stockholm
#8
10 mars 2017 kl 16:31
Gilla
Jag hade ingen aning om att naproxen (NSAID) kunde vara dåligt på träning. Eller ja, inga läkemedel är bra, men jag har bara hört att de i sig ger ökad risk för blödning mm, men ökar risken vid träning?? Men aja, jag knaprar endå dem av olika anledningar och kommer fortsätta träna endå.

Däremot till TS
Jag har överlevt träna+ NSAID
Däremot kanske det inte är lämpligt att träna pg av munnen, men det vet nog bara du, google eller tandläkaren.
1981 • kaxås
#9
10 mars 2017 kl 17:27
Gilla
Jag fick rådet av tandläkaren att inte köra hårda intervaller den första tiden, på grund av såret.

Det tog heller inte många minuter innan jag insåg att jag inte skulle kunna gå tillbaka till jobbet direkt efteråt. "De smålog lite när jag sa att jag skulle det". Det gör så förbannat ont (som förlossningsvärkar i munnen har min sambo beskrivit det).

Denna vecka har jag knaprat NSAID för att klara av sportlovs-semester med barnen. Det har blivit en del dra pulka uppför och springa effter nedför, men inget en kan kalla för intervaller:).

Förhoppningsvis slipper jag piller snart och kan transportlöpa hem från jobbet på måndag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.