Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3824 visningar

Håll varje gång

Niklas
1989 • STOCKHOLM
#1
14 juli 2015 - 20:13
Gilla
Hej,
Dom senaste gångerna jag har sprungit har jag fått håll som gör så ont att jag inte kan fortsätta. Det kommer efter ca 4-6 km och oavsett om jag håller ett högt eller lugnt tempo. Har även provat att äta två timmar innan, inte äta alls innan och även ätit något lätt en timme innan, men det kommer oavsett.

Vad beror detta på? Eller kan det vara något annat än håll? Jag har fått bättre springteknik där kroppen är mer ståtlig, kan det bero på det?
Robin
1980 • Stockholm
#2
15 juli 2015 kl 13:50
Gilla
Det är inte så att du har haft uppehåll från löpningen ett tag? Jag brukar kunna få håll ibland de första passen efter en period där jag löpt väldigt lite eller inget alls. Kan iofs inte förklara varför det skulle hänga ihop men tydligt för mig när jag började löpträna mer regelbundet var iaf att jag fick håll mer sällan ju mer vältränad jag blev och att jag nu för tiden i princip aldrig upplever det.

Annars kan det ha med andningsmönster och, som du är inne på, hållning. Under några längre lopp har jag fått fruktansvärt håll när jag varit i en svacka och sluggat mig fram. De gångerna har det räckt att fokusera på djup rytmisk andning samt tvinga sig själv till att få höft framåt/uppåt och sänka axlar för att det skulle försvinna. Nu låter det som att det för dig är den omvända situationen men det kanske är så att du spänner dig för mycket för att åstadkomma din "ståtliga" hållning och att det ger ett forcerat/annorlunda andningsmönster?
Niklas
1989 • STOCKHOLM
#3
15 juli 2015 kl 15:37
Gilla
Jag hade sprungit 4 gånger på två veckor och sedan gick jag ut och sprang ca 8 ggr på 9 dagar varav två långpass. Men det är dom senast tre gångerna det kommit, så det kanske är som du säger att kroppen inte vant sig efter uppbehållet. Jag orkar inte heller springa lika snabbt som för två månader sen.. skiljer 40-50 sekunder.. men lite mer vila mellan löpningarna och mer intervall så hoppas jag hållet är borta och tiderna är tillbaka lagom till midnattsloppet.
Ska testa med axlarna och tänka på andningen och se om det fungerar. Har känts som jag haft någon hinna i halsen som blockerar så har andats annorlunda med.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.