Löpning Tävlingar & Motionslopp / Kristianstad Trail 10 inlägg 4352 visningar

Snart dax...

Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#1
9 november 2015 - 08:47
Gilla
Oj, vad har jag gjort? Det är naturligtvis en tanke som slår en när man lyckats anmäla sig till ett trail-lopp som är längre än vad man någonsin sprungit. Gjort en handfull halvmaror men det är ju på asfalt så det är ju lite skillnad.

Dock är det med glädje jag ser fram emot loppet :-)

Jag är ingen van trail-löpare och har därför lite frågor kring skor. Har inga trailskor utan tänkte köra i ett par Nike Pegasus. Förra vinter köpte jag dubbar till de skorna, men vintern uteblev och dubbarna är därför oanvända. Vad säger ni med lite mer erfarenhet, bör jag köra med dubbade skor? Förutsätter ju att det inte är asfalt alls.

En annan fråga är kring vätska/energi. Jag har alltid förlitat mig på arrangörens vätska/energi och inte haft med mig egen. Bör jag tänka annorlunda inför detta lopp?

//Mikael
1968 • Perstorp
#2
9 november 2015 kl 09:43
Gilla
Du har gjort helt rätt. Utmaningar och lite spänning förgyller! Känner inte till hur långt du ska springa men gissar på 25km. Jag är själv ingen traillöpare och har ibland samma tankar som du. Nu är det försent att springa in nya dojjor så kör på dina Pegasus. Är det fuktigt, mkt löv så kan dubbar vara bra. Annars går det säkert utan, men var försiktig. Bara ta det lugnt och gå inte ut för hårt. Bättre att öka på slutet...
Energibiten. Fyra kontroller med enervit sportdryck kan räcka men lite extra energi och kanske en liten flaska är väl inte helt fel som trygghet. Beror lite på hur du är van/dina behov. Lycka till, önskar jag hade en plats....
Björn Ahlqvist
1971 • Kristianstad
#3
9 november 2015 kl 11:38
Gilla
Jag var ute i Bockeboda i helgen och det är lite geggigt på sina ställen men mina (begränsade) trailerarenheter säger mig att du klarar dig med ett par vanliga pjux, utan dubbar.
Lite extra dricka och energi är nog inte helt fel.
Mitt tips från en oerfaren traillöpare till en annan (jag har sprungit 2 st 12 km: are i Bockeboda). Det är betydligt jobbigare än att springa slätt, så ta det lugnt i början.
Tyvärr fick jag inte plats :(
Lycka till!
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#4
10 november 2015 kl 07:46
Gilla
Hej,

Jodå, det är 25 km som gäller.

Hmm, ja det gäller nog att inte rusa iväg utan spara lite på krafterna. Senaste halvmaran gick lite fortare än 5 min/km. Är kanske lagom att gå ut i 5:15-5:30-tempo?

Är fortfarande fundersam kring dubbar. Var det någon som provsprang där i helgen som kan tipsa lite?
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#5
10 november 2015 kl 20:17
Gilla
Såg på deras hemsida idag att det fortfarande kan finnas en möjlighet att få starta. Så ni som inte fått plats...in och skriv upp er på reservlistan!
Björn Ahlqvist
1971 • Kristianstad
#6
10 november 2015 kl 21:01
Gilla
Hallååå manneeeen!
Jag var där i lördags skrev jag ju - Kristianstad - Bockeboda heter området där loppet går. Som jag skrev - lite geggigt på sina ställen och nu har det regnat. Alltså lite mer geggigt och lövigt. Nu vá jag iofs inte ute mitt i spenaten, utan på löpslingorna.

D va ju ett evinnerligt tjöt om dina sabla dubbar/broddar. D e sånt som tanter har på vintern när d e is på trottoaren. Ta med dem å testa dådá. Om jag kommer med ska jag jallefall köra med mina hederliga, vanliga löparpjuckar. ;P
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#7
10 november 2015 kl 21:23
Gilla
Hehe, läste tydligen inte ditt inlägg så noggrant. Intressant att du svarar exakt på min fråga...men jag tolkade nog svaret märkligt ;-).

Får bli utan dobbar...

Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#8
17 november 2015 kl 18:54
Gilla
Ska tydligen vara ont om parkeringsplatser så arrangören uppmanar till samåkning.

Jag kör från lödde. Kan sedan välja att köra över kävlinge eller lund, det är i princip lika långt. Är det någon som vill åka med? Har plats till tre pers.
Ann-Louise Zander
1982 • Hässleholm
#9
17 november 2015 kl 20:36
1 Gilla
Jag har en plats men kommer inte delta på lördag. Jag är anmäld till 12km men jag gissar att distansen kan ändras I efterhand. Om du är intresserad Björn är platsen din!
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#10
19 november 2015 kl 15:04
Gilla
Bump...

Ingen spekulant på samåkning?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.